Ο Βιεϊρίνια βάζει γκολ για κούπες

Ο Βιεϊρίνια 'έσβησε' τον Πρίγιοβιτς. Το γκολ-φάουλ στην Τρίπολη, στο ίδιο λεπτό με τον περασμένο Μάη, ήταν επίδειξη ανωτερότητας. Οπως ακριβώς στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Γκολ τίτλου.

Ο Βιεϊρίνια βάζει γκολ για κούπες

Μάιος του 2018 στο ΟΑΚΑ. Εχουν προηγηθεί τα γεγονότα της Τούμπας και η ΑΕΚ έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ παίζει για το Κύπελλο, θέλει να πάρει το δεύτερο τη τάξει τρόπαιο, το νταμπλ για τους φίλους της ομάδας ως προς τη συζήτηση του ηθικού. Ιανουάριος 2019 στην Τρίπολη. Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει να παίξει με τον Αστέρα όντας πρώτος και αήττητος, στο +5 από τον Ολυμπιακό που νωρίτερα κέρδιζε στη Λιβαδειά.

Ιδιο λεπτό, ίδιος ποδοσφαιριστής, με 8 μήνες διαφορά. Στο 65ο λεπτό ο Βιεϊρίνια εκτελεί φάουλ. Το πρώτο καταλήγει στα δίχτυα της ΑΕΚ για το 0-1, το δεύτερο καταλήγει στα δίχτυα του Αστέρα για το 0-1. Ιδια κατάληξη, ίδιο πάθος, ίδια σημασία. Γκολ κούπας το ένα, γκολ κούπας το άλλο.

Οσο σκοράρει ο Βιεϊρίνια δεν θα λείπει ο Πρίγιοβιτς. Και όσο κερδίζει ο ΠΑΟΚ 'σβήνει' αντιπάλους και πιθανότητες γκέλας. 'Σβήνει' και τις ελπίδες του δεύτερου Ολυμπιακού για απώλειες βαθμών και ανατροπής του σκηνικού. Στην Τρίπολη ο Βιεϊρίνια δεν κλώτσησε πινακίδα όπως πριν 8 μήνες στο Μαρούσι. Εδειξε τα αυτιά του για να ακούσει αυτό που ατόνησε, σε τάσεις αυτοκαταστροφής, το τελευταίο διάστημα: τις φωνές τίτλου, τα ουρλιαχτά χαράς για το επικείμενο.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε σε μία περίοδο πανικού λόγω της απώλειας του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Αρχισε η εσωστρέφεια, η γκρίνια, η μεμψιμοιρία, μία ατέρμονη συζήτηση για το αν θα επηρεάσει την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ ήταν στο +8 και έχει τον Ολυμπιακό στην έδρα του. Ο ΠΑΟΚ παραμένει αήττητος και πρωτοπόρος, υπό κανονικές συνθήκες δεν θα είχε κάτι σοβαρό να τον απασχολεί.

Το παιχνίδι στην Τρίπολη είχε χαρακτήρα τελικού όπως και ο τελικός του περασμένου Μαϊου. Τότε το κίνητρο ήταν η εκδίκηση. Την Κυριακή το κίνητρο ήταν να αποδείξουν όλοι ότι ο ΠΑΟΚ δεν ήταν (μόνο) ο Πρίγιοβιτς. Ο Δικέφαλος έχασε τα γκολ του Σέρβου, αλλά δεν έχασε την ορμή για το πρωτάθλημα.

Αν κάποιος αξίζει να είναι το πρόσωπο του ΠΑΟΚ για τους ιστορικούς του μέλλοντος αυτός είναι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Οχι για τα γκολ, αλλά για τη συνολική του παρουσία. Αυτός είναι ο Κούδας της νέας εποχής. Ο ηγέτης, το πρόσωπο που πρέπει να αγαπηθεί από την εξέδρα.

Ο Βιεϊρίνια άνοιξε το δρόμο για τη νίκη του διπλού στην Τρίπολη και έβγαλε την ομάδα από ακόμη ένα δύσκολο μονοπάτι. Ο ΠΑΟΚ έχει πιο εύκολο πρόγραμμα από τον Ολυμπιακό, ο Ολυμπιακός έχει να πάει και αυτός στην Τρίπολη και να περάσει και από τα Γιάννενα.

Αίφνης ο Πρίγιοβιτς ξεχάστηκε. Οπως θα έπρεπε να ξεχαστεί από την πρώτη μέρα που άνοιξε η συζήτηση για την πώλησή του. Ο ΠΑΟΚ, όμως, έπρεπε να απαντήσει στους δύσπιστους. Σε όσους θεωρούσαν πως η εφετινή του πορεία είναι προσωποκεντρική. Ο Δικέφαλος πήγε στην Τρίπολη για να κερδίσει τον ίδιο του τον εαυτό.

Ο Βιεϊρίνια 'έσβησε' και τον Σέρβο. Το γκολ-φάουλ ήταν μαχαιριά στην καρδιά, επίδειξη ανωτερότητας. Οπως εκείνο το βράδυ στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Γκολ-τίτλου. Η διαφορά είναι στο χρόνο αναμονής.

Photo: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK