Έγιναν πέντε: Μετάλλιο οι Μάντης-Καγιαλής στα 470 της ιστιοπλοΐας

Οι ιστιοπλόοι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής πανηγυρίζουν την κατάκτηση μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Πέμπτο για την ελληνική αποστολή στη Βραζιλία, λίγες ώρες μετά το αργυρό του Σπύρου Γιαννιώτη. Την Τετάρτη θα κριθεί το... χρώμα.

Το πέμπτο ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ήρθε από την ιστιοπλοΐα, καθώς το δίδυμο των Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή στα 470 εξασφάλισε τη θέση του στο βάθρο.

Με καταπληκτικές εμφανίσεις στις τρεις κούρσες της Τρίτης (2η, 2η και 2η θέση), το ελληνικό πλήρωμα εξασφάλισε την παρουσία του στην τριάδα των Ολυμπιονικών στην κατηγορία τους και την Τετάρτη, στη medal race (20:10 ώρα Ελλάδας), θα κυνηγήσει ακόμη και το χρυσό μετάλλιο απέναντι στο κροατικό δίδυμο, που προηγείται στη γενική κατάταξη, και το αυστραλιανό.

Μετά την ολοκλήρωση των πρώτων δέκα ιστιοδρομιών οι Μάντης-Καγιαλής βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 38 βαθμούς ποινής και η διαφορά που έχουν από τους τέταρτους δεν καλύπτεται στην κούρσα των μεταλλίων, παρόλο που διπλασιάζονται οι βαθμοί.

Πλέον οι Έλληνες ιστιοπλόοι θα προσπαθήσουν να προστατεύσουν το αργυρό μετάλλιο και ταυτόχρονα να διεκδικήσουν το χρυσό από τους Φαντέλα-Μάρενιτς. Χρειάζεται βέβαια να καλύψουν διαφορά 11 βαθμών, όχι μικρή αλλά όχι και απαγορευτική. Αρκεί να τερματίσουν έξι θέσεις πιο πάνω!

Θυμίζουμε πως στη medal race παίρνουν μέρος τα 10 πρώτα πληρώματα της γενικής και οι βαθμοί ποινής διπλασιάζονται χωρίς να μπορούν να σβηστούν.

Ό,τι κι αν συμβεί είναι ήδη επιτυχημένοι.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΚΟΥΡΣΕΣ

 

NBA

Είναι ο Λούκα καλύτερος από τον Ντράζεν στα 19;

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για το μύθο του Λούκα Ντόντσιτς που έχει ανατείλει για τα καλά και απειλεί να ξεπεράσει ολότελα (αν δεν το έχει κάνει ήδη) ιερά τέρατα όπως ο Ντράζεν Πέτροβιτς και ο Τόνι Κούκοτς.