Ο Μπάτλερ 'έβγαλε' στους Γουλβς το χάλι που άφησε πίσω του

Ακόμα δεν υπάρχει πρόγραμμα που να εκτιμά την επιρροή του κινήτρου ή της εκδίκησης στα σπορ. Αν υπήρχε οι Σίξερς πιθανότατα θα έκαναν καρίρ χάι εκδίκησης εναντίον της Μινεσότα, οι Μπακς θα απολάμβαναν σίζον χάι και οι Ουόριορς θα έθεταν νέα δεδομένα στο κίνητρο, εναντίον των Νάγκετς.

Ο Μπάτλερ 'έβγαλε' στους Γουλβς το χάλι που άφησε πίσω του

Ήταν το πρώτο παιχνίδι του Τζίμι Μπάτλερ εναντίον της Μινεσότα, μετά την ανταλλαγή του Νοέμβρη. Βασικά, έπειτα από όσα -πολλά- είχαν γίνει μεταξύ τους.

Οι Τίμπεργουλβς ήταν ακόμα με τις σφουγγαρίστρες στα χέρια, προσπαθώντας να καθαρίσουν τα απόνερα αυτής της μετακίνησης, με τον Τομ Θιμποντό να αποχωρεί ως 'ένοχος' για την αδυναμία του να περάσει ένα ρόστερ γεμάτο ταλέντο, στο επόμενο επίπεδο -και φυσικά, για την απώλεια του σταρ.

Για την ιστορία, πριν το τζάμπολ το ΝΒΑ.com είχε ενημερώσει ότι η μετακόμιση του Μπάτλερ είχε κάνει καλό και στους Σίξερς, αλλά και στους Γουλβς.

Ο Μπάτλερ 'έβγαλε' στους Γουλβς το χάλι που άφησε πίσω του

Ποιος μπορούσε όμως, να χάσει αυτήν την πρώτη φορά; Ποιος μπορούσε να μην συντονιστεί με το Wells Fargo Center της Φιλαδέλφεια; Οι 76ers έδωσαν έναν επιπλέον λόγο, για να μην αλλάξει κάποιος κανάλι, έως το φινάλε. Και όχι, οι 42 πόντοι της διαφοράς (149-107) δεν αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα. Δες το γιατί.

Το CBS Sports έγραψε πως " κάποιες φορές είναι δύσκολο να εκτιμήσεις την επιρροή πραγμάτων όπως το κίνητρο ή η εκδίκηση στα σπορ. Έγινε αρκούντως ξεκάθαρο πως ο Τζίμι Μπάτλερ και οι Σίξερς χρησιμοποίησαν σε βαθμό τελειότητας, αυτά τα συναισθήματα εναντίον της Μινεσότα".

Μια στάση εδώ, για την τελευταία παρένθεση που θα σε βοηθήσει να θυμηθείς και να κατανοήσεις το γιατί οι Σίξερς έκαναν τα πάντα -πλην του να καταπιούν σπαθιά.

Τον Οκτώβρη, όταν οι Γουλβς είχαν υποχρεώσει τον Μπάτλερ να επιστρέψει στις προπονήσεις, για να μην τιμωρηθεί (μετά το αίτημα του για ανταλλαγή που δεν έγινε αποδεκτό και είχε ως συνέπεια... την εξαφάνιση του), εκείνος πήγε στο γήπεδο, αποφασισμένος για όλα.

Όπως είχε αποκαλύψει ο Adrian Wojnarowski, ο 29χρονος είχε κυριαρχήσει σε -κάθε άλλο παρά- οικογενειακό διπλό, ως μέλος πεντάδας που 'χε από το 13ο έως τον 16ο παίκτη του ρόστερ, εναντίον των starters. Είχε γράψει ότι φεύγοντας ούρλιαζε "με χρειάζεστε". Ήταν αλήθεια. Αποδείχθηκε ωστόσο, πως όλως περιέργως ο “Woj” δεν είχε όλες τις πληροφορίες.

'Εχω πραγματικό πρόβλημα με το να μου επιβάλουν τι να κάνω

Το Δεκέμβρη ο Μπάτλερ ομολόγησε πως όντως παίχθηκε αυτό το ματσάκι, στο The JJ Redick Podcast.

Κατά του ιδίου το ρηθέν, το στόρι είχε ως εξής: “ Μιλούσαμε με τους διοικούντες και μου είπαν 'πρέπει να προπονηθείς'. Κατ' αρχάς, έχω πρόβλημα με την εξουσία. Όταν κάποιος μου λέει τι να κάνω -ολόκληρος άνδρας-, έχω πρόβλημα. Έτσι, άναψαν το σπίρτο. Ακόμα δεν είχε μπει η φωτιά. .

Τους είπα 'δεν θα μου πείτε εσείς τι θα κάνω. Αν αποφασίσω να προπονηθώ, θα το κάνω. Αλλά δεν το 'χω αποφασίσει ακόμα'. Εκείνοι επέμεναν ότι θα το κάνω. Ένιωσα τη φωτιά λίγο πιο κοντά μου. Τους είπα 'αν πάω στην προπόνηση, θα σηκωθώ από τον πάγκο, θα παίξω ως μέλος της δεύτερης ομάδας αν το θέλω, αρκεί να είμαι στην προπόνηση'. Το άτομο με το οποίο μιλούσα μου είπε 'όχι θα παίξεις με τους starters'. Eνημέρωσα πως αυτό δεν θα γινόταν και ότι θα έπαιζα με τα τρίτα”.

Ήξερε πως ό,τι και αν έκανε εκείνη την ημέρα, η ουσία θα ήταν πως θα έπρεπε να αποδείξει κάτι. Πολλά κάτι. Σε όλους. “ Αν δεν άναβαν εκείνοι τη σπίθα, δεν θα το πρότεινα. Αλλά το έκαναν” εξήγησε, πριν προσθέσει ότι “σε όποιον αρέσει να είναι ανταγωνιστικός, μπορεί να θριαμβεύσει σε τέτοιου είδους ατμόσφαιρα. Όλοι ήθελαν να με νικήσουν, για να δείξουν κάτι”.

Είχε να κάνει και μια αποκάλυψη.

Δεν είχε διαρρεύσει η πιο ενδιαφέρουσα πληροφορία από εκείνη τη μέρα: είχα πάρει μόνο ένα σουτ!

Όλοι έλεγαν πως είχε κυριαρχήσει απόλυτα. “Οh, σίγουρα κυριάρχησα, χωρίς όμως, να σκοράρω. Έδινα πάσες, έκλεβα, έκοβα. Και έκανα μόνο ένα σουτ".

Τώρα μπορείς να κατανοήσεις πλήρως το 'τιτίβισμα' του Τζόελ Εμπίντ.

Ο Μπάτλερ σχολίασε με το emoji που κλαίει από τα γέλια, πριν ποστάρει αυτό.

Τη συνέχεια τη γνωρίζεις. Αφότου 'τσάκισε' η μετακίνηση στο Μαϊάμι, έγινε εκείνη στη Φιλαδέλφεια και τα ξημερώματα, ως Σίξερ αντιμετώπισε τους “Λύκους”. Στο πρώτο ημίχρονο, οι 76ers είχαν φτάσει τους 83 πόντους. Παρ' όλα αυτά, συνέχισαν να πιέζουν και στο δεύτερο μισό. Ανεξάρτητα από το πού είχε φτάσει η διαφορά.

Το παιχνίδι ήταν τόσο γρήγορο που ουδείς παίκτης (και από τις δυο ομάδες) αγωνίστηκε για διάστημα μεγαλύτερο των 28λεπτών.

Philadelphia 76ers' Ben Simmons (25) goes up for a dunk during the first half of an NBA basketball game against the Minnesota Timberwolves, Tuesday, Jan. 15, 2019, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum)
Philadelphia 76ers' Ben Simmons (25) goes up for a dunk during the first half of an NBA basketball game against the Minnesota Timberwolves, Tuesday, Jan. 15, 2019, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum) AP

Ο Μπάτλερ έπαιξε για 28 λεπτά και έδωσε 19π. (5/6 διπ., 3/4 τριπ.), 2 κλεψίματα, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ έκανε μόνο ένα λάθος, ο Εμπίντ είχε 31 πόντους (6/11 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 7/8 βολές) και 13 ριμπάουντ, σε 27' και ο Σίμονς αγωνίστηκε για 26' και έδωσε 20π. (7/10 διπ.), 11 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 3 τάπες και 1 κλέψιμο. Ο Σίμονς ανέλαβε και την άμυνα στον Άντριου Ουίγκινς, στο ξεκίνημα.

Ο Ουίγκινς είχε 12 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα, 1 λάθος και -25 στο plus/minus που δεν ήταν τίποτα μπροστά στο -42 του Καρλ Άντονι-Τάουνς των 13π. με 4/10 σουτ, 3ριμπ-2ασ.-2κλεψ σε 28'.

Συνολικά οι Σίξερς τελείωσαν με 34/49 δίποντα, 21/43 τρίποντα, 18/21 βολές, 54 ριμπ., 40 ασίστ, 11 τάπες και 15 λάθη, με τους "Λύκους" να έχουν 27/67 δίποντα, 8/23 τριπ., 29/35 βολές, 34 ριμπ., 18 ασίστ, 10 τάπες και 11 λάθη.

Εικοσιένα τρίποντα είχαν και οι Ουόριορς στο 142-111 επί των Νάγκετς, που είδαν το σερί των εντός έδρας νικών να σταματά στο 12-0. Στη συνάντηση των δυο κορυφαίων ομάδων της δύσκολης περιφέρειας του ΝΒΑ δεν είδαμε κλειστό ματς. Παρακολουθήσαμε μια επίδειξη κυριαρχίας των πρωταθλητών, όπως ενημέρωναν ότι παραμένουν τα απόλυτα αφεντικά (λίγες ημέρες πριν την προσθήκη του ΝτεΜάρκους Κάζινς).

Ενδεικτικό είναι το τι έκαναν στην πρώτη περίοδο: ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ. Είναι η έκτη ομάδα της ιστορίας και η πρώτη από το 1990 που σκόραρε τουλάχιστον 50 πόντους στο πρώτο δωδεκάλεπτο. Οι Κάρι, Ντουράντ και Τόμπσον έδωσαν σε αυτό το διάστημα 10 τρίποντα και 42 από τους 51 πόντους.

Συνολικά, οι Πολεμιστές είχαν 60% στα σουτ (53.8% στα τρίποντα), 38 τελικές πάσες και 4 λάθη. Τα δυο τελευταία είναι αφιερωμένα σε όσους επιμένουν πως δεν παίζουν μπάσκετ, επειδή έχουν αυξημένο αριθμό σουτ τριών πόντων -χωρίς να 'χουν δει ποτέ πώς προκύπτουν αυτά τα σουτ, στην πλειοψηφία τους. Το Ντένβερ είχε 45.7% στα σουτ (41.2% στα τρίποντα) και 81.3% στις βολές και έδωσαν 30 ασίστ και μόλις 8 λάθη.

Oι Μπακς είχαν 17/39 τρίποντα, στο 124-86 επί των Χιτ (είναι η πιο βαριά ήττα για φέτος) που χωρίς τον Γκόραν Ντράγκιτς δεν έχουν αρχή μέση και τέλος. Και για να 'κλείσουμε' όπως αρχίσαμε, η εκδίκηση δεν μετριέται στα σπορ. Παρ' όλα αυτά έπαιξε το ρόλο της και στο ματς του Μιλγουόκι που 'χε χάσει στο Μαϊάμι, στην πρώτη συνάντηση των οργανισμών για φέτος.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπορεί να μην έχασε το λογαριασμό των πόντων, βρήκε όμως, άλλους τρόπους να βοηθήσει: τελείωσε με triple-double (12π., 10 ριμπ. και 10 ασίστ). Όλοι οι Μπακς έκαναν μόνο 8 λάθη.

Ήταν το τέταρτο της σεζόν και 13ο στην καριέρα του ως NBAer, με τον Έρικ Εποέλστρα να λέει με πόνο ψυχής πως "δεν χρειαζόταν να σκοράρει. Διάβασε το παιχνίδι, είδε τι έκαναν οι άλλοι και δεν μπήκε στη μέση". Ο Μάικ Μπάντενλχόζερ έδωσε συγχαρητήρια στο Greek Freak για τη δουλειά που 'χει κάνει "στο να ισορροπεί το σκοράρισμα και το να διευκολύνει ό,τι γίνεται". ΄

Ερήσθω εν παρόδω, ήταν η πρώτη επιτυχία του Μιλγουόκι επί του Μαϊάμι, από τις 13/1 του 2017.

Photo: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK