Μαχερσάλα Αλί: Οι καλύτερες στιγμές του ως παίκτης του NCAA

Ο κάτοχος Οσκαρ Β' Ανδρικού ρόλου για την ταινία 'The Green Book', Μαχερσάλα Αλί, είχε μια σύντομη θητεία στο κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ, χωρίς ευτυχώς να καταλήξει στο NBA. Ευτυχώς, τον κέρδισε η υποκριτική.

Μαχερσάλα Αλί: Οι καλύτερες στιγμές του ως παίκτης του NCAA
INVISION/ERIC JAMISON

Ο Μαχερσάλα Αλί, από χθες έχει καταφέρει να ζευγαρώσει τα Οσκαρ του, κερδίζοντας ένα ακόμα για την ταινία 'Green Book'. O 45χρονος ηθοποιός, που έχει εμφανιστεί και σε εμβληματικές τηλεοπτικές σειρές όπως το 'House of Cards' και το 'True Detective', είναι σήμερα μια από τις πιο δυνατές υπογραφές υποκριτικής τόσο στην κινηματογραφική, όσο και στην τηλεοπτική μυθοπλασία. Όμως περίπου 20 χρόνια νωρίτερα, βρισκόταν σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι: Το 1995, ο Χέρσαλ Γκιλμορ -όπως αποκαλούνταν τότε-προετοιμαζόταν για μια ακόμα, τέταρτη κατά σειρά, σεζόν στο κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ, με την ομάδα του Καλιφορνέζικου Saint Mary`s College.

Ο Μαχερσάλα έχει μιλήσει γι' αυτή την δύσκολη εποχή, στο GQ:

"Το μόνο που με ενδιέφερε ήταν το να κερδίσω την υποτροφία και να μπω στο κολέγιο. Από τη στιγμή που πέτυχα αυτό τον στόχο, δεν με ενδιέφερε πολύ το να θέσω αυστηρούς στόχους, όπως το μπω στο NBA. Αντίθετα, ξεκίνησα να ασχολούμαι με την υποκριτική. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας καθηγητής μου έδωσε ρόλο σε ένα θεατρικό έργο. Αμέσως αφιερώθηκα στην υποκριτική και έφτασα μέχρι το σημείο όπου ο επόμενος στόχος μου έγινε το να σπουδάσω υποκριτική σε πανεπιστημιακή σχολή.

Το μπάσκετ κάποια στιγμή στη ζωή μου ήταν κάτι που το έκανα συνέχεια, χωρίς όμως να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μου. Ήταν κάτι που με ώθησε στο να βρεθώ προς μια κατεύθυνση, προς κάτι που μου έδωσε τη δυνατότητα να εκφραστώ με ένα τρόπο που τα αθλήματα δεν μπορούσαν".

Στη σύντομη μπασκετική καριέρα του, ο Χέρσαλ Γκίλμορ είχε μέσο όρο 3,6 πόντους, με ποσοστό ευστοχίας από μέση και μακρινή απόσταση που άγγιξε το 38,9% και 1,1 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Ο Χέρσαλ φορούσε τη φανέλα με το νούμερο 23 και δεν κατάφερε ποτέ να καθιερωθεί στην ομάδα του ως βασικός. Παρ`όλα αυτά, κρίνοντας από το video με τις καλύτερες στιγμές του, το οποίο εμφανίστηκε στο Twitter λίγο πριν την προβολή των φετινών Όσκαρ, ο 45χρονος νυν ηθοποιός υπήρξε ένας αρκετά δυναμικός αμυντικός, μια τίμια περίπτωση γκαρντ που ίσως θυμίζει ελάχιστα αυτή του Μπριάντε Γουέμπερ, αν και οι περισσότεροι σχολιαστές του παραπάνω video στο Twitter, τον συγκρίνουν με 'ιερά τέρατα' της πορτοκαλί μπάλας, όπως ο Μπράιαν Σκαλαμπρίνι.

Photo Credits: AP/Invision/Eric Jamison

News 24/7

24MEDIA NETWORK