ΕΤΣΙ ΨΗΦΙΣΑΝ: Ολόκληρη η ψηφοφορία για τη Χρυσή Μπάλα

Ο Λιονέλ Μέσι ψηφίστηκε από τους περισσότερους αρχηγούς και προπονητές, όπως προκύπτει από τα αναλυτικά αποτελέσματα.

ΕΤΣΙ ΨΗΦΙΣΑΝ: Ολόκληρη η ψηφοφορία για τη Χρυσή Μπάλα
Μέσι

Λίγα λεπτά μετά από την απονομή της Χρυσής Μπάλας στον Λιονέλ Μέσι, η FIFA έδωσε στη δημοσιότητα όλες τις ψήφους για τη διαδικασία.

Από την ψηφοφορία, για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής, απουσιάζουν τόσο η Ελλάδα όσο και η Ιταλία και αυτή του Ισπανού αρχηγού Ίκερ Κασίγιας, ωστόσο υπάρχουν σχεδόν όλοι οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί, οι αρχηγοί εθνικών ομάδων και επιλεγμένοι δημοσιογράφοι.

Ο Αργεντινός συγκέντρωσε το 41,33% των ψήφων, ο Ρονάλντο το 27,76% και ο Νεϊμάρ το 7,86%.

Τι ψήφισαν οι αρχηγοί

Ο νικητής της βραδιάς και αρχηγός της Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι, επέλεξε τον Λουίς Σουάρες για κορυφαίο, τον Νεϊμάρ στη δεύτερη θέση και τον Αντρές Ινιέστα στην τρίτη.

Ο αρχηγός της Πορτογαλίας, Κριστιάνο Ρονάλντο, ο περσινός κάτοχος και δεύτερος στη φετινή ψηφοφορία, επέλεξε τον Καρίμ Μπενζεμά για την πρώτη θέση που δίνει πέντε βαθμούς, τον Χάμες Ροντρίγκες για τη δεύτερη (τρεις βαθμοί) και τον Γκάρεθ Μπέιλ για την τρίτη (ένας βαθμός).

Ο αρχηγός της Βραζιλίας και τρίτος στην ψηφοφορία, Νεϊμάρ, ψήφισε κατά σειρά Λιονέλ Μέσι, Λουίς Σουάρες και Ιβάν Ράκιτιτς.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ επέλεξε πρώτα τον Μέσι, ακολούθως τον Τόμας Μίλερ και τρίτο τον πρώην συμπαίκτη του Ρονάλντο. Ο Ουγκό Λορίς ψήφισε Μέσι, Ρονάλντο και Νεϊμάρ, ενώ ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ είχε για πρώτο τον Μάνουελ Νόιερ, δεύτερο τον Μίλερ και τρίτο τον Νεϊμάρ.

Ο Άριεν Ρόμπεν ως αρχηγός της εθνικής Ολλανδίας επέλεξε τους Μέσι, Νεϊμάρ και Σουάρες, ενώ ο Ρομάν Σιρόκοβ της Ρωσίας τους Μέσι, Ρονάλντο και Κέβιν Ντε Μπρούινε. Όσο για τον εκπρόσωπο της Σουηδίας, Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, επέλεξε τον πρώην συμπαίκτη του Μέσι, τον Σουάρες και τον Νεϊμάρ.

Ο αρχηγός της εθνικής Κύπρου, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, ψήφισε Μέσι, Ρονάλντο και Άριεν Ρόμπεν. Ο αρχηγός της Ουρουγουάης, Ντιέγκο Γκοδίν, επέλεξε τον Σουάρες για την κορυφή του βάθρου, τον Μίλερ για τη δεύτερη θέση και τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι για την τρίτη.

Τι ψήφισαν οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί

Στους προπονητές, Χεράρδο Μαρτίνο της Αργεντινής έδωσε πέντε βαθμούς στον Μέσι, τρεις στον Αγκουέρο και έναν στον Χαβιέρ Μαστσεράνο. Ο Κάρλος Ντούνγκα της Βραζιλίας έδωσε πέντε στον Νεϊμάρ, ψήφισε όμως και τους Μέσι και Ρονάλντο. Ο πρωταθλητής Νότιας Αμερικής με τη Χιλή, Χόρχε Σαμπάολι, ψήφισε κατά σειρά Μέσι, Αλέξις Σάντσες και Αρτούρο Βιδάλ.

Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ισπανίας ψήφισε Μέσι, Ρονάλντο και Αντρές Ινιέστα. Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ της Γαλλίας ψήφισε Ρονάλντο, Μέσι και Μίλερ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Γιόαχιμ Λεβ της Γερμανίας έδειξε προτίμηση στους παίκτες του με Νόιερ, Μίλερ και Τόνι Κρόος.

Ο πρώην προπονητής της Ελλάδας και νυν της Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, ψήφισε αρχικά τον Ρονάλντο, ακολούθως τον Μέσι και τέλος τον Νεϊμάρ. Ο Ρόι Χόντσον της Αγγλίας έδωσε πέντε βαθμούς στον Ρονάλντο, τρεις στον Μέσι και έναν στον Εντέν Αζάρ. Ο Ντάνι Μπλιντ της Ολλανδίας ψήφισε Μέσι, Ρονάλντο και Μίλερ, ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κύπρου, Πάμπος Χριστοδούλου ψήφισε Ρονάλντο, Μέσι και Λεβαντόβσκι.

Έκπληξη αποτελεί η ψήφος του Ουρουγουανού Ουάσιγκτον Ταμπάρες που έδωσε πέντε βαθμούς στον Μέσι, τρεις στον ηγέτη της "σελέστε" Σουάρες και έναν στον Ρονάλντο. Ο Ρώσος Λέονιντ Σλούτσκι ψήφισε Μέσι, Ρονάλντο και Νόιερ, ενώ ο Τούρκος Φατίχ Τερίμ ψήφισε Μέσι, Ρονάλντο και Άριεν Ρόμπεν.

Μπορείτε να δείτε όλα τα αποτελέσματα εδώ (PDF, FIFA)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η "χρυσή Βίβλος" της "Χρυσής Μπάλας"

Οι εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί του γκαλά της FIFA

Πογκμπά, ο πιο... κακοντυμένος στο γκαλά της FIFA

Ρονάλντο: "Θα ήθελα το αριστερό πόδι του Μέσι"

Οι όμορφες παρουσίες στο γκαλά της FIFA

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η Ελλάδα δεν ψήφισε στη Χρυσή Μπάλα

News 24/7

24MEDIA NETWORK