Kακιούζης: "Δεν είναι δικτάτορας ο Ιβάνοβιτς, θέλει τον παίκτη στα κόκκινα!"

Ο Μιχάλης Κακιούζης είχε την τύχη να συνεργαστεί με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην Μπαρτσελόνα. Ναι, ο ίδιος το θεωρεί τύχη και εξηγεί το γιατί στο Contra.gr. Τι λέει ο πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας για το νέο κόουτς του Παναθηναϊκού.

Kακιούζης: "Δεν είναι δικτάτορας ο Ιβάνοβιτς, θέλει τον παίκτη στα κόκκινα!"

Από την αρχή, ο Μιχάλης Κακιούζης δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας: "Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός με τον Ιβάνοβιτς. Γιατί; Γιατί για μένα είναι το πρότυπό μου. Ούτε δικτάτορας είναι ούτε παρανοϊκός είναι πάντως.

Η νοοτροπία που έχει ως προπονητής εμένα με εκφράζει πλήρως. Θέλει πολλή και σκληρή δουλειά αλλά και πειθαρχία. Στο κάτω-κάτω όλοι οι μεγάλοι προπονητές το ίδιο θέλουν. Διαφέρουν ίσως οι τρόποι αλλά όχι η εν γένει φιλοσοφία.

Πρέπει, επίσης, όλοι να ξέρουν ότι είναι δίκαιος. Τον νοιάζει η ομάδα του, πιστεύει στην ομάδα του, όταν είναι να πει κάτι θα το πει στα ίσια και όχι πίσω από την πλάτη σου. Είναι ευθύς και ντόμπρος.

Δεν τον ενδιαφέρουν επίσης τα ονόματα καθόλου. Αυτά που έχει να σου πει, θα σας τα πει, ανεξάρτητα από το βιογραφικό σου. Ετσι δουλεύει, έτσι πορεύεται".

Ως προς την καθαρά μπασκετική φιλοσοφία του είπε: "Θέλει σκληρή άμυνα και τρέξιμο για ελεύθερα καλάθια στην επίθεση. Βέβαια όλα αυτά τα εφάρμοσε στην Ισπανία που σαν πρωτάθλημα είναι διαφορετικό από το δικό μας αλλά δεν νομίζω ότι θα αλλάξει το σκεπτικό του.

Δεν παίζει επίσης αντιμπάσκετ αν και αυτό εξαρτάται πάντα και τους παίκτες που έχεις. Στο ποδόσφαιρο για παράδειγμα αλλιώς παίζεις με τον Μέσι στην 11άδα σου , αλλιώς με άλλους.

Επί...προσωπικού, η απάντηση του Κακιούζη ήταν εξίσου σαφής: "Ποτέ δεν με έφτασε στα όριά μου ψυχολογικά, εμένα αυτοί οι τύποι μου αρέσουν. Σωματικά εγώ φτάνω πάντα στα όριά μου και με το γιο μου να κάνω προπόνηση. Ο άνθρωπος ζητά το προφανές. Δύο ώρες προπόνηση στα κόκκινα. Αλλά στα κόκκινα όμως. Οσοι δεν το ζητούν αυτό, δεν είναι καλοί προπονητές".

Διαβάστε ακόμη

Ντούσκο Ιβάνοβιτς: Ο πιο σκληρός "δημιουργός"

Ανακοίνωσε Ιβάνοβιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK