Τι απαντάει η πλευρά Δεβετζή

Διαβάστε ποια είναι η απάντηση του δικηγόρου της Πηγής Δεβετζή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, στο θέμα που προέκυψε με το θετικό δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ της Ολυμπιονίκη.

Σάλος έχει ξεσπάσει από το απόγευμα του Σαββάτου (24/9) καθώς σύμφωνα με το δημοσίευμα του "Εθνους της Κυριακής" η άλτρια του τριπλούν από την Αλεξανδρούπολη βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ που έγινε λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Και γι' αυτό το λόγο φυσικά διατρέχει άμεσο κίνδυνο να χάσει το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο .

Τι απαντάει όμως ο δικηγόρος της Ολυμπιονίκη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος επί του θέματος;

Η Πηγή Δεβετζή τίμησε την χώρα, προκάλεσε εθνική συγκίνηση και ανάταση στους απανταχού Έλληνες, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008.

Αυτή η παγκόσμια διάκριση ήταν απόρροια –αποκλειστικά- του ταλέντου της και του εξαντλητικού –ενίοτε απάνθρωπου- προπονητικού προγράμματος, που ακολούθησε.

Κατά την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου η Πηγή Δεβετζή υποβλήθηκε σε πάρα πολλά ντόπινγκ κοντρόλ πριν, κατά την διάρκεια, και μετά την διεξαγωγή τους και διαπιστώθηκε απόλυτα καθαρή από διεγερτικές της αγωνιστικής ικανότητας ουσίες.

Είναι γεγονός ότι έχει ανοίξει πειθαρχική διαδικασία από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη για τους Αγώνες στο Πεκίνο. Το απόρρητο της διαδικασίας μου επιτρέπει μόνο να αναφέρω: Η Πηγή Δεβετζή ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΧΡΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ και αυτό θα αποδειχθεί κατά την συζήτηση της υπόθεσης ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Δ.Ο.Ε.

Όσοι προεξοφλούν ότι θα αφαιρεθούν τα μετάλλια της Πηγής Δεβετζή, ότι θα χάσει η πατρίδα μας τα μετάλλια, γιατί στο ελληνικό έθνος –εν τέλει- πιστώνονται αυτές οι παγκόσμιες διακρίσεις, ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κινδυνεύει να χάσει το ολυμπιακό μετάλλιο του Πεκίνο η Δεβετζή λόγω ντόπινγκ

Podcasts

Οι 2 Κοντροί #4: Προκρίνεται ο Ολυμπιακός;

Γιάννης Φιλέρης και Θανάσης Κρεκούκιας αφήνουν για λίγο στην άκρη τους τσακωμούς στον αέρα των '2 Κοντρών' και αναλύουν τις πιθανότητες του Ολυμπιακού για την πρόκριση στο παγωμένο Κίεβο.