Πως μπορεί να πάρει ο ΠΑΟ Βέργο και Μανθάτη

Πολλή κουβέντα έγινε τις τελευταίες ώρες αναφορικά με την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να εντάξει στο δυναμικό του δύο "ερυθρόλευκους". Τον Νίκο Βέργο και τον Γιώργο Μανθάτη. Το Contra.gr εξηγεί γιατί και στις δύο περιπτώσεις δεν ισχύει το "ελεύθερος" και με ποια φόρμουλα μπορούν να μετακινηθούν οι δύο άσοι στον "αιώνιο" αντίπαλο.

Πως μπορεί να πάρει ο ΠΑΟ Βέργο και Μανθάτη

Είναι δεδομένη εδώ και καιρό η προσπάθεια του Παναθηναϊκού να ενισχύσει το ρόστερ του με νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές λόγω των περιορισμών που του έχουν επιβληθεί.

Τις τελευταίες ώρες στα "πράσινα" ρεπορτάζ προέκυψε η πληροφορία ότι γίνεται προσπάθεια να αποκτηθεί ως "ελεύθερος" από τον Ολυμπιακό Νίκος Βέργος, αλλά και ο Γιώργος Μανθάτης, για τον οποίο οι πληροφορίες διίστανται. Άλλοι λένε ότι μπορεί να μείνει κι αυτός "ελεύθερος" κι άλλοι πως γίνεται κουβέντα για δανεισμό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Contra.gr το να μετακινηθεί κάποιος από τους δύο ποδοσφαιριστές ως "ελεύθερος", με την ευρεία έννοια του όρου, χωρίς δεσμεύσεις δηλαδή από τον Ολυμπιακό, αποκλείεται!

Είναι δεδομένο πως και για τον Βέργο και για τον Μανθάτη θα υπάρξουν συγκεκριμένοι όροι και δεσμεύσεις από πλευράς Ολυμπιακού. Πως λέμε ότι κάποιος "μένει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους"; Κάπως έτσι...

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΕΡΓΟΥ

Ακόμη κι αν η διοίκηση του Ολυμπιακού δεχθεί να αφήσει τον Βέργο που δεν υπολογίζεται να πάει στον "αιώνιο" αντίπαλο, αυτό θα γίνει είτε με συνιδιοκτησία (50-50), είτε με μεγάλο ποσοστό σε περίπτωση μεταπώλησης (άνω του 30%), είτε με δικαίωμα να τον πάρει πίσω η ομάδα του Πειραιά, όπως έγινε πέρυσι με τον Ανδρέα Γιαννιώτη.

Για όσους δεν το θυμούνται, ο διεθνής κίπερ, ο οποίος επέστρεψε στα παλιά λημέρια του Ρέντη πριν από λίγο καιρό, ως "ελεύθερος" είχε πάει πέρυσι στον Ατρόμητο. Με δικαίωμα, ωστόσο, του Ολυμπιακού να τον πάρει πίσω με συγκεκριμένο ποσό (όπως κι έγινε), αλλά και με 50% δικαίωμα σε περίπτωση πώλησής του στο διάστημα που έπαιζε στην ομάδα του Περιστερίου.

Κάτι ανάλογο θα γίνει τώρα με τον Βέργο, αν προχωρήσει η ιστορία. Στην Πλατεία Αλεξάνδρας δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δώσουν... τσάμπα τον 23χρονο επιθετικό. Όχι μόνο στον Παναθηναϊκό, αλλά σε καμία ομάδα του πλανήτη. Μην ξεχνάμε ότι πρόπερσι ο Βέργος έπαιξε ως δανεικός στη Ρεάλ Μαδρίτης Β' (Καστίγια) κι αν οι αρμόδιοι της "Βασίλισσας" αποφάσιζαν να τον αποκτήσουν πέρυσι τέτοιο καιρό, θα πλήρωναν ρήτρα 10 εκατομμυρίων!

Μπορεί, λοιπόν, να αλλάξει φανέλα ο Βέργος κι από τα "ερυθρόλευκα" να φορέσει τα "πράσινα", αλλά αυτό δεν θα γίνει με το αζημίωτο, έστω κι αν πρόκειται για μελλοντική δέσμευση. Το να φύγει εντελώς... ελεύθερος από τον Πειραιά, δεν συγκεντρώνει ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο!

Το ότι μένει ελεύθερος σε έναν χρόνο, βάσει συμβολαίου, πάντως, παρέχει στην πλευρά του παίκτη το δικαίωμα, να πιέσει ώστε να μην φύγει δεμένος... χειροπόδαρα, αλλά να αρκεστεί η ομάδα του ένα καλό ποσοστό μεταπώλησης. Μέχρι στιγμής, πάντως, οι δύο πλευρές δεν τα έχουν βρει στον όρο που θέλει να βάλει ο Ολυμπιακός, ώστε να μπορεί να τον πάρει... πίσω με συγκεκριμένο ποσό αλά Γιαννιώτη.

"ΣΚΕΤΟ" ΔΑΝΕΙΚΟΣ Ο ΜΑΝΘΑΤΗΣ

Ακόμη πιο... περιοριστικοί είναι οι όροι για τον Μανθάτη, αν κι εφόσον προχωρήσει το ενδιαφέρον του ΠΑΟ. Το πιο πιθανό είναι να γίνει κουβέντα για ετήσιο δανεισμό. Επί αυτής της βάσης οι οποίες αντιρρήσεις του Ολυμπιακού αναμένεται να καμφθούν, για τον απλούστατο λόγο ότι θέλουν να πάει κάπου ο 21χρονος παίκτης και να πάρει χρόνο συμμετοχής, ώστε να ανεβάσει και τις μετοχές του. Το να μείνει "ελεύθερος", ωστόσο, με το συμβόλαιό του να λήγει το 2021, μόνο ως όνειρο θερινής νυκτός μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ούτε καν οψιόν αγοράς δεν θα δεχθούν οι "ερυθρόλευκοι" να μπει, αν διεκδικήσει τελικά ο Παναθηναϊκός τον πιτσιρικά εξτρέμ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK