Παρέλαση παρουσιαστών στο αθλητικό της ΕΡΤ

Η νέα τάξη πραγμάτων στη δημόσια τηλεόραση έφερε και αλλαγές στους παρουσιαστές του αθλητικού τμήματος. Η νέα διοίκηση αρχικά με βάρδιες που αναρτήθηκαν στο αθλητικό τμήμα, "έκοψε" όλους τους... παλιούς δημοσιογράφους που παρουσίαζαν δελτία ειδήσεων και εν συνεχεία τους ενημέρωσαν ότι θα έχουν μία συμμετοχή την εβδομάδα.

Το "πολυτάραχο" αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ, από το οποίο τα προηγούμενα χρόνια είχαν περάσει πολλά μεγάλα ονόματα της ελληνικής αθλητικής δημοσιογραφίας, πέρασε σε άλλη εποχή. Στις 11 Ιουνίου η ΕΡΤ "άνοιξε πάλι τα φτερά της" και την ίδια ημέρα οι επικεφαλής για να μην... χάσουν χρόνο άλλαξαν τους παρουσιαστές. Μάλιστα, οι... πρώην παρουσιαστές που είχαν δελτίο (κανονικά) εκείνη την ημέρα, ενημερώθηκαν με email αργά το βράδυ στις 10 Ιουνίου.

Ανήμερα της επαναλειτουργίας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, λοιπόν, τα νέα πρόσωπα ήταν πολλά στα αθλητικά δελτία, καθώς η διεύθυνση ήθελε (και θέλει) να δοκιμάσει πολλά και "φρέσκα" άτομα. Οι παρουσιαστές της ΝΕΡΙΤ, πλέον,  έχουν περιοριστεί σε ελάχιστες παρουσίες στον τηλεοπτικό "αέρα", ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που κάποιοι "κόπηκαν" εντελώς, όπως ο έμπειρος δημοσιογράφος με μακρά καριέρα στην ΕΡΤ, Δημήτρης Πουλιάσης.

Συν τοις άλλοις, ήταν τόσο μεγάλη η όρεξη για αλλαγές, που οι περισσότεροι από τους... παρουσιαστές της ΕΡΤ δεν πέρασαν καν από δοκιμαστικό, προκειμένου να είναι πιο έτοιμοι κατά τη διάρκεια του δελτίου.

Πολλοί αθλητικές συντάκτες στο Ραδιομέγαρο αναρωτιούνται για τις απότομες αλλαγές και εκφράζουν δυσαρέσκεια διότι κανείς από τους υπεύθυνους της νέας κατάστασης στην Αγία Παρασκευή δεν τους ενημέρωσε για τη νέα τάξη πραγμάτων και δεν τους αιτιολόγησε τη συγκεκριμένη κίνηση.

Επικεφαλής-συντονιστής του αθλητικού τμήματος ανέλαβε ο Ιωσήφ Νικολάου, στη θέση του Βαγγέλη Ιωάννου. Ο νεαρός συνάδερφος καλείται να "τρέξει" την κατάσταση αυτούς τους πρώτους μήνες, μέχρι να ομαλοποιηθούν τα πράγματα από τη μετατροπή της ΝΕΡΙΤ σε ΕΡΤ. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νικολάου δεν έχει καμία συμμετοχή στην αλλαγή παρουσιαστών στο αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ. Μάλιστα, το νέο dress code προστάζει οι άνδρες παρουσιαστές να μην φορούν γραβάτες και να προβάλλουν το δελτίο ειδήσεων μόνο με σακάκι και πουκάμισο. Ίδιο dress code, δηλαδή, με τους περισσότερους υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερώτημα παραμένει ποιο θα είναι το νέο πρόγραμμα της αθλητικής διεύθυνσης και πώς η γενική διεύθυνση θα αξιοποιήσει όλους τους δημοσιογράφους που απαρτίζουν το τμήμα στον 2ο όροφο του Ραδιομεγάρου.

Β. Π.

Διαβάστε ακόμη:

Σοβαρό επεισόδιο στο αθλητικό της ΕΡΤ