Απόφαση απόσυρσης από τον Μάρκ Γκασόλ

Ο πρωταθλητής του NBA και τρεις φορές αρχηγός στο All-Star αποσύρεται επισήμως από το μπάσκετ.

Los Angeles Lakers center Marc Gasol celebrates after scoring during the first half in Game 4 of an NBA basketball first-round playoff series against the Phoenix Suns Sunday, May 30, 2021, in Los Angeles. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Los Angeles Lakers center Marc Gasol celebrates after scoring during the first half in Game 4 of an NBA basketball first-round playoff series against the Phoenix Suns Sunday, May 30, 2021, in Los Angeles. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP

Παρόλο που ο Μάρκ Γκασόλ είχε να αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα από το 2021, δεν είχε ανακοινώσει πως θα αποσυρθεί. Αυτή η στιγμή ήρθε 3 χρόνια αργότερα μέσω μιας ανάρτησής του στα social media.

Ο Γκασόλ μίλησε για το "τέλος ενός κεφαλαίου". Το βίντεο έδειχνε τον πρώην αμυντικό παίκτη της χρονιάς και πρωταθλητή του ΝΒΑ να ξεκινά την ημέρα του στην Μπάσκετ Τζιρόνα, την ομάδα του ισπανικού πρωταθλήματος που ίδρυσε το 2014.

Ο Γκασόλ ‘εβαλε ένα σουτ στο άδειο γυμναστήριο και ρώτησε: "Τι ακολουθεί;".

Ο Γκασόλ είχε μια περίεργη, ελικοειδή πορεία προς το ΝΒΑ, κάτι που φάνηκε και στο βίντεο της αποχώρησής του. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, αλλά μετακόμισε στο Μέμφις με τους γονείς του όταν οι Γκρίζλις έκαναν ντραφτ τον αδελφό του, τον Hall of Famer Πάου Γκασόλ, το 2001.

‘Επαιξε επαγγελματικά για την Τζιρόνα μέχρι το 2008, μια σεζόν που ολοκληρώθηκε με την ανάδειξή του σε MVP του ισπανικού πρωταθλήματος. Ύστερα, ο νεότερος Γκασόλ έγινε ντραφτ από τους Λος Άντζελες Λέικερς. Ένα χρόνο αργότερα, ανταλλάχθηκε στο Μέμφις σε μια συμφωνία που έστειλε τον αδερφό του Πάου στους Λέικερς - η πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΒΑ που αδέρφια ανταλλάχθηκαν το ένα με το άλλο.

Την περίοδο 2011-12 ονομάστηκε All-Star για πρώτη φορά και την περίοδο 2012-13 κέρδισε το βραβείο του NBA Defensive Player of the Year. Αργότερα, το 2019, οι Μέμφις μεταβίβασαν τον Γκασόλ στους Toronto Raptors. Πρωταγωνίστησε καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής του Τορόντο με τον οποίο κέρδισε τον τίτλο του NBA.

Μετά από μία σεζόν με τους Λέικερς, η Γκασόλ επέστρεψε στην Μπάσκετ Ζιρόνα και την οδήγησε στην άνοδο στην κορυφαία κατηγορία της Ισπανίας. Όπως εξήγησε στο βίντεο, είναι ο πρόεδρος και ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, οπότε αναγκάστηκαν να τον αφήσουν να επιστρέψει και να παίξει.

Στο τέλος, ο Γκασόλ είχε ήδη απαντήσει στην ερώτηση, "Τι έπεται;" Έχει την ομάδα της Ζιρόνα και τη σχολή μπάσκετ. Και, ενδεχομένως, θα συναντήσει τον αδελφό του στο Hall of Fame κάποια μέρα.

Διαβάστε περισσότερα

Εκτός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες μεγάλος star του NBA

Επιστρέφει ο Ρούμπιο στις προπονήσεις με την Μπαρτσελόνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK