Εισαγγελική κατάσχεση υλικού από τα γραφεία της FIFA

Σε κατάσχεση ηλεκτρονικών δεδομένων από τα γραφεία της FIFA προχώρησαν οι εισαγγελικές αρχές της Ελβετίας.

Εισαγγελική κατάσχεση υλικού από τα γραφεία της FIFA
FIFA

Νέο επεισόδιο στις έρευνες των εισαγγελικών αρχών της Ελβετίας, αφού το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε κατάσχεση ηλεκτρονικού υλικού από τα γραφεία της FIFA, όπως επιβεβαιώνεται μέσω ανακοίνωσης της γενικής εισαγγελίας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά από την άσκηση ποινικών διώξεων κατά αγνώστων που συνοδεύτηκε με επιδρομή της ελβετικής αστυνομίας στα αρχηγεία της Ζυρίχης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατασχέθηκαν δεδομένα από διάφορα γραφεία αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και του Ζεπ Μπλάτερ, ο οποίος παραμένει στην προεδρία της FIFA μέχρι τον Δεκέμβριο, του γενικού γραμματέα, Ζερόμ Βαλκ, και του επικεφαλής της οικονομικής διαχείρισης, Μάρκους Κάτνερ.

Οι Ελβετικές αρχές ερευνούν τη διαδικασία ανάθεσης των Παγκοσμίων Κυπέλλων 2018 και 2022 σε Ρωσία και Κατάρ αντιστοίχως. Μεταξύ των δεδομένων που κατασχέθηκαν φέρονται να βρίσκονται τα αρχεία των τεχνικών αναφορών για τις δύο διοργανώσεις.

Η FIFA υποστηρίζει ότι συνεργάζεται με τις αρχές και μάλιστα τον Νοέμβριο του 2014 είχε παραδώσει στην αστυνομία το πόρισμα του Μάικλ Γκαρσία, του Αμερικανού πρώην γενικού εισαγγελέα Νέας Υόρκης που είχε αναλάβει τις έρευνες για λογαριασμό της Ομοσπονδίας σχετικά με την ανάθεση των δύο Μουντιάλ.

Διαβάστε ακόμη

Η FIFA ανέβαλε τη διαδικασία υποβολής προσφορών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026

News 24/7

24MEDIA NETWORK