O Τζέιμς Χάρντεν έβαλε 20 κιλά με τη 'Μέθοδο Τσαρλς Μπάρκλεϊ'

Ο Τζέιμς Χάρντεν έχει πάρει τουλάχιστον 20 κιλά, το τελευταίο εξάμηνο, γεγονός που είναι ρίσκο για την υγεία του -καθώς τυγχάνει επαγγελματίας αθλητής. Κάποιοι είπαν πως έχει παραιτηθεί, αφού οι Ρόκετς δεν τον δίνουν αλλού. Άλλοι ότι κατέφυγε στη 'Μέθοδο Μπάρκλεϊ'. Να σου πω και ποια είναι αυτή.

Ακόμα δεν έχει διαρρεύσει πόσα κιλά πήρε ο Τζέιμς Χάρντεν, εν τούτοις σε ένα εξάμηνο έγινε ένας τελείως διαφορετικός άνθρωπος.
Ακόμα δεν έχει διαρρεύσει πόσα κιλά πήρε ο Τζέιμς Χάρντεν, εν τούτοις σε ένα εξάμηνο έγινε ένας τελείως διαφορετικός άνθρωπος. AP PHOTO/MICHAEL WYKE

Μέσα στα συμβόλαια εκατομμυρίων που υπογράφουν οι NBAers υπάρχουν αναρίθμητες παράγραφοι με πράγματα στα οποία πρέπει να είναι συνεπείς. Αλλιώς υπάρχουν συνέπειες (από πρόστιμα έως το τέλος της σχέσης). Ένα αφορά τα κιλά τους. Οφείλουν να εμφανίζονται στο training camp της ομάδας τους, πριν την όποια νέα αγωνιστική περίοδο στα κιλά που ήταν όταν έλεγαν το 'καλό καλοκαίρι' με την ολοκλήρωση της σεζόν που είχε προηγηθεί. Αλλιώς τους περιμένει πρόστιμο που πάει κατ' αναλογία.

Μόνο που φέτος δεν είπαν 'καλό καλοκαίρι', αλλά 'τα λέμε σε λίγες μέρες' που για τους Λέικερς και τους Χιτ ήταν 72 και για όλους τους άλλους που πήγαν στη 'φούσκα' του Ορλάντο διάστημα μεγαλύτερο από δύο εβδομάδες έως ένα μήνα. Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν είπε 'καλό καλοκαίρι'. Και αρκετοί παρουσιάστηκαν στις ομάδες τους με παραπανίσια κιλά.

Ένας ήταν ο Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος απέκτησε μπρατσάκια και μαγουλάκια (μεταξύ άλλων 'άκια'), προερχόμενος από μια μαγική χρονιά με πολλά ρεκόρ και εμφανίσεις που τον έβαλαν σε συζητήσεις στις οποίες αναφέρθηκαν θρύλοι του σπορ. Ο Σλοβένος ομολόγησε πως δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση του “αλλά θα φτάσω εκεί. Από την άλλη, ποτέ δεν ήμουν μυώδης τύπος, οπότε τι να πω;”. Σημείωσε και ότι είχε τιμήσει το 'θέλω να γίνω ο καλύτερος' με τη δουλειά που είχε 'πατήσει' τον τελευταίο ενάμιση χρόνο (ήταν πιο συνεπής και πειθαρχημένος από ποτέ), οπότε είπε να χαλαρώσει λίγο. Πόσο; Δες.

O Nτόντσιτς ξεχάστηκε, όταν εμφανίστηκε στο παρκέ ο Τζέιμς Χάρντεν, o οποίος έγινε η εικόνα του 'δεν δίνω δεκάρα για τίποτα'.

To 'μούσι' θα έλεγες πως αφέθηκε τον τελευταίο καιρό και θα πληρώσει το κάτι τις στο πρόστιμο. Βέβαια, 'αντέχει' (οικονομικά) να πάρει άλλα 50 κιλά, αν σκεφτείς πως μόνο για φέτος θα πάρει 41.254.920 δολάρια. Έχει και άλλα 44.310.840 δολάρια εγγυημένα, για τη σεζόν 2021-22 και μετά είναι αυτός με το δικαίωμα να αποφασίσει αν θα πάρει άλλα 47.336.760 ή δεν θα ενεργοποιήσει την option για την αγωνιστική περίοδο 2022-23. Αυτά θα ισχύσουν όπου και αν πάει, γιατί θα θυμάσαι πως έχει πει ότι στους Ρόκετς πως θέλει ανταλλαγή -και άμεσα. Προηγουμένως τους είχε πει 'δεν θέλω να με κάνετε τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της ιστορίας', αφού του είχαν προτείνει να γίνει ο πρώτος που θα έπαιρνε τουλάχιστον 50.000.000 δολάρια το χρόνο. Δηλαδή, τι άλλο να κάνει για να καταλάβουν πως δεν τους θέλει; Να σκάσει;

Σε ένα εξάμηνο άλλαξε άρδην

Όπως θύμισε το FanSide, ο Χάρντεν είχε εμφανιστεί γεμάτος μύες, με το τέλος του lockdown 'και δείχνει ακόμα καλύτερος όταν παίζει'. Πριν βάλει λουκέτο το ΝΒΑ ήταν 99.7 κιλά. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας είχε χάσει 9 και είχε φροντίσει να 'σφίξει'. Όπως είχε πει στο Athleticέκανα πολύ cardio, έχω διάδρομο γυμναστικής στο σπίτι, βάρη και όλα τα καλά”. Είχε πει και ότι έκανε 2 με τρία διαφορετικά προγράμματα κάθε μέρα (πισίνα, γιόγκα κλπ), για να συνδυάσει τα πάντα, με έμφαση στην ισορροπία, την σταθερότητα και τον έλεγχο του σώματος.

Τώρα τα πάντα χάθηκαν.

Μετά την αποχώρηση των Ρόκετς από τη 'φούσκα' και το 'θέλω να δοθώ ανταλλαγή', τερμάτισε την 'επανάσταση' του με το να μην εμφανιστεί στον προκαθορισμένο χώρο και χρόνο στις εγκαταστάσεις της ομάδας και να 'διαλύσει' το πρωτόκολλο υγείας του ΝΒΑ, με εμφανίσεις του σε clubs και γενέθλια πάρτι. Πολλοί εξ αυτών που τον 'πέτυχαν' πόσταραν τα σχετικά ντοκουμέντα στα social media.

Ο ίδιος βέβαια, είπε πως στην Ατλάντα και το Λας Βέγκας δεν πήγε μόνο σε clubs. 'Έκανα προπονήσεις, για την αρχή της σεζόν με τους προσωπικούς μου γυμναστές' εξήγησε στον Τιμ ΜακΜάχον του ESPN. Όταν αυτός τον ρώτησε αν έχει συναντηθεί με τον νέο GM του οργανισμού, Ράφαελ Στόουν απάντησε 'προς το παρόν έχω επικεντρωθεί στο να είμαι εδώ' δηλαδή, στους Ρόκετς που έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν έχουν βρει κάποιον να προσφέρει deal που θα τους κάνει να σκεφτούν να στείλουν αλλού τον superstar. Οι ρεπόρτερ που ήταν στο γήπεδο, περίμεναν τον Χάρντεν να κάνουν τη σχετική ερώτηση, αλλά δεν τους έκανε τη χάρη να εμφανιστεί ενώπιον τους.

Η -αποτυχημένη- 'μέθοδος Μπάρκλεϊ'

Οι μεγάλες αυξομειώσεις βάρους σε μικρά χρονικά διαστήματα είναι επικίνδυνες για όλους τους ανθρώπους, πόσο μάλλον για τους επαγγελματίες αθλητές που το σώμα τους έχει 'μάθει' σε άλλες 'λειτουργίες'. Θα ήταν δηλαδή, τουλάχιστον ηλίθιο να καταφύγει στη 'μέθοδο Τσαρλς Μπάρκλεϊ' για να γλιτώσει από το Χιούστον. Άσε που αυτή η μέθοδος ήταν κι αποτυχημένη. Αν δεν θυμάσαι τι είχε κάνει ο Sir, είχε πάρει πολλά κιλά πριν το 1984 NBA Draft, προκειμένου να μην προσπεράσουν οι Σίξερς, που τελικά τον διάλεξαν στο Νο5.

Η Φιλαδέλφεια τον είχε ενημερώσει πως για να τον κάνει δικό της, εκείνος έπρεπε να πάει από 136 κιλά σε 124. Δυο μέρες πριν το ντραφτ η ζυγαριά έδειχνε 123 κιλά. Όπως αποκάλυψε ο Μπάρκλεϊ το 2016 “τότε μου είπε ο ατζέντης μου πως οι Σίξερς είχαν να μου δώσουν μόνο το μίνιμουμ, δηλαδή 750.000 δολάρια. Του απάντησα ότι δεν είχα εγκαταλείψει το Auburn για αυτό το ποσό. Τον ενημέρωσα πως θα κάνω ό,τι χρειαστεί, για να με αποφύγουν”. Το 'ό,τι χρειαστεί' έδωσε 13 κιλά σε δυο μέρες.

Στο πρώτο γεύμα μετά την απόφαση, που ήταν πρωινό, είχε φάει έξι pancakes και μπέικον, συνοδεία μιλκσέικ βανίλιας. Το μεσημέρι συνέχισε με τηγανητό κοτόπουλο, πουρέ πατάτας και coleslaw και γενικά δεν σταμάτησε να τρώει έως ότου προσγειωθεί το αεροπλάνο στη Φιλαδέλφεια. “Όταν εμφανίστηκα στους Σίξερς, ήμουν 136 κιλά”. Παρ' όλα αυτά, δεν κατάφερε να υλοποιήσει το στόχο του “και αν δείτε το πρόσωπο μου, όταν ακούω πως με διάλεξαν οι Σίξερς μπορείτε να καταλάβετε ακριβώς πώς αισθανόμουν”. Ανείπωτη η χαρά του, είναι η αλήθεια.


News 24/7

24MEDIA NETWORK