Βόμβα: Οδεύει προς Ferrari ο Χάμιλτον

Από το πουθενά ο Χάμιλτον μπορεί να “μετακομίσει”, κλειδί ο μυστικός όρος συμβολαίου με Mercendes.

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain celebrates after winning the Formula One Portuguese Grand Prix at the Algarve International Circuit in Portimao, Portugal, Sunday, Oct. 25, 2020. (Rudy Carezzevoli, Pool via AP)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain celebrates after winning the Formula One Portuguese Grand Prix at the Algarve International Circuit in Portimao, Portugal, Sunday, Oct. 25, 2020. (Rudy Carezzevoli, Pool via AP) AP

Ο 39χρονος είναι έτοιμος να μετακινηθεί στην ιταλική ομάδα για τη σεζόν 2025 παρά τη συμφωνία διετούς συμβολαίου με τη Mercedes την περασμένη σεζόν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η συμφωνία θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες, σε μια κίνηση-βόμβα που θα δει τον Βρετανό να αλλάζει “στέγη”.

Ο Χάμιλτον είχε συνδεθεί στο παρελθόν με την Ferrari για αρκετές σεζόν, αλλά είχε υποσχεθεί πως θα έμενε στην Mercedes. Ο ίδιος φαίνεται πως θα ενεργοποιήσει μια ρήτρα διακοπής στο συμβόλαιό του, η οποία θα του επιτρέψει να εγκαταλείψει τη Mercedes στο τέλος της φετινής σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει μείνει χωρίς νίκη από τον Δεκέμβριο του 2021, την σεζόν που έχασε τον τίτλο από τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull. Έκτοτε, η Mercedes παρέδωσε δύο αποτυχημένα μονοθέσια που μαστίζονται από προβλήματα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπόρεσε να παλέψει για νίκες και τίτλους.

Ο πρόεδρος της Ferrari, Τζον Έλκαν, είναι μακροχρόνιος θαυμαστής του ταλέντου του Χάμιλτον και οι δύο τους έχουν πραγματοποιήσει συνομιλίες στο παρελθόν. Τότε είχε αναφερθεί ότι η Ferrari θα του προσέφερε περίπου 40 εκατομμύρια λίρες ετησίως και είναι πιθανό αυτό να ήταν το δυνατό χαρτί εν τέλει των Ιταλών και επομένως, αν αυτή η αλλαγή γίνει πράξη, τότε η Mercedes θα πρέπει να βρει τον άξιο αντικαταστάτη του.

Διαβάστε περισσότερα

Απόφαση απόσυρσης από τον Μάρκ Γκασόλ

Ο Τεν Χαχ μιλά για Ράσφορντ και Σάντσο

News 24/7

24MEDIA NETWORK