Κάποιοι υποτίμησαν τον Στεφ Κάρι και το πλήρωσαν

Ο Στεφ Κάρι είχε μηδέν πόντους στο 1ο ημίχρονο του Game 6 με τους Ρόκετς στο Χιούστον. Ολοκλήρωσε τον αγώνα με 33 και αρκετός κόσμος δάγκωσε τη γλώσσα του, όπως ο Τζέιμς Χάρντεν κι ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ.

Κάποιοι υποτίμησαν τον Στεφ Κάρι και το πλήρωσαν
AP PHOTO/ERIC CHRISTIAN SMITH

"Δεν είναι και τόσο καλοί, παιδιά", ήταν τα παρακινητικά λόγια του Τζέιμς Χάρντεν στους συμπαίκτες του στους Ρόκετς, πριν βγουν στο παρκέ για τον αγώνα κόντρα στους Γουόριορς. Το 2015.

Όντως, δεν ήταν τόσο καλοί, αφού από το Γκόλντεν Στέιτ έλειπε "ο καλύτερος παίκτης", σύμφωνα με τον Κλέι Τόμπσον, ο 'λαβωμένος' Κέβιν Ντουράντ. Η ομάδα του Χιούστον ηττήθηκε. Και αποκλείστηκε για 4η σεζόν σε 5 χρόνια μετά από εκείνη την ομιλία του 'Μούσια'. Η μοναδική φορά που απέφυγαν τους Γουόριορς ήταν το 2017, όταν αποκλείστηκαν από τους Σπερς. Χωρίς τον Κάουι Λέοναρντ.

Το 113-118 έμοιαζε προδιαγεγραμμένο. Για 3η σερί χρονιά, οι Ρόκετς αποκλείονται στην έδρα τους. Το 2017 ήταν οι Σπερς, το 2018 τα 27 σερί άστοχα τρίποντα και το 2019 ήταν ο... χειρότερος παίκτης στην ιστορία των Γουόριορς, όπως έμοιαζε ο Στεφ Κάρι με βάση πρόσφατες κριτικές που δέχθηκε. Παρότι ήταν απλώς θύμα σε σκάκι περιορισμού.

Κριτικές που δεν θα άλλαζαν ούτε τελεία οι συντάκτες τους στην ανάπαυλα του αγώνα, όταν ο 31χρονος γκαρντ πήγε στα αποδυτήρια με ένα μεγαλοπρεπέστατο μηδενικό να γεμίζει το πεδίο των πόντων του.

Όταν ξαναπήγε στα αποδυτήρια, είχε σημειώσει 33 πόντους, είχε πάρει 5 ριμπάουντ και είχε μοιράσει 4 ασίστ. Από τα 0/5 σουτ του 1ου ημιχρόνου ήρθαν οι 8/8 βολές στα τελευταία 30,4 δευτερόλεπτα για να φτάσει τους 23 πόντους της 4ης περιόδου.

Αν και άρχισε δύο περιόδους πιο αργά από τους συμπαίκτες του, τελείωσε τον αγώνα ως ο πρώτος σκόρερ του Γκόλντεν Στέιτ, με τον Τόμπσον να ακολουθεί με 27 πόντους και τον Αντρέ Ιγκουοντάλα να έχει συμπληρώσει 17.

"Είχα κι άλλα παιχνίδια σαν κι αυτό στο παρελθόν, όμως όχι τόσο δραστικά, να πηγαίνω από το μηδέν στο 33", σημείωσε ο Κάρι. "Η ευελιξία και η ικανότητά του να βάζει μαζεμένους πόντους είναι η καλύτερη στον κόσμο. Η καλύτερη στην ιστορία του παιχνιδιού", δήλωσε χωρίς κανέναν δισταγμό ο Τόμπσον για τον splash brother του.

Διόλου τυχαία, οι πρωταθλητές έχουν ρεκόρ 29-4 στην postseason, όταν ο Κάρι σημειώνει τουλάχιστον 30 πόντους. Αυτό σημαίνει ποσοστό νικών που φτάνει το 87,9%, το υψηλότερο στην ιστορία του NBA μεταξύ των 30 παικτών με τουλάχιστον 20 αγώνες καριέρας με 30άρες στα playoffs.

"Αν αυτό το παιχνίδι δεν προσωποποιεί τον Στεφ Κάρι, τότε δεν ξέρω ποιο το κάνει", δήλωσε ο προπονητής του, Στιβ Κερ. Ο Λεμπρόν Τζέιμς χρησιμοποίησε μία ατάκα του θρυλικού προπονητή των Ρόκετς που τους οδήγησε στα τελευταία πρωταθλήματά τους, στα μέσα του '90, Ρούντι Τομγιάνοβιτς. "Ποτέ μην υποτιμάς την καρδιά ενός πρωταθλητή".

Ο άλλοτε παρτενέρ του στους Μαϊάμι Χιτ, Ντουέιν Γουέιντ, υπερθεμάτισε για τον Κάρι: "Θα πρέπει όλοι να σταματήσετε να μη σέβεστε τον Κάρι. Το ότι είναι ομαδικός παίκτης και δέχεται να θυσιαστεί διάφορες στιγμές, δεν σημαίνει ότι δεν είναι τέρας".

Κάποιοι υποτίμησαν τον Στεφ Κάρι και το πλήρωσαν
AP PHOTO/ERIC CHRISTIAN SMITH

Το καλό για τον Κάρι με αυτήν την εξέλιξη είναι ότι γλίτωσε τη... μουρμούρα της μητέρας του. Οι γονείς του, Σόνια και Ντελ, βρέθηκαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν το παιδί τους και σε περίπτωση που το ζευγάρι πήγαινε σε Game 7 θα έπρεπε να χωριστούν.

Αυτό γιατί σε 7ο παιχνίδι έχει οδηγηθεί η σειρά των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς όπου αγωνίζεται ο άλλος γιος τους, Σεθ Κάρι, με αντιπάλους τους Ντένβερ Νάγκετς και οι δύο γονείς θα έπρεπε να... επιλέξουν από ένα παιδί να στηρίξουν.

Θα μπορούσε η επιλογή και των δύο γονιών να είναι ο Σεθ. Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ το πίστευε εξάλλου. "Οι Γουόριορς δεν έχουν καμία ελπίδα να κερδίσουν χωρίς τον Κέβιν Ντουράντ. Αυτήν τη σειρά ή οποιαδήποτε άλλη σειρά. Δεν θα νικήσουν τους Ρόκετς χωρίς τον KD".

Την ώρα που ο Ντουράντ πανηγύριζε... χοροπηδώντας το κομβικό τρίποντο του Τόμπσον στο 107-104, μόλις 36,1 πριν από το τέλος, ο σερ Τσαρλς είχε πάει ήδη στον... κουβά.

Η καρδιά του πρωταθλητή ήταν εκεί και γι' αυτό οι 'πολεμιστές' έκαναν το 4-2 και προκρίθηκαν στον τελικό της Δύσης, όπου περιμένουν Μπλέιζερς ή Νάγκετς. "Όταν μας αμφισβητούν. Όταν είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Βγαίνουμε εκεί έξω και παλεύουμε. Πηγαίνουμε εκεί έξω και παίζουμε με καρδιά", κατέληξε ο Τόμπσον.

Photo credits: AP Photo/Eric Christian Smith

News 24/7

24MEDIA NETWORK