Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Βιλερμπάν: Το 'good job' στον Ράις είχε την αιτία του

Οι 100 πόντοι του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που είχαν ως πηγή το ξέσπασμα του Ταϊρίς Ράις στη δεύτερη περίοδο και οι τρεις παραπάνω ασίστ που δεν βρήκε ο Νικ Καλάθης για το απόλυτο ρεκόρ.

Ο Ταϊρίς Ράις ευστόχησε στα σουτ που έκαναν άνετη τη ζωή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ από την τρίτη περίοδο
Ο Ταϊρίς Ράις ευστόχησε στα σουτ που έκαναν άνετη τη ζωή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ από την τρίτη περίοδο EUROKINISSI SPORTS

Η χρονική συμμετοχή του Ταϊρίς Ράις στον αγώνα με τη Βιλερμπάν, με τον οποίο έκλεισε ένας σύντομος κύκλος τριών διαδοχικών αγώνων στο ΟΑΚΑ σε 10 ημέρες για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ήταν περιορισμένη. Μόλις για 14'45'' χρησιμοποιήθηκε από τον Ρικ Πιτίνο το βράδυ της Παρασκευής, με συνολικό μέσο όρο που ξεπερνάει τα 17 ανά παιχνίδι. Σε αντιδιαστολή πάντως με τα λεπτά που πήρε από τον κόουτς του 'τριφυλλιού' η συνεισφορά του στο τελικό 100-88 ήταν η ρίζα για την παγίωση μιας κατάστασης που δεν ανατράπηκε ποτέ και έφερε το -1 από την πέμπτη της κατάταξης Μακάμπι.

Ο 32χρονος Αμερικάνος, ο τύπος με τα 4 γράμματα στη φανέλα, δεν είχε ανάγκη από περισσότερο χρόνο για να σημαδέψει τη ροή του ματς. Του αρκούσε ο χώρος και η ελευθερία δράσης. Από το εύθραυστο 24-20 προτού συμπληρωθούν 12 λεπτά η ελληνική ομάδα εκτοξεύτηκε πυραυλοκίνητα στο 33-20 με τρία διαδοχικά τρίποντα, τα οποία ο Ράις αποφάσισε διότι ενδιάμεσα στα δύο δικά του έφτιαξε αυτό του Παπαπέτρου. Από τότε και μετά η διαφορά έπεσε σε μονοψήφια τιμή μόλις στο 39'38'', όταν οι αντιστάσεις είχαν μειωθεί και ο Πέιν μείωσε με βολές για το 97-88.

Στο 15' ο βετεράνος γκαρντ επέστρεφε στον πάγκο για να δώσει τη θέση του στον Τζίμερ Φριντέτ και με το 'good job' που του απηύθυνε ο Ρικ Πιτίνο απέδιδε τα του Καίσαρος Καίσαρι. Διότι σε μεγάλο βαθμό η δουλειά είχε ήδη γίνει. Αθλητικό και καλοδουλεμένο σύνολο η Βιλερμπάν, με παιδιά που εκτελούν άριστα τα βασικά (44% τρίποντο, 93% βολές, μόλις 13 λάθη) και πηδούν παντού, αλλά με αυτοπεποίθηση που 'τσάκιζε' κάθε αντίπαλη προσπάθεια επιστροφής ήταν επιβλητικός ο τρόπος που οι 'πράσινοι' πήγαν στο 52-33 και στο 69-46 σε χρονική απόσταση 5 λεπτών.

Ο Φριντέτ είχε τη σταθερά ζηλευτή ικανότητα να στέλνει την μπάλα στο καλάθι διατηρώντας ισορροπία στον αέρα, ο Καλάθης δημιούργησε με τις πάσες του την τρίτη καλύτερη επίδοσή του σε ασίστ (17) κυνηγώντας το ακατάρριπτο ρεκόρ του Σέρβου Γιόβιτς (20), ο Παπαπέτρου πέτυχε για δεύτερη φορά εφέτος τουλάχιστον 20 πόντους, ο Παπαγιάννης διάνθισε με μαχητικότητα την αποτελεσματικότητα των τελευταίων αγώνων και οι υπόλοιποι απόλαυσαν, περισσότερο ή λιγότερο, την παρουσία τους σ' έναν αγώνα που επιβεβαίωσε τη διατήρηση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στη φωτεινή πλευρά του φεγγαριού, προτού ταξιδέψει σε Βαλένθια και Ερυθρό Αστέρα για να δοκιμαστεί - ταυτόχρονα δε να καθορίσει το μέλλον του πριν από την τελευταία 10 αγώνων.

Αν ο Ράις, τον οποίο η σύγκριση με τον Λεκαβίτσιους αναδεικνύει ξεκάθαρο νικητή, συνεχίσει να του δίνει 14 πόντους με 4/5 τρίποντα σε λιγότερα από 15 λεπτά ή συνολικά 15.3 πόντους (όσους στα τελευταία τρία παιχνίδια) με 53% από τη γραμμή των 6μ75, τα δεδομένα αλλάζουν. Ίδωμεν.


News 24/7

24MEDIA NETWORK