Ο Άντονι Ντέιβις περιμένει την απάντηση στην ερώτηση των 230 εκατομμυρίων του Αντετοκούνμπο

Οι Μπακς ολοκλήρωσαν τις κινήσεις με τις οποίες θέλουν να πείσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να υπογράψει την supermax επέκταση. Δεν προσελήφθη κάποιος superstar, γιατί δεν ήταν αυτό το ζητούμενο για τον Greek Freak. Τώρα μένει να απαντηθεί η ερώτηση των 230 εκατομμυρίων. Η προθεσμία λήγει στις 21/12. Ο Άντονι Ντέιβις θα περιμένει τον Έλληνα διεθνή, πριν κινηθεί.

Οι Άντονι Ντέιβις και Μπαμ Αντεμπάγιο θα περιμένουν να δουν τι θα κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πριν καταλήξουν στο τι θα κάνουν με τα δικά τους συμβόλαια. Οι Μπακς ολοκλήρωσαν τις κινήσεις τους και περιμένουν την απάντηση του Greek Freak.
Οι Άντονι Ντέιβις και Μπαμ Αντεμπάγιο θα περιμένουν να δουν τι θα κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πριν καταλήξουν στο τι θα κάνουν με τα δικά τους συμβόλαια. Οι Μπακς ολοκλήρωσαν τις κινήσεις τους και περιμένουν την απάντηση του Greek Freak. AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Το 'Είναι ο Άντονι Ντέιβις μεταγραφή τίτλου για τους Λέικερς απαντήθηκε. Το 'ο Ντέιβις έκανε opt out για να πάρει περισσότερα λεφτά ή μπορεί και να φύγει από τους Λέικερς;' είναι ερώτημα που εξαρτάται από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ή τουλάχιστον αυτό πιστεύει ο Μπράιαν Ουίντχορστ του ESPN.

Σύμφωνα με όσα είπε ο ρεπόρτερ, σε ραδιοφωνική εκπομπή του κολοσσού “οι Μπακς λειτουργούν, σκεπτόμενοι πως ο Greek Freak θα υπογράψει τη max επέκταση (228 εκατομμύρια δολάρια, για πέντε χρόνια)”, που πριν λίγες ημέρες, σε θέμα με όσους έχουν δικαίωμα επέκτασης σε αυτήν την offseason (τύποι όπως ο ΛεΜπρον Τζέιμς και ο Στέφεν Κάρι, με τον Ρουντί Γκομπέρ να είναι ο μόνος που μπορεί να πάρει συμφωνία ανάλογη με αυτή του Έλληνα διεθνή -αλλά δεν θα την πάρει) σου εξήγησα πως λέγεται designated veteran player extension.

Fact: επειδή μιλάμε για εκατομμυριούχους, οι Ράπτορς έδωσαν στον Φρεντ ΒανΦλιτ το πιο μεγάλο συμβόλαιο που έχει υπογράψει undrafted παίκτης: στα 26 υπέγραψε τετραετές για 85.000.000 δολάρια. Ο γενικός προσανατολισμός του Τορόντο είναι να έχει τα λεφτά που χρειάζονται, για να διεκδικήσει τον Αντετοκούνμπο το καλοκαίρι του 2021 -εφόσον δεν πάρει τη supermax επέκταση.

Πίσω στο θέμα μας.

Πιστεύω πως υπάρχουν δυο star παίκτες που περιμένουν να δουν τι θα κάνει ο Αντετοκούνμπο, πριν υπογράψουν κάποιο συμβόλαιο” είπε on air ο Ουίντχορστ, “ο ένας είναι ο Ντέιβις, ο οποίος θα επιστρέψει στους Λέικερς, ενδέχεται ωστόσο να αλλάξει την τροποποίηση του υπάρχοντος συμβολαίου, ώστε να δώσει στους Λέικερς ένα 'παράθυρο'. Αν όχι για τον Γιάννη, για κάποιον άλλον σε συνθήκη one-plus-one, το οποίο έχει τώρα ο ΛεΜπρον". Ο Ντέιβις περιμένει να δει πώς θα διαμορφωθεί το ρόστερ των Λέικερς, πριν καταλήξει στο πόσο (σε χρόνια) θέλει να μείνει εκεί. Mέχρι τώρα έχουν πάρει τους Ντένις Σρέντερ, Μοντζρέλ Χάρελ, Ουέσλι Μάθιους και Μαρκ Γκασόλ.

"Ο δεύτερος είναι ο Μπαμ Αντεμπάγιο, που αν υπογράψει max contract φέτος οι Χιτ δεν θα 'χουν χώρο στο σάλαρι καπ για άλλες κινήσεις. Αν περιμένει ένα χρόνο, θα υπάρχει και χώρος. Δικαιούνται την επέκταση των ρούκι και μετά τα λεφτά που πήραν οι Μίτσελ και Τέιτουμ -σε αντίστοιχες συμφωνίες- μπορεί να λάβει το μάξιμουμ της περίπτωσης του. Ξέρει πως αν ο Αντετοκούνμπο δεν υπογράψει το supermax, θα μπορεί να πάρει περισσότερα του χρόνου”. Το Real GM θύμισε πως ο Αντεμπάγιο και ο Αντετοκούνμπο έχουν τον ίδιο ατζέντη (Άλεξ Σαράτση, Octagon).

Κατά τον Ουίντχορστ, η απόφαση του Αντετοκούνμπο είναι αυτή με τη μεγαλύτερη επιρροή, μετά τη συμφωνία του Κέβιν Ντουράντ με τους Ουόριορς, το 2016. Για αυτό και επέμεινε πως υπάρχει η πιθανότητα να υπογράψει ο Ντέιβις 1+1 με τους Λέικερς, αν ο Greek Freak αποφασίσει να μη δεχθεί τη supermax επέκταση, πριν τις 21/12 όταν τελειώνει η διορία που υπάρχει διαθέσιμη, βάσει κανονισμών. Μετά οι Μπακς μπορούν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο ζήτημα, αφότου ολοκληρωθεί η σεζόν 2020-21, όταν προφανώς δεν θα είναι μόνοι στο 'χορό'.

"O Aντετοκούνμπο δεν θέλει να 'φτιάξει' superteam"

Το Yahoo!Sports ασχολήθηκε με την πεποίθηση των Μπακς πως έχουν κινηθεί περίφημα, ώστε να πείσουν τον superstar τους ότι φτιάχνουν αυτό που χρειάζεται για να φτάσει στους τελικούς του ΝΒΑ (πρώτα) και να πάρει τίτλο (μετά). Θύμισε ότι 'ο Αντετοκούνμπο είναι αυτός που θα κρίνει αν έκαναν επαρκή δουλειά', προσθέτοντας ότι 'ο Greek Freak πιστεύει πως μπορεί να νικήσει, χωρίς να δημιουργήσει superteam. Δεν κάνει προπονήσεις με αντιπάλους και δεν έχει φίλους σε άλλες ομάδες. Θέλει να γίνει ένας από τους τυχερούς, υπομονετικούς και εργατικούς παίκτες που βρήκαν ένα μόνιμο σπίτι, στην ομάδα που τους επέλεξε στο NBA Draft, κάτι που ίσχυσε με τον Κόμπι Μπράιαντ και το Λος Άντζελες, τον Ντιρκ Νοβίτσκι και το Ντάλας και τον Ντουέιν Ουέιντ και το Μαϊάμι.

Πήγε στο Μιλγουόκι ως ένα ψηλόλιγνο παιδί με ανοιχτά μάτια και εξελίχθηκε σε δυο φορές MVP. Μολονότι έχει 'ανοίξει' η free agency, όλοι ασχολούνται με το αν θα υπογράψει το supermax που είναι διαθέσιμο από την περασμένη Παρασκευή. Και όλα έδειχναν υπέροχα, όταν ο Τζρου Χόλιντεϊ συμφώνησε να γίνει Μπακ και ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ήταν στην ίδια κατεύθυνση. Ο Γιάννης φέρεται να είχε προσεγγίσει ο ίδιος τον Σέρβο" που τελικά, υπέγραψε με τους Χοκς και πια μένει μια μέρα για να ισοφαρίσουν ή όχι το συμβόλαιο οι Κινγκς.

H συμφωνία sign-and-trade μεταξύ των Μπακς και των Κινγκς για τον Μπογκντάνοβιτς 'πέθανε' τη στιγμή που το ΝΒΑ ενημέρωσε ότι ερευνάται για tampering.

Tι άλλο όμως, πρόσθεσε το Μιλγουόκι, επί της ουσίας όπως αναλύει το Fan Side.

✍ Πήρε τον DJ Όγκουστιν, για 3 χρόνια και 21 εκατομμύρια δολάρια. Δηλαδή το προ διετίας συμβόλαιο του Ερσάν Ιλιασόβα. Ο Όγκουστιν είναι κάτι που δεν υπήρχε στους Μπακς, από την ημέρα που πάτησε το πόδι του εκεί ο Αντετοκούνμπο. Είναι καθαρός πόιντ γκαρντ, που μπορεί να μοιράσει ή να εκτελέσει -τρίποντο- σε συνθήκη pick and roll και άρα να κάνει αναγκαία την παρουσία αντίπαλου παίκτη, πάνω του.

✍ Πήρε τον Μπόμπι Πόρτις, για 2 χρόνια και 7.5 εκατομμύρια δολάρια, με τον παίκτη να 'χει την option της δεύτερης σεζόν. Έμεινε ελεύθερος όταν οι Νικς δεν ενεργοποίησαν την option για 15.75 εκατομμύρια δολάρια της σεζόν 2020-21. Ο Πόρτις είναι ένας stretch big με κάποια ικανότητα να δημιουργήσει για τον εαυτό του, μετά ντρίμπλα, ενώ δεν σταματά ποτέ να μάχεται και να αμύνεται.

✍ Πήρε τον Μπριν Φορμπς, για 2 χρόνια, παίκτη που έχει για πιο δυνατό σημείο το 40% στο τρίποντο που 'χε πέρυσι στο σύστημα των Σπερς.

✍ Πήρε τον Τόρι Κρεγκ, έναν εξαιρετικό αμυντικό στα 'φτερά'.

✍ Γύρισε πίσω τον Πατ Κόνανγκτον έναντι 16 εκατομμυρίων δολαρίων για 3 χρόνια. Με τον Ρόμπιν Λόπεζ να κάνει opt out και να γίνεται Ουίζαρντς και τον Ουέσλι Μάθιους στους Λέικερς, έπρεπε να μείνει και κάποιος που ήξερε την ομάδα, να προϋπήρχε στο rotation. Πήρε κάτι παραπάνω, αλλά είναι από αυτούς που δεν δημιουργούν προβλήματα.

✍ Έδωσε two way στον Τζέιλεν Άνταμς και στον Μαμαντί Ντιακιτέ, παιδί που δεν επέλεξε κανείς στο τελευταίο NBA Draft.

Τι λείπει

Η ρεζέρβα στο 'πέντε', πρόβλημα που μπορεί να λυθεί με τη συνεργασία των Αντετοκούνμπο, Ουίλσον και Πόρτις, αλλά είναι χρήσιμο να προσληφθεί 'σταθερός υπάλληλος'.

Τι ισχύει σε σύγκριση με πέρυσι

Σε επίπεδο ταλέντου, ο GM Τζον Χορστ φόρτωσε το ρόστερ με περισσότερο από αυτό που υπήρχε πέρυσι και την Big 3 της ομάδας να συγκροτείται πια από τον Greek Freak, τον Μίντλετον και τον Χόλιντεϊ -αντί του Μπλέντσο ή του Μπρουκ. Οι Όγκουστιν, Πόρτις και Φορμπς 'κόβουν' κάτι από την άμυνα -πάντα συγκριτικά με πέρυσι-, αλλά δίνουν περισσότερες επιλογές στην επίθεση -αυτές που δεν είχαν οι Μπακς στα playoffs. Τώρα είναι στα χέρια του Μάικ Μπουντενλχόζερ και αν θα αλλάξει επιτέλους τακτική, ώστε να μην είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η ομάδα δεν μπορεί να πατήσει το πόδι της σε τελικούς του ΝΒΑ.

Και τώρα, μένει να δούμε αν ο Αντετοκούνμπο θα βρει όλα αυτά αρκετά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK