Ο πειθαρχημένος Γουίλ Τσέρι ως δικλείδα ασφαλείας του Μπλατ

Είναι ο μόνος από τους Αμερικανούς του Ολυμπιακού που τέλειωσε την περυσινή σεζόν και θα συνεχίσει στη νέα. Για συγκεκριμένους λόγους που ξέρει πολύ καλά ο Ντέιβιντ Μπλατ: πειθαρχία, προσήλωση, δημιουργία. Ξέχνα μόνο το σουτ.

Ο πειθαρχημένος Γουίλ Τσέρι ως δικλείδα ασφαλείας του Μπλατ
Ο Γουίλ Τσέρι θα συνεχίσει ως παίκτης του Ολυμπιακού για άλλη μια σεζόν EUROKINISSI SPORTS

Σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός ο Ολυμπιακός απέκτησε έξι νέους ξένους. Από τον Κέβιν Πάντερ ως τον Μιντάουγκρας Κουζμίνσκας μεσολάβησαν επίσης ο Μπράντον Πολ, ο Όγκουστιν Ρούμπιτ, ο Ίθαν Χαπ και ο Γουέιντ Μπόλντογουιν.

Ο έβδομος, με τον οποίο συμπληρώθηκε το παζλ (δίπλα στη σταθερά του Νίκολα Μιλουτίνοφ), ήταν ένας φίλος από το πρόσφατο παρελθόν. Τον Γουίλ Τσέρι ο Ντέιβιντ Μπλατ τον έφερε τον περασμένο Απρίλιο για να κλείσει αξιοπρεπώς η περυσινή σεζόν. Ο 28χρονος Αμερικανός πρόλαβε να εμφανιστεί σε μόλις 3 ματς της κουτσουρεμένης παρουσίας των 'ερυθρολεύκων' στο πρωτάθλημα. Να όμως που με 11 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 3.3 ασίστ ανά 24 λεπτά συμμετοχής απέκτησε μια νέα ευκαιρία. Ο Ντέιβιντ Μπλατ τον διάλεξε ως τη σύνδεση του παλιού με τον νέο γι' αυτό που έχει στα σκαριά.

Ενδεχομένως διαφορετικού στιλ γκαρντ περίμεναν πολλοί μετά την αποχώρηση του Βαγγέλη Μάντζαρη. Άλλος όμως αποφασίζει για τη στελέχωση του ρόστερ και αυτός κατέληξε σ' έναν παίκτη που γνωρίσει με πάσα ακρίβεια τι θα του δώσει και τι όχι. Χρησιμοποιώντας τον ως μια δικλείδα ασφαλείας δίπλα στον 'άγουρο' από την Ευρώπη Μπόλντγουιν.

Οι άνθρωποι της Athlenda και των NewStats, που ανέλαβαν την αγωνιστική αποκωδικοποίηση της αγωνιστικής ταυτότητάς του, επίσης. Προτού πάντως διαβάσεις τη λεπτομερή ανάλυση για τον έμπειρο Τσέρι, αξίζει να ξοδέψεις 10 λεπτά για να τον γνωρίσεις. Πριν από 3,5 μήνες είχαμε γράψει για τον παίκτη που έφτασε -για να συγκεκριμένους λόγους- να γίνει μέχρι και συμπαίκτης του Λεμπρόν Τζέιμς.

Από 'κει και πέρα...

...είναι ένας αθλητικός πόιντ γκαρντ με εμπειρία στο ανώτερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ κι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς πάνω στην μπάλα.

Η καρτέλα του Γουίλ Τσέρι στην πλατφόρμα της Athlenda
Η καρτέλα του Γουίλ Τσέρι στην πλατφόρμα της Athlenda ATHLENDA.COM

Τι θα κάνει και τι δεν θα κάνει όμως;

Επίθεση

✔ Είναι πολύ αθλητικός παίκτης με εξαιρετικά φυσικά προσόντα (ταχύτητα, ευκινησία, δύναμη), στον οποίο αρέσει ν' ανοίγει το παιχνίδι.

✔ Σε καταστάσεις πικ εν ρολ, διαβάζει την άμυνα πολύ καλά και ανταποκρίνεται σωστά.

✔ Είναι κακός σουτέρ θέσης.

✔ Σε επιθέσεις 'ένας μ' έναν' διεισδύσει και από τις δύο πλευρές, τελειώνοντας φάσεις με τα δύο χέρια.

✔ Είναι πολύ καλός δημιουργός, οι περισσότερες τελικές του οποίου βέβαια έρχονται στον αιφνιδιασμό.

Άμυνα

✔ Είναι εξαιρετικός όταν μαρκάρει την μπάλα, πιέζοντας με τα χέρια προκειμένου να παρεμποδίσει τον κάτοχο και να κλέψει την μπάλα, αν καταστεί δυνατό.

✔ Αμύνεται στο πικ εν ρολ, αλλάζοντας με ικανότητα στα σκριν και μαρκάροντας διαφορετικές θέσεις.

✔ Είναι καλός ριμπάουντερ, σε σχέση πάντα με το μέγεθός του.

Δυνατά στοιχεία

✔ Η αθλητικότητά του.

✔ Η δημιουργία.

✔ Η αμυντική πειθαρχία του.

✔ Τα κλεψίματα.

✔ Η έφεση στο ριμπάουντ.

Αδύναμα στοιχεία

✔ Το σουτ.

✔ Το μέγεθος.

✔ Η απομόνωση.

Συμπέρασμα

Ο Γουίλ Τσέρι είναι ένας πολύ αθλητικός και σκληρός πόιντ γκαρντ, στον οποίο αρέσει να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του και έχει τη δυνατότητα ν' αμυνθεί σε διαφορετικές καταστάσεις και θέσεις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK