Ολυμπιακός: Ο Ίθαν Χαπ δεν ήρθε για να κάνει τον Μιλουτίνοφ

Δεν θα δεις στο ΣΕΦ έναν δεύτερο Σέρβο, άλλου τύπου ψηλός είναι ο 23χρονος Αμερικανός. Ποια η χρησιμότητα του Ίθαν Χαπ και σε ποιους τομείς του παιχνιδιού θα βοηθήσει τον νέο Ολυμπιακό;

Το ριμπάουντ είναι ένα από τα δυνατά στοιχεία του Ίθαν Χαπ, του νέου σέντερ του Ολυμπιακού
Το ριμπάουντ είναι ένα από τα δυνατά στοιχεία του Ίθαν Χαπ, του νέου σέντερ του Ολυμπιακού AP PHOTO/PAUL VERNON

Η πρώτη γνωριμία με τον Ίθαν Χαπ έγινε προ ημερών. Ας προχωρήσουμε πλέον στις συστάσεις μ' έναν από τους, διαφορετικών χαρακτηριστικών, ψηλούς που θα πλαισιώσουν τον Νίκολα Μιλουτίνοφ στη φροντ λάιν του Ολυμπιακού, παρέα με τον Όγκουστιν Ρούμπιτ. Όπως μεταξύ τους διαφορετικά χαρακτηριστικά έχουν ο Πολ από τον Μπόλντγουιν.

Μην περιμένεις από την Athlenda και της NewStats να σου πουν πως ο 23χρονος σέντερ - απόφοιτος του Γουισκόνσιν θα κάνει τη διαφορά για τους 'ερυθρόλευκους'. Θα ήταν υπερβολή ως και ψέμα. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε μ' έναν παίκτη στην πρώτη σεζόν του επαγγελματικού κύκλου του, εκτός συνόρων μάλιστα. Θα διαβάσεις πάντως πως πρόκειται για έναν αθλητικό και δημιουργικό από τη θέση '5' ψηλό, με κανονικό μπόι (2μ08) για τη θέση του, ο οποίος είναι γρήγορος και εξαιρετικός -για το μέγεθός του- χειριστής της μπάλας.

Η καρτέλα του Ίθαν Χαπ στην πλατφόρμα της Athlenda
Η καρτέλα του Ίθαν Χαπ στην πλατφόρμα της Athlenda ATHLENDA

Για αρχή και μέχρι αποδείξεως του εναντίου ο Χαπ θα έχει συμπληρωματικό ρόλο στα φρέσκα πλάνα του Ντέιβιντ Μπλατ. Γιατί μπορεί και δεν μπορεί να κάνει συγκεκριμένα πράγματα στο παρκέ.

Επίθεση

✔ Είναι πολύ καλός σκόρερ από το ποστ, χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια.

✔ Επαναλαμβάνει συνεχώς την ίδια κίνηση κοντά στο καλάθι.

✔ Είναι εξαιρετικός οργανωτής εκτός ρακέτας. Κρατάει την μπάλα, πασάρει, στήνει σκριν και κινείται αποτελεσματικά χωρίς αυτήν.

✔ Διαθέτει υψηλό δείκτη μπασκετικής νοημοσύνης.

✔ Υστερεί πολύ στο σουτ.

✔ Είναι κακός εκτελεστής ελεύθερων βολών.

Άμυνα

✔ Στερείται δύναμης για τη θέση του σέντερ.

✔ Διαθέτει τις θεμελιώδεις αρχές της άμυνας, αλλά του λείπει το ύψος και η εκρηκτικότητα για τις απαιτήσεις ενός 5αριού.

✔ Είναι πολύ καλός ριμπάουντερ.

Δυνατά στοιχεία

✔ Είναι πολύ καλός σκόρερ στη ρακέτα, τελειώνοντας φάσεις με τα δύο χέρια.

✔ Είναι έξυπνος και δημιουργικός εκτός ζωγραφιστού.

✔ Διαθέτει ταχύτητα.

✔ Ξεχωρίζει για το εύκολο ριμπάουντ.

Αδύναμα στοιχεία

✔ Το χαμηλό ποσοστό του στις βολές είναι πρόβλημα.

✔ Η έλλειψη ποικιλίας κινήσεων τον κάνει προβλέψιμο.

✔ Δεν έχει τη δύναμη να κοντράρει βαριά κορμιά, ιδίως στην άμυνα.

Συμπέρασμα

Ο Ίθαν Χαπ είναι ένας σέντερ που 'χτίζει' επιθέσεις με τη δημιουργία του, 'κουβαλώντας' πολλές προοπτικές εξέλιξης, κυρίως γιατί αντιλαμβάνεται το παιχνίδι. Μπορεί να σκοράρει είτε με το δεξί είτε με το αριστερό χέρι, αλλά δεν διαθέτει πολλές κινήσεις. Είναι πολύ γρήγορος, μαζεύει πολλά ριμπάουντ χάρη στις σωστές θέσεις που παίρνει, αλλά δεδομένα θα πρέπει να βελτιώσει το ποσοστό του από τη γραμμή των βολών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK