Oι Νετς έπαιξαν με το μυαλό του Αντετοκούνμπο με όλους τους πιθανούς τρόπους

Πριν προλάβει να αρχίσει ο αγώνας, ο Κέβιν Ντουράντ έσπρωξε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ενώ οι Νετς είχαν βρει το δρόμο τους, άφησαν πιο μόνο από τη μοναξιά το Greek Freak στο τρίποντο. Συν μια εμμονή του Μάικ Μπουντενχόλζερ, να πώς προέκυψε το 125-123 του Μπρούκλιν επί του Μιλγουόκι.

Για μία ακόμη φορά ο κόουτς των Μπακς κράτησε τον 'καλύτερο αμυντικό της λίγκας' Γιάννη Αντετοκούνμπο, μακριά από τον καλύτερο παίκτη των Νετς και εκ των καλύτερων του σπορ, Κέβιν Ντουράντ.
Για μία ακόμη φορά ο κόουτς των Μπακς κράτησε τον 'καλύτερο αμυντικό της λίγκας' Γιάννη Αντετοκούνμπο, μακριά από τον καλύτερο παίκτη των Νετς και εκ των καλύτερων του σπορ, Κέβιν Ντουράντ. @2021 ADAM HUNGER/ASSOCIATED PRESS

Aπό την ημέρα που πήγε ο Τζέιμς Χάρντεν στο Μπρούκλιν -καλά, μη φανταστείς, δεν έχει κλείσει εβδομάδα- δεν έχει κάνει μια προπόνηση με τη νέα του παρέα. Κατά πως φαίνεται, δεν χρειαζόταν. Tου έδωσαν να δει κάποια videos και αυτομάτως ήξερε τι πρέπει να κάνει: “ο στόχος μου είναι να επιτρέψω στον Κέβιν (Ντουράντ) να γίνει ο καλύτερος Κέβιν που μπορεί να είναι. Είναι ένας εκ των καλύτερων που έχουν ακουμπήσει ποτέ την μπάλα του μπάσκετ. Δεν προσπαθώ να τον ανταγωνιστώ. Θέλω να διασφαλίσω πως θα τον κάνω ακόμα καλύτερο, για να κάνω και την ομάδα μου καλύτερη”.

Στη δεύτερη κοινή εμφάνιση, μετά το 2012 όταν το 'μούσι' είχε φύγει από την Οκλαχόμα Σίτι για το Χιούστον και χώρισαν οι δρόμοι τους, φάνηκε να συνεργάζονται ακόμα καλύτερα από τις παλιές καλές εποχές. Και αυτό συνέβη γιατί “είμαστε μεγάλοι άνδρες πια. Τότε ήμασταν νέοι. Τώρα ξέρουμε τι θέλουμε, γνωρίζουμε καλά το παιχνίδι που λέγεται μπάσκετ. Δεν είμαστε πια, τα νέα παιδιά που θέλουν να τρέχουν στο γήπεδο, να σουτάρουν και να καρφώνουν όλη μέρα. Ξέρουμε πού πρέπει να είμαστε, τα plays της ομάδας και όσα πρέπει να κάνουμε. Έχουμε περάσει σε άλλα επίπεδα”. Ο KD πρόσθεσε ότι “έχουμε περάσει πολλά σε αυτήν τη λίγκα, έχουμε ζήσει πολλά. Η ευκαιρία που έχουμε να είμαστε μαζί τώρα και να συνδυάσουμε όσα μάθαμε μέσα στα χρόνια, όπως προσπαθούμε να παίξουμε εξαιρετικό μπάσκετ, ήταν κάτι το απρόσκοπτο για εμάς”.

Οι δυο τους σκόραραν τους 138 πόντους από τους 247 πόντους των Νετς, στις νίκες επί των Μάτζικ (122-115) και των Μπακς (125-123). Σύμφωνα με το Stats and Information του ESPN, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σύνολο duo, στα δυο δυο πρώτα παιχνίδια τους, μετά τους 151 που είχαν 'δώσει' οι Ουίλτ Τσάμπερλεϊν και Γιορκ Λαρίζ, το 1961. Βέβαια, ο Τσάμπερλεϊν είχε σκοράρει μόνος τους 139.

Στα αρνητικά, ο Χάρντεν έκανε 15 λάθη, στα ίδια ματς (9 στο πρώτο και 6 στο δεύτερο), με τον Στιβ Νας να τον βάζει να χειρίζεται για πολύ ώρα την μπάλα -απουσία και του Κάιρι Έρβινγκ- και εκείνον να ομολογεί ότι “αυτό -η επικοινωνία μου με τους υπολοίπους- είναι κάτι που πρέπει να φτιάξω. Θα έλθει ο ρυθμός και η χημεία, θα δω περισσότερα videos και θα είμαι πιο έτοιμος στον επόμενο αγώνα”.

Δες όπως και τα highlights του 125-123 επί των Μπακς.

Στο πρώτο μισό ο Ντουράντ είχε 9 πόντους και ο Χάρντεν 11. Τελείωσαν με 30 (10/21 σουτ) και 34 (13/25 σουτ) αντίστοιχα, με τον πρώτο να δίνει και 9 ριμπάουντ με έξι ασίστ και τον δεύτερο 6 ριμπάουντ και 12 ασίστ. Ιδού πώς τις μοίρασε.

Το 'μούσι' έκανε 12 τις τελικές πάσες, με αυτή που έδωσε στον φίλο του στα 35'' για τη λήξη (είχε 'πάρει' σουτ, αστόχησε, πήρε το ριμπάουντ και 'βρήκε' τον Ντουράντ), πριν σηκωθεί αυτός από το τρίποντο για να διαμορφώσει το 125-123. Οι Μπακς είχαν την τελευταία επίθεση, ο Κρις Μίντλετον 'στριμώχτηκε' πλάγια με δυο παίκτες πάνω του, αστόχησε, ο Αντετοκούνμπο δεν κατάφερε να πάρει την μπάλα, την πήρε ο Χάρντεν και ακούστηκε η κόρνα της λήξης.

Μολονότι οι Ντουράντ και Χάρντεν δεν ήταν εξόχως παραγωγικοί στο πρώτο μισό, το Μιλγουόκι δεν κατάφερε να ξεφύγει, για να δεχθεί τη 'μοίρα' του στο ξέσπασμα του β' μισού. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των 34 πόντων, 12 ριμπάουντ και 7 ασίστ -στο πρώτο παιχνίδι υπό τον Μάικ Μπουντενχόλζερ που δεν βγήκε δευτερόλεπτο από το παρκέ- ομολόγησε ότι “αυτό κάνουν. Ξυπνούν, επιστρέφουν στο παιχνίδι και σκοράρουν 30 πόντους. Αν δεν είσαι επιθετικός απέναντι τους, θα σου βάλουν 50”. Ενώ τα 'Ελάφια' διαχειρίστηκαν ελαφρώς παθητικά τις εξελίξεις, δες πώς καλησπέρισε στον αγώνα το Greek Freak ο Ντουράντ.

Οι Νετς έπαιξαν με το μυαλό του δυο φορές ΜVP της λίγκας (λίστα στην οποία 'υπάρχει' και το dynamic duo του Μπρούκλιν) με όλους τους πιθανούς τρόπους. Είδες την ώθηση του KD. Δες λίγο πόσο απελπιστικά μόνο τον άφησαν, σε προσπάθεια για τρίποντο. Για να είμαστε βέβαια, ειλικρινείς οφείλουμε να πούμε ότι το Μπρούκλιν 'έδωσε' γενικά τρίποντα (για να καλύψει την αδυναμία του στη ρακέτα), με το Μιλγουόκι να μετρά 11/37. Δηλαδή, 29.7%. Έως αυτό το ματς είχαν για μέσο όρο το 41.1%.

Η συνύπαρξη δυο εκ των κορυφαίων που ασχολούνται με το σπορ, στην παρούσα φάση ενδεχομένως να 'έδειξε' στον Αντετοκούνμπο πώς θα ήταν η ζωή του αν είχε αποφασίσει να συνδυαστεί κι εκείνος με κάποιον ισότιμο -αντί να πάρει τη max επέκταση που του έδωσε το Μιλγουόκι. Μαζί με τον Τζρου Χόλιντεϊ και τον Μίλντετον έδωσαν τους 81 πόντους της παρέας τους, στο ματς που τελικά κρίθηκε από τους ρολίστες.

Όπως γράφει το CBS Sports, τη διαφορά την έκαναν οι 34 πόντοι των Τζο Χάρις και Τζεφ Γκριν, με τα 'Ελάφια' να μην έχουν απάντηση. Θα μπορούσαν να 'χτυπήσουν' μέσα από τη ρακέτα όπου έχουν τη μοναδική -ενδεχομένως- αδυναμία οι νέοι Νετς.

Πέρυσι το Μιλγουόκι ήταν η καλύτερη ομάδα στα ριμπάουντ -μακράν της δεύτερης- και επέτρεπε τα λιγότερα σουτ από το 'ζωγραφιστό'. Θα έλεγες πως όλα αυτά θα ήταν χρήσιμα εναντίον του Μπρούκλιν. Αν τα 'ενεργοποιούσαν'. Τουναντίον, οι Νετς κέρδισαν τη μάχη των ριμπάουντ (49 vs 41) και έβαλαν περισσότερους πόντους από τους Μπακς μέσα από τη ρακέτα (52 vs 50). Υγεία.

Τo CBS κατέληξε στο ότι ο Μάικ Μπουντενχόλζερ συνεχίζει να κάνει το ίδιο λάθος: να έχει εμμονή με μια άμυνα που 'χει στοιχίσει ήδη δυο σειρές playoffs: την drop-coverage που έχει σχεδιαστεί για να στέλνει τους παίκτες σε δύσκολα σουτ από τη μέση απόσταση. Η δουλειά του ψηλού είναι να μην αφήνει το χειριστή να φτάσει έως το καλάθι. Αυτή του γκαρντ είναι να δώσει τη μάχη του πάνω από το σκριν και να αυξήσει την πίεση στον επιτιθέμενο. Ο αμυντικός που είναι στο 'φτερό' βοηθά με το να 'κολλήσει' πάνω στον παίκτη που υπό νορμάλ συνθήκες θα έκανε το roll.

Ιδού και τα παραδείγματα.

Αυτή η τακτική επέτρεψε στους Χιτ να αφήσουν πίσω τους Μπακς όπως περνούσαν στους τελικούς της περιφέρειας και μετά σε εκείνους της λίγκας, γιατί ο Μπουντενχόλζερ δεν ήθελε να επιβαρύνει κι άλλο τους καλύτερους παίκτες του και ο πάγκος δεν μπορούσε να αποτελέσει τη λύση. Όπως δεν έβαλε τον Αντετοκούνμπο (καλύτερο αμυντικό της λίγκας) πάνω στον Μπάτλερ πέρυσι, δεν τον έβαλε και πάνω στον Ντουράντ τα ξημερώματα -ή έστω όταν κρίνονταν όλα. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο: νίκησαν οι άλλοι. Τον KD ανέλαβαν οι Μίντλετον και Χόλιντεϊ που είναι μια χαρά αμυντικοί, αλλά δεν έχουν το μέγεθος που χρειάζεται για να 'κόψουν' το οπτικό πεδίο του Ντουράντ.

Ενδεχομένως ο κόουτς να κρατά αυτό το χαρτί για τα playoffs. Όπως όμως δεν ξέρουμε τι θα 'χε συμβεί αν ο Greek Freak είχε 'πέσει' πάνω στον τύπο που διαμόρφωσε αποτέλεσμα, δεν γνωρίζουμε και πώς θα αλλάξει την εξίσωση η παρουσία του Κάιρι Έρβινγκ, που έμεινε εκτός τις δυο τελευταίες εβδομάδες, αλλά επιστρέφει σήμερα στο πρόγραμμα των Νετς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK