X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

Τι δεν έκαναν καλά Πασκουάλ και Μπλατ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και Ολυμπιακός πηγαίνουν 'πληγωμένοι' στη δεύτερη μεταξύ τους μάχη. Οι παράγοντες της ήττας από Εφές και Φενέρμπαχτσε αντίστοιχα, πού υστέρησαν Πασκουάλ - Μπλατ. Τι έχει καταφέρει ο Πέσιτς στην Μπαρτσελόνα.

Τσάβι Πασκουάλ και Ντέιβιντ Μπλατ EUROKINISSI

Κάθε ήττα έχει την ανάγνωσή της. Δουλειά για το σπίτι που παίρνουν οι προπονητές μετά από κάθε παιχνίδι.

Ντέιβιντ Μπλατ και Τσάβι Πασκουάλ δεν 'έγραψαν καλά' στα τεστ που είχαν κατά την 7η εβδομάδα στη Euroleague. Προφανώς και είχαν διαβάσει το 'μάθημά' τους. Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας ωστόσο δεν διαχειρίστηκαν σωστά τα ζητούμενα των θεμάτων και το χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους για τη λύση. Με αποτέλεσμα τις ήττες του Ολυμπιακού από τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ ελέω Σλούκα, που ήταν μάλιστα η τρίτη διαδοχική στη διοργάνωση, και του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ από την Εφές στην Κωνσταντινούπολη, δεύτερη εκτός έδρας σε τρεις απόπειρες.

Μέσα από την πλατφόρμα δεδομένων του αναλυτή Euroleagu Data Guy, ειδικό συνεργάτη του Contra.gr, ψάξαμε την απάντηση του 'τι έφταιξε;'. Διότι οι δύο προπονητές βαθμολογήθηκαν, αυτή τη φορά, κάτω από τη βάση στις δύο ελληνοτουρκικές μάχες Πέμπτης και Παρασκευής αντίστοιχα.

Πήγε αδιάβαστος (;) ο Πασκουάλ

Προφανέστατα σε χειρότερη μοίρα βρέθηκε ο Ισπανός κόουτς του 'τριφυλλιού'. Αδυνατώντας να καταλήξει σ' ένα σχήμα που να υπηρετήσει ό,τι είχε προετοιμασία ή ό,τι (τελοσπάντων) είχε στο μυαλό του. Οι 78 πόντοι της Εφές δεν ήταν πολλοί για μια φύσει επιθετική ομάδα, ούτε φυσικά το 35% στο τρίποντο. Παρόλα αυτά οι 'πράσινοι' απέτυχαν να φανούν ανταγωνιστικοί, κυνηγώντας από την πρώτη περίοδο και κερδίζοντας με το επιμέρους 18-16 μόνο στην τρίτη, όταν στις άλλες τρεις ηττήθηκαν με 62-44!

Μολονότι μάλιστα ο Άντερσον χρεώθηκε νωρίς με 2 φάουλ, 'πληγώθηκαν' αφάνταστα από την 5άδα των Μίτσιτς - Μπομπουά - Σίμον - Μορμάν - Ντάντσον. Ο Σέρβος 'άσος' έφτιαχνε, ο Γάλλος σκόρερ έτρεχε, ο Κροάτης ξεκλείδωνε, στον Γάλλο φόργουορντ δεν βγήκε ποτέ το μαρκάρισμα και ο Αμερικάνος σέντερ κέρδισε όλες τις μάχες.

Συνέπεια όλων αυτών ήταν το εν λόγω σχήμα να μείνει μαζί στο παρκέ 15 λεπτά και να δώσει ένα επιμέρους 36-26. Αυτή η διαφορά των 10 πόντων ήταν που δημιούργησε το χάσμα.

Ο Πασκουάλ όφειλε να ήταν πολύ πιο υποψιασμένος διότι με τον Πλάις αντί του Ντάνστον η Εφές έχει τα πιο παραγωγικά διαστήματα της στη διοργάνωση, ασχέτως αν όλοι αυτοί έχουν παίξει μαζί μόνο 16 λεπτά (39-17, +22).

Πώς έπεσε στην παγίδα ο Μπλατ

Στον κόουτς του Ολυμπιακού, από την άλλη, χρεώνεται η διαχείριση στο φινάλε. Να παίξουν όλοι ήταν αδύνατο. Το γεγονός πάντως στο φινάλε προτιμήθηκε μια 5άδα χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη και μια επίθεση από τα χέρια του Γουίλιαμς-Γκος δεν πέρασε απαρατήρητο. Θα μπορούσαν να βρίσκονται αμφότεροι στο παρκέ για τα τελευταία 6-7 δεύτερα.

Ο Αμερικάνος γκαρντ δήλωσε πως 'όλα τα σουτ δεν θα μπουν'. Δίκιο είχε.

Τι έκαναν ωστόσο οι 'ερυθρόλευκοι' για να μην φτάσουν εκεί; Απέτυχαν να βρουν τρόπο εξουδετέρωσης του Σλούκα και 'τρυπήθηκε' από τα σουτ του Μαχμούτογλου. Οι δυο τους ήταν, λογικά, στην πιο παραγωγική 5άδα της Φενέρμπαχτσε, ως βασικοί άξονες παρέα με τον Κάλινιτς, τον Μέλι και τον Ντουβερίογλου (αντί του μπαμπά Βέσελι) που είχαν συμπληρωματικό ρόλο. Όλοι αυτοί μαζί έπαιξαν 11 λεπτά και προσέφεραν ένα επιμέρους 25-17 (+8), τη στιγμή που η καλύτερη 5άδα του Ολυμπιακού (Γκος, Σπανούλης, Παπανικολάου, Πρίντεζης, Μιλουτίνοφ) έμεινε μονάχα 9 λεπτά στο παρκέ και δεν πρόλαβε να δώσει κάτι περισσότερο από ένα +4 (13-9).

Ο Μπλατ ενδεχομένως αιφνιδιάστηκε από το γεγονός πως ο Μαχμούτογλου έπαιξε σχεδόν 27 λεπτά και ο Γκούντουριτς ίσα που πάτησε στο παρκέ. Με τον Σέρβο μέσα ο Ομπράντοβιτς παίζει αρκετά, ασχέτως αν τα νούμερα δεν τον δικαιώνουν ως τώρα. Παίζοντας με τον Τούρκο σουτέρ στο '2' άνοιξε την αντίπαλη άμυνα και βρέθηκαν έξτρα χώροι.

Επίσης ο Αμερικάνος κόουτς, που έχει ως τώρα παίξει πάρα πολύ με τον Τίμα στο '3', ήταν αδύνατο να βγάλει τον εξαιρετικό στο δεύτερο ημίχρονο Παπανικολάου, με αποτέλεσμα το +15 (64-49) που έχουν οι Πειραιώτες με τον Λετονό δίπλα σε Γκος-Σπανούλη-Πρίντεζη-Μιλουτίνοφ να μην χρησιμοποιηθεί όσο ενδεχομένως θα έπρεπε.

Το σχήμα που κερδίζει και αυτό που χάνει

Στο κλάσμα χρόνος/απόδοση, την καλύτερη αναλογία δίνει η ψηλή 5άδα που χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον ο Σβέτισλαβ Πέσιτς και περιέχει τους Πάνγκος-Κούριτς-Κλαβέρ-Σίνγκλετον-Τόμιτς. Σε 52 λεπτά παράλληλης συμμετοχής τους έχουν προσφέρει ένα 19-74 (+35), πολύ μπροστά από το +24 (188-164) του Πάμπλο Λάσο με Γιουλ-Κοζέρ-Τέιλορ-Ράντολφ-Ταβέρες σε 86 λεπτά!

Αντιθέτως για τον Γιώργο Μπαρτζώκα το κοντό σχήμα των Μποστ-Σβεντ-Κρόκερ-Μίκι-Γκιλ που έχει βρεθεί μαζί στο παρκέ για 39 λεπτά δεν λειτουργεί πολύ καλά (-4).

Η δεύτερη διπλή αγωνιστική που ακολουθεί θα δείξει ακόμα περισσότερα. Stay tuned...

Κεντρική φωτογραφία: eurokinissi

24MEDIA NETWORK