5 αστέρες του ΝΒΑ στα πρόθυρα των ανταλλαγών

Το ΝΒΑ είναι μια ζωντανή επιχείριση που δεν ησυχάζει ποτέ και τίποτα δεν μπορεί ν' αποκλειστεί. Ούτε εν καιρώ κορονοϊού.

Ζακ Λαβίν και Μπράντλι Μπιλ μετά την πρόσφατη αναμέτρηση των Μπουλς με τους Ουίζαρντς. Αμφότεροι δεν αποκλείεται ν' αλλάξουν ομάδα μέσα στον επόμενο μήνα
Ζακ Λαβίν και Μπράντλι Μπιλ μετά την πρόσφατη αναμέτρηση των Μπουλς με τους Ουίζαρντς. Αμφότεροι δεν αποκλείεται ν' αλλάξουν ομάδα μέσα στον επόμενο μήνα AP PHOTO/NICK WASS

Σε κάθε άλλη περίπτωση το σώμα του ΝΒΑ θα είχε συστρατευτεί για την (εμπορική) επιτυχία ακόμη ενός All Star Game. Θα ήταν η περίοδος, στα μέσα της σεζόν, που οι ομάδες θα έκαναν το ετήσιο σύντομο break και οι αστέρες του πρωταθλήματος θα μαζεύονταν στην Ινδιανάπολη - όπως είχε οριστεί από τα τέλη του 2017 για να παράσχουν θέαμα. Εξ ου και οι διάφορες αναρτήσεις-αναφορές στο παρελθόν από οργανισμούς της λίγκας και λογαριασμούς μέσων ή τρίτων.

Έχοντας, φυσικά, στον πυρήνα τους τον Κόμπι.

Όχι πως έχει αφαιρεθεί από το καλεντάρι της χρονιάς, απέναντι σε κάθε ένσταση που κατατέθηκε πρώτα απ' όλα από τον Λεμπρόν Τζέιμς και κατόπιν άλλο, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, για τη σημασία και την αξία ενός προϊόντος που δεν θ' απευθύνεται σε πραγματικό κοινό. Οι διαδικασίες τρέχουν κανονικά, η ψηφοφορία βρίσκεται σε εξέλιξη και η Ατλάντα προετοιμάζεται για να υποδεχθεί στις 7 Μαρτίου το μεγάλο event και τους διαγωνισμούς του.

Μέχρι τις 11/2 η διαδικασία επιλογής των all star παικτών είχε ως εξής:

Υποτίθεται πως την ίδια χρονική περίοδο οι ομάδες ολοκλήρωναν τις συμφωνίες που αφορούσαν τις μεταξύ τους ανταλλαγές. Όπως καθετί άλλο έχει μετατοπιστεί κι αυτό κατά 1,5 μήνα. Εφέτος ως η τελευταία ημέρα για blockbuster (ή μη) deals έχει οριστεί η 25η Μαρτίου. Μέχρι τότε βέβαια είναι πιθανό να έχουν συμβεί τα πάντα. Ή τουλάχιστον τα περισσότερα απ' όσα θα επηρεάσουν εκ νέου τις ισορροπίες στο πρωτάθλημα πριν από το τελευταίο δίμηνο της κανονικής περιόδου και κατόπιν το status των playoffs. Από την ημέρα που ο Τζέιμς Χάρντεν άφησε τους Ρόκετς για τους Νετς, έχοντας με δόλιο τρόπο καταφέρει να πετύχει ό,τι είχε στο μυαλό του και βάζοντας έναν έξτρα μπελά στο κεφάλι του Στιβ Νας, ουδείς κοιμάται ήσυχος. Ναι μεν οι παίκτες διαθέτουν την ισχύ να πιέζουν τις καταστάσεις που τους αφορούν κερδίζοντας όλο και περισσότερο έδαφος στη μάχη με τους GMs, απεριόριστο κουμάντο όμως δεν έχουν την ευχέρεια να κάνουν προκειμένου να εμποδίσουν νόμιμες συμφωνίες.

"Θα ήθελα να μιλήσω για κάτι που πραγματικά μ' ενοχλεί. Είναι η διαχείριση των παικτών σε αυτό το πρωτάθλημα. Το να βλέπεις τον Αντρέ Ντράμοντ πριν από τον αγώνα να κάθεται στον πάγκο, να πηγαίνει μέσα και να βγαίνει με πολιτικά ρούχα, επειδή η ομάδα πρόκειται να τον ανταλλάξει, είναι μαλ...ες", υποστήριξε εκνευρισμένος ο Ντρέιμοντ Γκριν, μετά το 129-98 των Ουόριορς επί των Καβαλίερς φέρνοντας το παράδειγμα του 'μούσια' για να υποστηρίξει πως ενώ οι παίκτες, παρόλο που ζητούν ανταλλαγή, παραμένουν επαγγελματίες για να μην χρεωθούν οτιδήποτε, "θα πρέπει ν' αντιμετωπίζονται με τον ανάλογο σεβασμό" και όχι με τρόπο που υποτιμά την προσωπικότητά τους, καθώς τους στερείται το δικαίωμα να διατηρηθούν σε φόρμα παίζοντας στους αγώνες έως ότου φύγουν. "Η λίγκα θα πρέπει να προστατεύσει τους παίκτες από μια τέτοια ντροπή", κατέληξε ο έμπειρος φόργουορντ που δεν βρίσκεται σε τέτοιο καθεστώς, ούτε έχει υπάρξει, αλλά αντιλαμβάνεται την άβολη θέση πολλών συναδέλφων τους που γνωρίζουν ή ακούν πως εν μία νυκτί θ' αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον.

Σε αυτή τη λίστα βρίσκονται παίκτες που είναι ικανοί να κάνουν τη διαφορά όπου κι αν καταλήξουν. Ή ν' αναλάβουν ένα συγκεκριμένο ρόλο να φέρουν εις πέρας για να βοηθήσουν τις νέες ομάδες τους στην εκπλήρωση συγκεκριμένων στόχων. Επιλέξαμε πέντε εξ αυτών.

Αντρέ Ντράμοντ

Η αφορμή για το ξέσπασμα του Γκριν. Ο εκ των κορυφαίων ριμπάουντερ του ΝΒΑ με 13.5 εφέτος, και άλλους 17.5 πόντους, βρίσκεται στους τελευταίους μήνες του συμβολαίου του και οι Καβαλίερς με δεδομένο ότι πήραν από τους Νετς τον Τζάρετ Άλεν έχουν λάβει την αμετάκλητη απόφαση να τον παραχωρήσουν - όχι όμως να τον αποδεσμεύσουν. Γι' αυτό και περιμένουν την πιο ταιριαστή στιγμή και το πιο συμφέρον 'πακέτο' ανταλλαγμάτων για να τελειώσουν τη δουλειά.

Πιθανοί προορισμοί: Χόρνετς, Μάβερικς, Ράπτορς, Νικς

Μπράντλι Μπιλ

Πόσο πιθανό είναι μια ομάδα να θέλει ν' απαλλαγεί από τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος (33.1 πόντοι). Αρκετά, όταν ο ίδιος δεν είναι όσο ευχαριστημένος θέλει να δείχνει από το περιβάλλον εργασίας του και παράλληλα παρέχεται στον οργανισμό ν' αποκτήσει την ευελιξία προκειμένου να 'φτιάξει' το μέλλον του μέσα από την απόκτηση πολλών draft picks. Για να ενδώσουν βέβαια οι Ουίζαρντς, θα πρέπει η προσφορά που θα τους κατατεθεί να είναι αφενός ελκυστική αφετέρου ν' αγγίζει τα 'θέλω' τους. Εκτιμάται ότι ζητούν τουλάχιστον τρεις 'απροστάτευτες' επιλογές του πρώτου γύρου και έναν έτοιμο παίκτη για να ενδώσουν. Ειδάλλως δεν θα... δώσουν.

Πιθανοί προορισμοί: Νάγκετς, Πέλικανς, Χιτ, Νικς

Μπλέικ Γκρίφιν

O αισίως 32χρονος πάουερ φόργουορντ είχε βρεθεί στην ίδια θέση πριν από 3 χρόνια. Τότε που οι Κλίπερς τον έστειλαν χωρίς προειδοποίηση στους Πίστονς. Τώρα είναι το Ντιτρόιτ που αναζητά φόρμουλα απεγκλωβισμού από το συμβόλαιό του προκειμένου ν' ανασυγκροτηθεί. Στα 20 ματς που έχει εμφανιστεί εφέτος ο ταλαιπωρημένος αστέρας απέχει πολύ από τους αριθμούς πρότερων ετών (12.3 πόντοι με 21.4 καριέρας και 5.2 ριμπάουντ αντί των 8.7), τούτο βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα ήταν ωφέλιμος σε ομάδες που τον προορίζουν για μια συγκεκριμένη δουλειά, πλαισιώνοντας άλλους παίκτες. Αρκεί να μπουν στη διαδικασία να καλύψουν τον υπόλοιπο 1,5 χρόνο του συμβολαίου του, για περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια.

Πιθανοί προορισμοί: Μάβερικς, Χιτ, Σέλτικς, Νετς, Κινγκς, Λέικερς, Κλίπερς

Τζον Ουόλ

Στον κόσμο του ΝΒΑ τίποτα δεν φαντάζει αλλόκοτο. Πόσο μάλλον μια ανταλλαγή στην ανταλλαγή, με δεδομένο ότι ο 30χρονος πόιντ γκαρντ έφυγε από τους Ουίζαρντς για τους Ρόκετς στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη. Από τη στιγμή που επέστρεψε ύστερα από 2 χρόνια απραξίας και σε 18 παιχνίδια του δίνει κατά μέσο όρο 20 πόντους και 6.2 ασίστ η αγωνιστική κατάστασή του δεν αμφισβητείται ακόμη κι αν πρόκειται να ενταχθεί σε μια ομάδα που κυνηγά τον τίτλο. Απλώς θα χρειαστεί ειδική διαχείριση.

Πιθανοί προορισμοί: Κλίπερς

Ζακ Λαβίν

Πριν γιορτάσει τα 26 χρόνια του ο αρχισκόρερ των Μπουλς δεν αποκλείεται να έχει μαζέψει τα μπαγάζια του και να έχει εγκατασταθεί σ' άλλη πόλη των ΗΠΑ, επειδή του χρόνου το καλοκαίρι το συμβόλαιό του λήγει. Στην πιο παραγωγική έως τώρα σεζόν της καριέρας του, με 28.1 πόντους ανά παιχνίδι, φαντάζει ιδανική λύση για κάθε είδους σύνολα. Είτε γι' αυτά που ψάχνουν από το '2' έναν τρίτο πόλο σε άμυνα κι επίθεση είτε για εκείνες που θέλουν ν' ανέβουν αυτομάτως επίπεδο. Θα μπορούσε να περιγραφεί ως ο 'Μπιλ των φτωχών', με το ποσοστό στο usage να ξεπερνά το 30%, αν και δεν είναι καθόλου 'φτωχός'.

Πιθανοί προορισμοί: Χιτ, Νάγκετς, Λέικερς

News 24/7

24MEDIA NETWORK