Τον κολλητό του Κάπερνικ δεν τον αφήνουν σε ησυχία

Σε 11 αγωνιστικές κλήθηκε να περάσει από έλεγχο αντι-ντόπινγκ τις 7. O ίδιος ο Έρικ Ριντ δεν θεωρεί τυχαία τη στοχοποίησή του. Ποια η σχέση του με τον Κόλιν Κάπερνικ.

Τον κολλητό του Κάπερνικ δεν τον αφήνουν σε ησυχία

Ας αρχίσουμε με τις συστάσεις.

Ο Έρικ Ριντ, παιδί του αμερικανικού νότου (Μπατόν Ρουζ, Λουιζιάνα), είναι 27 ετών και θεωρείται ένας από τους καλούς αμυντικούς του επαγγελματικού πρωταθλήματος των ΗΠΑ (NFL). Το 2013 είχε επιλεγεί στο Νο18 του ντραφτ, για τέσσερις σεζόν έπαιζε στους Σαν Φραντσίσκο 49ers (αυτό κρατήστε το) και από την πέμπτη ανήκει στους Καρολάινα Πάνθερς.

Η θέση του είναι safety. Ο αμυντικός δηλαδή που κινείται πίσω από τη διπλή ζώνη και ελέγχει τις κινήσεις των αντίπαλων επιθετικών. Ένας λίμπερο που 'σκουπίζει' ό,τι επιχειρεί να ξεφύγει από την εμπροσθοφυλακή.

Ο Ριντ έχει αγωνιστεί στη σύντομη καριέρα του σε 57 αγώνες. Οι τελευταίοι 11 με τη νέα ομάδα του, χάνοντας τους πρώτους τέσσερις της τρέχουσας σεζόν, αφού υπέγραψε καθυστερημένα. Σ' αυτό το διάστημα των 2.5 μηνών έχει κληθεί να δώσει δείγμα ούρων για έλεγχο χρήσης απαγορευμένων ουσιών 7 φορές.

Ο ίδιος αντέδρασε μ' ένα σκωπτικό tweet.

Αμφισβήτησε επί της ουσίας το 'τυχαίο' της διαδικασίας, θεωρώντας ότι είναι αδύνατο να κληρωθεί 7/11 εβδομάδες, τη στιγμή που κάθε ομάδα έχει ένα ρόστερ με +55 παίκτες. Οι Πάνθερς στην προκειμένη έχουν δηλώσει 72 - όλοι τους διαθέσιμοι προς έλεγχο - ασχέτως αν σε κάθε αγώνα μπορούν να παίξουν μονάχα οι 46 εξ αυτών.

Σύμφωνα με τη λίγκα, τα ονόματα όσων υπόκεινται σε έλεγχο προκύπτουν από έναν αλγόριθμο και η διαδικασία που γίνεται μέσω υπολογιστή είναι αδιάβλητη.

Το Sports.yahoo, χρησιμοποιώντας έναν ιντερνετικό μηχανισμό υπολογισμού πιθανοτήτων, κατέληξε πως το ποσοστό να συμβεί ό,τι συνέβη στον Ριντ ήταν 0.17% (1/588), σημειώνοντας πως οι πιθανότητες να προβλέψει σωστά στο 'κορώνα ή γράμματα' για 9 σερί φορές ήταν πολλές περισσότερες.

Προφανώς ο Ριντ δεν είναι σε θέση να βρει το δίκιο του, θεωρώντας ότι έχει στοχοποιηθεί, όσο κι αν εκρήγνυται.

Δεν είμαι μαθηματικός, αλλά αυτό δεν λέγεται τυχαίο.

Γιατί όμως θεωρεί εαυτόν 'σημαδεμένο'; Γράψαμε στην αρχή πως από το 2013 ως το 2017 ανήκε στην ομάδα του Σαν Φραντσίσκο. Την ομάδα του Κόλιν Κάπερνικ. Του κουόρτερμπακ του οποίου η θορυβώδης σιωπή και στάση ζωής έγιναν φωνή διαμαρτυρίας κατά της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των μειονοτήτων κυρίως, στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν γονάτισε κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στους αγώνες του NFL. Μια ενέργεια που από τη μία εξόργισε τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ (ζητώντας τον εξοστρακισμό των παικτών) και πολλούς βετεράνους του αμερικανικού στρατού και από την άλλη κινητοποίησε μαζικά αθλητές όλων των αμερικάνικων σπορ, αλλά και πάμπολλες κοινωνικές ομάδες.

Ο Έρικ Ριντ είναι φίλος του Κάπερνικ και ο πρώτος που τον ακολούθησε στο 'διάβημά' του, συνεισφέροντας έκτοτε, μαζί με τον μικρότερο αδερφό του Τζάστιν στην αντιμετώπιση διάφορων κοινωνικών ζητημάτων.

Ήταν μια κίνηση μάλιστα που ο 27χρονος εφάρμοσε ξανά στο πρώτο εφετινό παιχνίδι του με τους Πάνθερς (7/10), αφού πρώτα στις 27/9, στην παρουσίασή του είχε εμφανιστεί με t-shirt που είχε φωτογραφία τον Κάπερνικ. Δεν έπαψε δε να την επαναλαμβάνει σε κάθε ματς.

Μήπως κάποιος θέλει να του κάμψει το φρόνημα;

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Mike McCarn

News 24/7

24MEDIA NETWORK