'I Am Giannis': Είδαμε το νέο ντοκιμαντέρ της Nike για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

'I am Giannis': Πέντε πεντάλεπτα επεισόδια, που ενώνουν τα Σεπόλια με το Μιλγουόκι, τη ζωή στους δρόμους της Αθήνας με την εκτόξευση στο NBA. Όλος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε περίπου 30 λεπτά.

screenshot από το ντοκιμαντέρ I am Giannis
screenshot από το ντοκιμαντέρ I am Giannis SCREENSHOT ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ I AM GIANNIS

Το 'I am Giannis' της Nike, ξεκινάει με πρώτο σταθμό το κέντρο της Αθήνας. Τα φώτα είναι έντονα, νομίζεις ότι θα ακούσεις τον Παυλίδη να τραγουδάει 'Αθήνα είσαι καμίνι', ο ρεαλισμός είναι σκληρός και οι εικόνες δεν είναι καλογυαλισμένες, δεν έχουν αυτή την αισθητική του HBO, που κάθε κτήριο μοιάζει με καμβά ζωγραφικής. Είμαστε στα Σεπόλια και 'εδώ δεν πιάνουν οι κατάρες, δεν πιάνουν οι ευχές' αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χαρίζει παντού χαμόγελα. Συναντά τους κολλητούς του, τον προπονητή Τάκη Ζίβα που γνώρισε στον Φιλαθλητικό, είναι ξεκάθαρα στο σπίτι του.

Στο πλευρό του, ο Θανάσης και η μητέρα του Βερόνικα, αλλά και τα μικρότερα αδέλφια του. Ο Θανάσης θυμάται την εποχή που πουλούσαν τσάντες, γυαλιά ηλίου και άλλα μικροπράγματα, την επιμονή εκείνου και του αδελφού του να γίνουν καλοί πωλητές δίπλα στον Τσαρλς και στην Βερόνικα, τη χαρά του να βγάζεις 20-40 ευρώ από μια καλή μέρα στην αγορά.

screenshot από το ντοκιμαντερ I Am Giannis
screenshot από το ντοκιμαντερ I Am Giannis

Ο Γιάννης επιστρέφει σε εκείνη την εποχή που ήταν 11-12 ετών, όταν έπιασε πρώτη φορά μπάλα μπάσκετ στα χέρια και τη σιχάθηκε, γιατί προτιμούσε το ποδόσφαιρο. Όταν ο Θανάσης επέμεινε και του ζήτησε να παίξουν ένα μονό στα γήπεδα του Τρίτωνα, αυτή ήταν η αρχή του παντός. Δίπλα από το γήπεδο, ο Γιάννης Τσίγκας ήταν ένας από τους ανθρώπους που παρακάλεσε ο Γιάννης να τον βοηθήσει, να δουλέψει λίγες ώρες στην καφετέρια του. Ο κύριος Tσίγκας όμως ήταν ανένδοτος: "Θα γίνεις μπασκετμπολίστας", του είπε και δεν δέχτηκε άλλη κουβέντα. Ο Γιάννης Τσίγκας έμεινε κοντά στην οικογένεια Αντετοκούνμπο, δίπλα στον Γιάννη και τα αδέλφια τους, χαρίζοντας τους φαγητό μετά από κάθε επίπονο ματς στα ανοιχτά γήπεδα.

'I Am Giannis': Είδαμε το νέο ντοκιμαντέρ της Nike για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Όλοι αγαπούν την ιστορία ενός outsider, ενός χαρακτήρα που ποτέ δεν άνηκε σε καμία ελίτ, που ξεκίνησε από τον πάτο, όπως λέει και ο Drake στην τεράστια επιτυχία του. Ο Γιάννης βρέθηκε στα ντραφτ, έγινε ντραφτ και στη συνέχεια ξεκίνησε μια νέα ζωή στο Μιλγουόκι. Στο 'I Αm Giannis', θυμάται τον Τζον Χάμοντ, τον άνθρωπο που τον ανακάλυψε, να κάθεται σε ένα γραφείο (το οποίο είχε αγοραστεί αποκλειστικά για εκείνον) μέσα στο γήπεδο του Φιλαθλητικού, θυμάται τον General Manager των Μπακς να κάθεται δίπλα του σε ένα αυτοκίνητο και να κάνουν μαζί μαθήματα οδήγησης, ενώ η νέα του ζωή στην πολιτεία του Γουισκόνσιν έχει πια ξεκινήσει. Ο Όου-Τζέι Μέιγιο δεν πρόκειται επίσης, να ξεχάσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ένα νεαρό αθλητή που στην πρώτη του συμμετοχή στο πρόγραμμα γυμναστικής των Μπακς είπε γεμάτος αφέλεια, "ποιος είναι ο Μέιγιο;".

Στα δύο τελευταία επεισόδια του 'I am Giannis', ο Γιάννης και ο Θανάσης θυμούνται την εποχή που μοιράζονταν ένα ζευγάρι παπούτσια, φτάνοντας στο Σήμερα, στην εποχή που ο Γιάννης εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή των Μπακς αλλά και στο λανσάρισμα του Zoom Freak One, του νέου trademark παπουτσιού της Nike που βασίζεται στο #34 των Μπακς. Ο δρόμος δεν έχει τελειώσει εδώ, η επόμενη στάση λέγεται 'Πρωτάθλημα' και δεν φαίνεται να είναι πολύ μακριά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK