Χακίμ στον Αντετοκούνμπο: "Μπορείς να κυριαρχήσεις στη θέση σου"

Λίγες ημέρες πριν από την παράσταση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Λονδίνο κόντρα στους Νικς, το NBA συνάντησε τον Χακίμ Ολάζουον, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το "Greek Freak", ανασύροντας στη μνήμη του τη φάση που τον έκανε να τον προσέξει. "Έχει τη δυνατότητα να κυριαρχήσει στη θέση του", δήλωσε μεταξύ άλλων.

Χακίμ στον Αντετοκούνμπο: "Μπορείς να κυριαρχήσεις στη θέση σου"

Αναλυτικά όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στο NBA:

O Γιάννης έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες στη ζωή του. Είστε ενήμερος για την ιστορία του; Πόσο μπορούν αυτές οι δυσκολίες να κάνουν ένα άτομο καλύτερο παίκτη και καλύτερο άνθρωπο;

"Νομίζω πως όταν περνάς δυσκολίες, σου παρέχεται ένα μάθημα ζωής και εκτιμάς περισσότερο τη σημασία του να μπορείς να κυνηγάς το μεγαλύτερο όνειρό σου. Η εμπειρία, η σκέψη και η προσαρμογή στη νέα ζωή σε βοηθούν να χτίσεις χαρακτήρα. Όταν έχεις μια σκληρή βάση και μπακράουντ μπορείς να διαχειριστείς οποιαδήποτε επιτυχία έρθει στο μέλλον".

Είχατε την ευκαιρία να συναντήσετε τον Γιάννη:

"Έχω δει μόνο τα highlights από τη βραδιά του Draft, αλλά θυμάμαι μια κίνηση και αυτή η κίνηση ήταν τόσο εντυπωσιακή που αποφάσισα να ακολουθήσω την καριέρα του στο NBA. Ήταν το coast to coast, όταν κατέβαζε την μπάλα ανάμεσα σε παίκτες. Το να μπορείς να τους προσπερνάς έτσι, με τόση χάρη και να τελειώνεις έτσι τη φάση ήταν πολύ εντυπωσιακό. Ξέρω τι χρειάζεται για να μπορέσεις να το κάνεις".

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας γι' αυτόν;

"Δεν με εκπλήσσει το γεγονός ότι τα πηγαίνει καλά στο NBA, θα τα πάει ακόμα καλύτερα όσο θα περνά ο καιρός και θα έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη σημαίνει πολλά. Η ικανότητα έρχεται με την ωρίμανση, αλλά η εμπιστοσύνη που σου επιτρέπει να εκφράζεσαι χωρίς φόβο, να δοκιμάζεις νέες κινήσεις και πράγματα, αυτή η εμπιστοσύνη χρειάζεται χρόνο. Πρώτα απ' όλα την αποκτάς με την προπόνηση.

Μερικές φορές ο προπονητής θα προσπαθήσει να περιορίσει την ικανότητά σου: "απλά κάνε αυτό, απλά κάνε εκείνο". Μπορείς να κάνεις πολλά περισσότερα, αλλά μην τα κάνεις, κάνε όσα σου ζητούν κι έτσι θα χρειαστεί να παλέψεις για να εκφραστείς.

Μετά αποκτάς την εμπιστοσύνη των προπονητών που σου δίνουν περισσότερες ευθύνες, μετά είσαι ελεύθερος και όταν φτάσεις σε αυτό το σημείο, τότε μπορείς να περάσεις στο επόμενο επίπεδο".

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το ταβάνι του ως παίκτης;

"Έχει τις προοπτικές, το ερώτημα είναι πως να φτάσει αυτές τις προοπτικές. Αυτό ακριβώς θέλω να πω. Η ικανότητα υπάρχει, το ίδιο και το ταλέντο. Αλλά τα επίπεδα εμπιστοσύνης εξακολουθούν να είναι μέτρια. Εννοώ "είμαι ήδη στο NBA, υπάρχουν εξαιρετικοί παίκτες, αλλά θέλω να κυριαρχήσω". Έχει τη δυνατότητα να κυριαρχήσει στη θέση του, οπότε πρέπει να ανεβάσει τον πήχη".

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να κάνει ένας παίκτης για να πάει απ'το "καλός" στο "σπουδαίος"; Μπορεί αυτό να είναι μια επικίνδυνη διαδικασία, όταν ξεκινάει με τόσο γρήγορη αποδοχη;

"Απ'αυτά που βλέπω, έχει αυτά που χρειάζονται.

Είναι θέμα συμπεριφοράς και αυτοπεποίθησης και πίστης να μην είσαι ικανοποιημένος με το να είσαι μέτριος. Εννοώ το να σκοράρει 10 πόντους, 20 πόντους, να αισθάνεται πως μπορεί να έχει τέτοιους μέσους όρους.

Και στην άμυνα, να γίνει ο παίκτης που έχει περισσότερα κοψίματα, ριμπάουντ. Είναι πλήρης παίκτης, φανταστικός.

Απ'αυτά που βλέπω, νομίζω πως θα έχει μια καταπληκτική, επιτυχημένη καριέρα, πως θα τον θυμάται ο κόσμος ως κάποιον που είχε τεράστια συνεισφορά στο πρωτάθλημα, γιατί έχει ξεχωριστό ταλέντο. Είναι ασυνήθιστο για κάποιον με το δικό του ύψος να έχει τέτοια τεχνική.

Μπορεί να έχει τεράστια επίδραση, ΑΝ έχει τη συμπεριφορά, να θέλει να γίνει μεγάλος παίκτης".

Διαβάστε ακόμη:

Olajuwon στο NBA Greece: "Κοπλιμέντο στον Γιάννη"

Καρμέλο σε Αντετοκούνμπο: "Γύρνα στην Ευρώπη, δεν μπορείς να παίξεις" (VIDEO)

Δεν έχει ξαναγίνει τέτοια πάσα: Πάλι στο Top10 ο Αντετοκούνμπο (VIDEO)

Ασίστ μαγεία με το ένα χέρι από τον Αντετοκούνμπο (VIDEO)

Έγραψε ιστορία ο Αντετοκούνμπο

News 24/7

24MEDIA NETWORK