Μέσι: Πωλείται η ιστορική χαρτοπετσέτα με το συμβόλαιο του στην Μπαρτσελόνα

Το συμβόλαιο που αποτέλεσε την αρχή του θρύλου του Αργεντίνου με τα "Μπλαουγκράνα".

FC Barcelona's Lionel Messi from Argentina celebrates after scores against Osasuna during a Spanish La Liga soccer match at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Sept. 17, 2011. (AP Photo/Emilio Morenatti)
FC Barcelona's Lionel Messi from Argentina celebrates after scores against Osasuna during a Spanish La Liga soccer match at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Sept. 17, 2011. (AP Photo/Emilio Morenatti) ASSOCIATED PRESS

Οι λάτρεις του ποδοσφαίρου και οι συλλέκτες περιμένουν με ανυπομονησία τη δημοπρασία ενός ιστορικού αντικειμένου που άλλαξε για πάντα την πορεία της λαμπρής καριέρας του Λιονέλ Μέσι.

Η περίφημη χαρτοπετσέτα στην οποία ο Μέσι υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα στις 14 Δεκεμβρίου 2000, πρόκειται να βγει στο σφυρί από το Bonhams, έναν διάσημο βρετανικό οίκο δημοπρασιών, μεταξύ 18 και 27 Μαρτίου. Η εκτιμώμενη τιμή πώλησης αναμένεται να κυμανθεί στο εντυπωσιακό εύρος των 300.000 έως 500.000 λιρών.

Αυτό το εξαιρετικό κομμάτι ποδοσφαιρικών αναμνηστικών φυλασσόταν προσεκτικά εξαρχής σε ένα χρηματοκιβώτιο , υπό την κηδεμονία του Χοράτσιο Γκατζιόλι, εκπροσώπου του Μέσι εκείνη την εποχή. Η εμβληματική χαρτοπετσέτα φέρει τις υπογραφές όχι μόνο του ίδιου του νεαρού ποδοσφαιριστή, αλλά και του Κάρλες Ρεξάχ, του τεχνικού γραμματέα της Μπαρτσελόνα, και του Ζοζέπ Μαρία Μινγκέλα, του ανιχνευτή ταλέντων που πιστώνεται την ανακάλυψη του Μέσι.

Ο Μινγκουέλα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο ταξίδι του Μέσι στη Βαρκελώνη, επιβλέποντας τη διαμονή και την ευημερία του νεαρού Αργεντινού μαζί με τον πατέρα του, Χόρχε, από τον Σεπτέμβριο του 2000 μέχρι να εγκατασταθούν στην πόλη. Η χαρτοπετσέτα, η οποία υπογράφηκε κατά τη διάρκεια ενός γεύματος, κατέχει μια γραπτή δέσμευση του Κάρλες Ρεξάν. Η υπογραφή, με μπλε μελάνι στυλό, πιστοποιεί την επίσημη δέσμευση που έγινε εκείνη την αξέχαστη ημέρα, παρά τις κάποιες αντίθετες απόψεις στο στρατόπεδο της Μπαρτσελόνα.

Αξίζει να αναφέρθεί πως η χαρτοπετσέτα υποτίθεται ότι θα πήγαινε στο μουσείο της Βαρκελώνης.

Αρχικά, ο Γκατζιόλι είχε εκφράσει την πρόθεσή του να δωρίσει αυτό το ανεκτίμητο κομμάτι της ιστορίας στο μουσείο της Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, φαίνεται ότι άλλαξε απόφαση, καθώς η χαρτοπετσέτα βρίσκεται στο οίκο δημοπρασίας και όχι στα τζάμια ενός μουσείου.

Η σημασία αυτού του αντικειμένου δεν έγκειται μόνο στη φυσική του υπόσταση, αλλά και στον μεταμορφωτικό αντίκτυπο που είχε στην καριέρα του Μέσι και στη μοίρα της Μπαρτσελόνα. Το έγγραφο έγινε σύμβολο δέσμευσης κατά τη διάρκεια μιας περιόδου αβεβαιότητας στον σύλλογο, όπου οι απόψεις για την υπογραφή του νεαρού ταλέντου διέφεραν. Ο Μέσι, αν και εξέπληττε τα πλήθη με τις απίστευτες ικανότητές του, αντιμετώπιζε σκεπτικισμό λόγω ανησυχιών που σχετίζονταν με την ανάπτυξή του. Ο σύλλογος των "μπλαουγκράνα" έλαβε προληπτικά μέτρα, εφαρμόζοντας ένα σχέδιο θεραπείας για να διασφαλίσει ότι η σωματική του ανάπτυξη θα ευθυγραμμιζόταν με την ηλικία του.

Καθώς η ημερομηνία της δημοπρασίας πλησιάζει, ο κόσμος του ποδοσφαίρου περιμένει με ανυπομονησία να δει ποιος θα γίνει ο περήφανος ιδιοκτήτης αυτής της ιστορικής χαρτοπετσέτας, ενός απτού κομματιού του εξαιρετικού ταξιδιού-αφετηρία του Λιονέλ Μέσι.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ρονάλντο έλειπε, όχι όμως και το θέαμα

Βόμβα: Οδεύει προς Ferrari ο Χάμιλτον

News 24/7

24MEDIA NETWORK