Μετά τον Φορτούνη το χάος

Το ρίσκο του Μαρτίνς που δεν του βγήκε και ο Κώστας Φορτούνης που συνεχίζει να είναι ο μοναδικός 'game changer' του εφετινού Ολυμπιακού. Αυτός που πρέπει να τα κάνει όλα μόνος. Και μετά το χάος.

Μετά τον Φορτούνη το χάος

Στο 87' με το σκορ στο 1-0 και τον Ολυμπιακό να τα παίζει όλα για όλα στο παγωμένο Κίεβο, ο Γκερέρο βρίσκεται σε θέση βολής, 'πάρε-βάλε'. Το τελείωμά του κακό, ή για να το πούμε διαφορετικό, 'αναποφάσιστο'. Όχι του φορ που θα ήθελε ο Ολυμπιακός, αλλά αυτού που πήρε.

Οι 'ερυθρόλευκοι' έφυγαν από την Ουκρανία με παράπονο πως δεν ήταν κατώτεροι της Ντιναμό και ο Πέδρο Μαρτίνς έχει φορτωθεί στις πλάτες του μεγαλύτερη ευθύνη από αυτή που του αναλογεί.

Τα έκανε όλα καλά, αλλά...

Στο Κίεβο ο Ολυμπιακός έκανε πολλά παραπάνω από το πρώτο ματς στο γήπεδο Καραϊσκάκη, τα έκανε σχεδόν όλα καλά, ακόμα και στην άμυνα που είναι η αχίλλειος πτέρνα του καταγράφεται ένα λάθος, η αδράνεια στο γκολ των γηπεδούχων, αλλά μένει πάλι αυτό το 'αλλά'. Οπως σε πολλά παιχνίδια των Πειραιωτών εφέτος που δεν πήραν αυτό που τους αναλογούσε.

Ο Ολυμπιακός πήγε στο παγωμένο Κίεβο γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Ή μία... εξωφρενική ισοπαλία, μεγαλύτερη από αυτή του 2-2. Για να γίνει το δεύτερο έπρεπε το ματς να μετατραπεί σε 'ροντεό'. Εγινε στα τελευταία λεπτά όπου η ελληνική ομάδα έβγαλε δύο μεγάλες ευκαιρίες που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον ρου της αναμέτρησης.

Το 'αλλά' πάει σε πολλά επίπεδα. Το πρώτο είναι ότι οι Πειραιώτες αποκλείονται από μία ομάδα που δεν ήταν ανώτερή τους. Μετά από δύο αγώνες, δεν υπάρχει κάτι που θα σου μείνει στο μυαλό από τη Ντιναμό Κιέβου εκτός του ότι είναι μία οργανωμένη ομάδα.

Ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη ποιότητα, περισσότερες λύσεις, ωστόσο εξακολουθεί να μην έχει τον δεύτερο 'game changer' μετά τον Κώστα Φορτούνη. Εδώ πάμε στο δεύτερο 'αλλά'. Ο Φορτούνης πήρε το πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ σχεδόν μόνος του, στο Κίεβο ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που έδειχνε ότι μπορούσε να το επαναλάβει. Πόσες φορές, όμως, θα γίνεται αυτό; Να τα κάνει όλα πάντα ο ίδιος;

Τι δεν έχουν οι 'ερυθρόλευκοι'. Εναν άλλον Γκερέρο, πιο αποφασιστικό, που θα 'σκοτώσει' τον αντίπαλο. Θα κάνει τη μισή ευκαιρία γκολ, μέσα στις τόσες που έχει χάσει εφέτος ο Ολυμπιακός σε Ελλάδα και Ευρώπη και ίσως να έγραφαν διαφορετικά την ιστορία του.

Το μοναδικό λάθος του Μαρτίνς

Ο Μαρτίνς στο δεύτερο ημίχρονο τα έπαιξε όλα για όλα. Και καλά έκανε. Με το 1-0 στις πλάτες του ήθελε δύο γκολ, για να το πετύχει έπρεπε να κάνει το παιχνίδι... Τούμπα. Μέσα ο Νάτχο μέσα και ο Γκερέρο. Εξω ο Μπουχαλάκης έξω ο Φορτούνης. Ωπ, εδώ σταματάμε.

Πάμε στο μοναδικό του λάθος. Σε ένα ματς που θες να το κάνεις 'ροντέο' και να φέρεις τους αντιπάλους στην περιοχή τους, δεν βγάζεις τον ποδοσφαιριστή που όχι μόνο μπορεί να κουβαλήσει την μπάλα, αλλά μπορεί να γίνει ο έξτρα ποδοσφαιριστής στην επίθεση της Ντιναμό.

Αυτό ήταν και τέλος. Ο Μαρτίνς πήρε αυτό το ρίσκο, δεν του βγήκε, άπαντες θα έχουν να λένε για τις δύο χαμένες ευκαιρίες, πάμε παρακάτω. Στο τέλος θα γίνει το ταμείο της εφετινής χρονιάς και σε αυτό θα πρέπει να ληφθούν πολλά πράγματα υπόψιν. Το βασικότερο είναι η δουλειά που γίνεται από τον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος ανέλαβε τους Πειραιώτες για να δουλέψει πάνω σε αυτό που του ζήτησαν 'φτιάξε ομάδα να επιστρέψουμε στους τίτλους'.

Τα άλλα είναι τα επιμέρους, εξίσου σημαντικά. Ο Ολυμπιακός χάνει παιχνίδια που δεν αξίζει, παίρνει μεγαλύτερα από αυτά που νομίζεις και μετά από τόσες μεταγραφές εξακολουθεί να μην έχει έναν παίκτη μέσα στην περιοχή για να κάνει το απλό. Και το απλό φέρνει ηρεμία, εξαφανίζει την εσωστρέφεια και διώχνει το άγχος.

Photo: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK