Επίσημο: Ο Λιούις Χάμιλτον στην Ferrari το 2025

Μετά από 11 χρόνια έρχεται το αντίο με την Mercendes, τελευταία του σεζόν η φετινή.

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain celebrates after winning the Turkish Formula One Grand Prix at the Istanbul Park circuit racetrack in Istanbul, Sunday, Nov. 15, 2020. (Clive Mason/Pool via AP)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain celebrates after winning the Turkish Formula One Grand Prix at the Istanbul Park circuit racetrack in Istanbul, Sunday, Nov. 15, 2020. (Clive Mason/Pool via AP) AP

Ο Λιούις Χάμιλτον αναμένεται πράγματι να συνεργαστεί με την Ferrari για τη σεζόν 2025 της F1 με ένα πολυετές συμβόλαιο, όπως επιβεβαίωσε την Πέμπτη η ιταλική ομάδα.

Ο Χάμιλτον, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και νικητής 103 αγώνων ρεκόρ, θα οδηγήσει για τη Mercedes την ερχόμενη σεζόν προτού βρεθεί πίσω από ιταλικό τιμόνι.

Ο Χάμιλτον μπορεί να υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο με τη Mercedes πέρυσι, αλλά άσκησε την οψιόν αποδέσμευσης που του επέτρεπε να αποχωρήσει από την ομάδα μετά από μόλις μία σεζόν.

Ο 39χρονος δήλωσε ότι η αποχώρηση από τη Mercedes "ήταν μία από τις δυσκολότερες αποφάσεις που χρειάστηκε ποτέ να πάρω".

Πρόσθεσε: "Η ώρα είναι κατάλληλη για μένα να κάνω αυτό το βήμα και είμαι ενθουσιασμένος που θα αναλάβω μια νέα πρόκληση. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων για την απίστευτη υποστήριξη της οικογένειάς μου στη Mercedes, ειδικά του Τότο, επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, για τη φιλία και την ηγεσία του και θέλω να τελειώσουμε την συνεργασία μας στο απόγειό της".

"Είμαι 100% αφοσιωμένος στο να έχω την καλύτερη δυνατή απόδοση αυτή τη σεζόν και να κάνω την τελευταία μου χρονιά, μια χρονιά που θα μου μείνει αξέχαστη".

Η Ferrari, η πιο επιτυχημένη ομάδα της F1 και η μόνη που έχει συμμετάσχει σε όλες τις σεζόν του παγκόσμιου πρωταθλήματος, έχει να κερδίσει τίτλο οδηγών από το 2007, από τον Κίμι Ράικονεν

Ο Χάμιλτον, που ισοβαθμεί με τον θρύλο της Ferrari Μίκαελ Σουμάχερ με επτά τίτλους, έχει τώρα την ευκαιρία να βάλει τέλος στην ανομβρία της ιταλικής ομάδας και να ξεχωρίσει ως ο πιο παρασημοφορημένος πρωταθλητής της F1 στην ιστορία.

Διαβάστε περισσότερα

Βόμβα: Οδεύει προς Ferrari ο Χάμιλτον

Μέσι: Πωλείται η ιστορική χαρτοπετσέτα με το συμβόλαιο του στην Μπαρτσελόνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK