Ουέστμπρουκ-Τζορτζ: Και στο ΝΒΑ οι παρέες είναι αυτές που γράφουν ιστορία

Οι Ράσελ Ουέστμπρουκ και Πολ Τζορτζ έγιναν το πρώτο δίδυμο συμπαικτών, στην ιστορία του ΝΒΑ, που τελείωσε με τριπλ νταμπλ το ίδιο βράδυ, σκοράροντας τουλάχιστον 20 πόντους έκαστος. Οι Θάντερ είναι οι τυχεροί που απολαμβάνουν μια φανταστική σεζόν δυο εξαιρετικών παικτών που τα 'χουν βρει μεταξύ τους.

Ουέστμπρουκ-Τζορτζ: Και στο ΝΒΑ οι παρέες είναι αυτές που γράφουν ιστορία

Στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ το επίσημο όργανο των διαιτητών έχει λογαριασμό στο Twitter, στον οποίον οι φαν της λίγκας μπορούν να στέλνουν ερωτήσεις/απορίες. Και το όργανο απαντά. Σε όλους. Αδιακρίτως. Δες αυτό που ακολουθεί.

Οι ρέφερι νιώθουν τόσο σίγουροι για το ρόλο -και την υπόσταση- τους που δεν φοβούνται να παραδεχθούν και τα λάθη τους. Όπως ανακοίνωσαν λοιπόν, τα ξημερώματα στο παιχνίδι των Ουόριορς με τους Χιτ δεν δόθηκε παράβαση σε διπλή ντρίμπλα του Κέβιν Ντουράντ, στην τελευταία κατοχή του 120-118.

Το αποτέλεσμα ήταν προϊόν δυο βολών που δεν θα εκτελούνταν ποτέ, αν σφυριζόταν η παράβαση. Εξέδωσαν μάλιστα, ολόκληρη έκθεση με όλες τις αποφάσεις που πήραν οι διαιτητές το τελευταίο δίλεπτο.

Λέγεται "Last Two Minute Report" και δημοσιεύεται έπειτα από κάθε 'κλειστό' ματς, αφότου οι ειδικοί ερευνήσουν το συγκεκριμένο διάστημα, από όλες τις κάμερες. Ομολογουμένως, θα 'χε ένα ενδιαφέρον να το δούμε αυτό και στην Ευρώπη.

Golden State Warriors' Kevin Durant (35) scores against the Miami Heat during the second half of an NBA basketball game, Sunday, Feb. 10, 2019, in Oakland, Calif. (AP Photo/Ben Margot)
Golden State Warriors' Kevin Durant (35) scores against the Miami Heat during the second half of an NBA basketball game, Sunday, Feb. 10, 2019, in Oakland, Calif. (AP Photo/Ben Margot) AP

Στην ντρίμπλα λοιπόν, του Ντουράντ, στα 24.6'' για τη λήξη, η μπάλα βρήκε στην κνήμη του Τζάστιν Ουίνσλοου " και οι διαιτητές έπρεπε να δώσουν την παράβαση".

Δεν την έδωσαν, ο Ντουράντ ανέκτησε την κατοχή και επιχείρησε σουτ, ενώ το σκορ ήταν 118-118. Αστόχησε, ο ΝτεΜάρκους Κάζινς πήρε το ριμπάουντ, κέρδισε φάουλ, έβαλε τις βολές και διαμόρφωσε αποτέλεσμα.

Όσο για τη δεύτερη καταγγελία των Χιτ, που αφορούσε την πτώση του Τζον Ρίτσαρντσον στα 5.4'' “ο Κλέι Τόμπσον δεν φαίνεται να τέντωσε επίτηδες αφύσικα το πόδι του, για να σταματήσει τον Ρίτσαρντσον. Φάνηκε πως ο τελευταίος σκόνταψε στο πόδι του Αντεμπαγιό, όπως έβγαινε από το σκριν”.

Στην επόμενη παράγραφο έγραψαν πως αποφάσισαν να μην τιμωρήσουν τον Έρικ Σποέλστρα, για τις δηλώσεις που έκανε μετά τη λήξη επί των αποφάσεων των διαιτητών -ναι, εκεί τιμωρούνται. Και ο λόγος που δεν τον τιμώρησαν ήταν πως αναγνώρισαν το δικαίωμα του στον εκνευρισμό.

Θα αναρωτιέσαι 'και τώρα που παραδέχθηκαν πως διαιτητικό λάθος έκρινε το αποτέλεσμα, τι θα γίνει'. Θα σου πω. Δεν θα γίνει τίποτα άλλο. Δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα.

Πάμε τώρα, στα άλλα νέα της ημέρας που αφορούν αγώνες. Όπως πάντα, θα αρχίσουμε με τα κλασικά, εικονογραφημένα.

Ο Τζέιμς Χάρντεν έκανε 30 τα σερί παιχνίδια που 'χει σκοράρει τουλάχιστον 30 πόντους. Και μετά το 120-104 επί των Μαβς αποκάλυψε πως έχει τραυματισμό στον αριστερό ώμο ( “για αυτό δεν μπορούσα να σηκώσω το χέρι μου, χωρίς να είναι αυτό δικαιολογία”).

Για να φτάσει στην τριαντάρα, έβαλε 11 πόντους σε 100 δευτερόλεπτα προς το τέλος του αγώνα. Ξεκάθαρα όλοι οι συμπαίκτες του δούλεψαν και πάλι για αυτόν, ώστε να συνεχίσει το ιστορικό σερί, το οποίο 'έπιασε' στα 52.9'' για το τέλος.

Ο Χάρντεν κάνει από τα ξημερώματα παρέα στον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, ως οι μόνοι παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ με τουλάχιστον 30 διαδοχικά ματς στα οποία έδωσαν από 30 πόντους. Ο Τσάμπερλεϊν έβαλε τελεία στα 65 συναπτά τέτοια ματς. Οπότε καταλαβαίνεις τι θα ακολουθήσει για το 'μούσι'.

O Γιάννης Αντετοκούνμπο τελείωσε με 29 πόντους (9/13 σουτ), 17 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 3 τάπες το 112-99 των Μπακς επί των Μπουλς, που ήταν η τρίτη σερί νίκη των “Ελαφιών” επί των “Ταύρων” φέτος, με τους τελευταίους να κάνουν 11 τις διαδοχικές εντός έδρας ήττες.

Δεν ξέρω αν είχες διαβάσει το story για τη φάση που ζει φέτος η Οκλαχόμα Σίτι, όπως διατυπώθηκε από τον Πολ Τζορτζ. Αν δεν το 'χεις κάνει, θα σου πρότεινα το click, για να διαβάσεις την παραδοχή που έκανε τα πάντα καλύτερα για όλους -ως προς τον τρόπο που λειτουργεί η ομάδα. Έκανε και τον Τζορτζ υποψήφιο για τον τίτλο του MVP.

Θα μπορέσεις να κατανοήσεις και την αιτία που οι Ράσελ Ουέστμπρουκ και Πολ Τζορτζ έγιναν το 10ο ζευγάρι συμπαικτών, το οποίο 'έφτιαξε' τριπλ νταμπλ στο ίδιο ματς, στην ιστορία του ΝΒΑ.

Οι Ουέστμπρουκ και Τζορτζ έγιναν το πρώτο δίδυμο συμπαικτών -από καταβολής ΝΒΑ- που στα τριπλ νταμπλ της ίδιας νύχτας υπήρχαν τουλάχιστον 20 πόντοι. Ήταν της μοίρας γραφτό να 'κλειδώσει' ο Ουέστμπρουκ το δικό του από τα χέρια του Τζορτζ και τούμπαλιν.

Όλα αυτά έγινα στο 120-111 επί των Μπλέιζερς, όπου δεν εμφανίστηκε ο Σρέντερ -και τα περισσότερα λεπτά του τα ανέλαβε ο Ρέιμοντ Φέλτον. Ο Τζορτζ είχε 47 πόντους (15/26 σουτ), 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Το τριπλ νταμπλ αποτέλεσε γεγονός σε αυτήν τη φάση -όταν έκανε 10 τις τελικές πάσες και έριξε τον Γκάρι Πέιτον από την 8η θέση της ιστορικής λίστας του ΝΒΑ, με τις ασίστ.

Ήταν το πρώτο για φέτος και το έκτο παιχνίδι με 35+ πόντους, στα επτά τελευταία. Πάμε τώρα, στον Ουέστμπρουκ, ο οποίος τελείωσε με 21 πόντους, 14 ριμπάουντ και 11 ασίστ. Ήταν η 10η σερί φορά που 'χε διψήφια νούμερα σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες, η 23η φέτος και η 127η στην καριέρα του.

Γύρνα λίγο, στο '10η σερί φορά', γιατί άφησε πίσω του τον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, τύπος που κρατούσε τις περισσότερες διαδοχικές βραδιές με τριπλ νταμπλ από το 1969. Πλέον ο κάτοχος της κορυφής είναι ο Ουέστμπρουκ και αυτή η πρωτιά ήλθε με αυτήν τη φάση.

Όλοι μαζί οι Θάντερ είχαν 47.7% στα σουτ (45.7% στα τρίποντα), 23 ασίστ και μόλις 12 λάθη και θα ήθελα να συγκρίνεις αυτά τα νούμερα με εκείνα της Νέας Υόρκης, εναντίον των Καβς, αφού πρώτα ενημερωθείς πως υπάρχουν debates για το ποιος εκ των Τζορτζ (λόγω της ποιοτικής προσφοράς που αφορά και την άμυνα) ή Ουέστμπρουκ (είναι η μηχανή που 'τρέχει' τους Θάντερ) είναι πιο πολύτιμος για την ομάδα τους. Ό,τι και αν λένε, αυτοί δεν διατίθενται να χαλάσουν αυτό που 'χουν φτιάξει.

Οι Νικς τελείωσαν το 104-107 με 35/66 δίποντα, 7/26 τρίποντα, 13/20 βολές, 36-10 ριμπάουντ, 21 ασίστ, 8 κλεψίματα, 9 τάπες και 10 λάθη. O Mάριο Χεζόνια πρόσφερε ένα από τα highlights.

Το θέμα είναι πως η Νέα Υόρκη δεν κατάφερε να αποφύγει την 17η συναπτή ήττα. Αριθμός που είναι ρεκόρ στην ιστορία του οργανισμού (το 0-16 ήταν της περιόδου 2014-15). Δηλαδή, από τότε που υπάρχουν Νικς (1946) δεν έχει προκύψει κάτι χειρότερο, σε μια σεζόν. Ποτέ.

Aυτή τη φορά είχαν την τελευταία επίθεση. Ο Τζένκινς αστόχησε σε τρίποντο, από τη δεξιά γωνία, ο Ντένις Σμιθ πήρε το ριμπάουντ, ντρίμπλαρε έως την άλλη πλευρά πριν αστοχήσει σε δικό του τρίποντο και ο Λάρι Νανς πήρε το μακρινό ριμπάουντ. Στα 21'' πριν τη λήξη ο Λιουκ Κόρνετ έχασε δυο τρίποντα -στο ένα ήταν απελπιστικά μόνος.

Την τελευταία φορά που νίκησε η Νέα Υόρκη το ημερολόγιο έδειχνε 4 Ιανουαρίου. Στα θετικά, το χάλι τους (10-46) τους δίνει 14% πιθανότητες να είναι οι πρώτοι που θα επιλέξουν στο προσεχές ΝΒΑ draft. Αυτό που θα εμφανιστεί στη λίστα ο Ζάιον Ουίλιαμσον. Bέβαια, με την τύχη που δεν έχουν είναι σχεδόν απίθανο να πάρουν το Νο1.

Photos: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK