Πτωτική πορεία οι Μπακς, η δυσκολία στην άμυνα ανησυχεί

Με την πρόσληψη του νέου προπονητή τα αποτελέσματα έχουν αντιστραφεί, αναπάντεχη η αγωνιστική καθίζηση.

Milwaukee Bucks' Damian Lillard tries to get past Golden State Warriors' Jonathan Kuminga during the first half of an NBA basketball game Saturday, Jan. 13, 2024, in Milwaukee. (AP Photo/Morry Gash)
Milwaukee Bucks' Damian Lillard tries to get past Golden State Warriors' Jonathan Kuminga during the first half of an NBA basketball game Saturday, Jan. 13, 2024, in Milwaukee. (AP Photo/Morry Gash) AP

Οι Μιλγουόκι Μπακς έχουν δυσκολία να προσαρμοστούν στα θέλω Ντοκ Ρίβερς. Τα “Ελάφια” έπεσαν στο 1-4 από τότε που ο εκείνος ανέλαβε τη θέση του Άντριαν Γκρίφιν. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι οι Μπακς έχασαν προβάδισμα σε κάθε μία από τις τελευταίες τέσσερις ήττες, ενώ στην άμυνα δεν παρουσιάζουν σταθερότητα.

Επί των ημερών του Ρίβερς, οι Μπακς έχασαν προβάδισμα 19 πόντων (Τζαζ), 15 πόντων (Μάβερικς) και 13 πόντων (Νάγκετς), ενώ υποχώρησαν κατά μία θέση στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της Ανατολικής Περιφέρειας.

"Η αυτοπεποίθηση αυξάνεται, μπορείτε να το δείτε", δήλωσε ο Ρίβερς.

"Έκανα μερικά λάθη, το οποίο είναι εντάξει, αλλά μπορείτε να δείτε την αυτοπεποίθηση, μπορείτε να δείτε την ομιλία... η αμυντική αυτοπεποίθηση αυξάνεται απόλυτα. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για αυτή την ομάδα. Αν μπορέσουν να αποκτήσουν αυτή την αυτοπεποίθηση, αυτό θα μας πάει σε διαφορετικό επίπεδο".

Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Ρίβερς φαίνεται να είναι συγκεντρωμένος στην άμυνα. Ο Γκρίφιν προσπαθεί να μεταφέρει στους Μπακς μία καλύτερη αμυντική φιλοσοφία, αλλά η ομάδα, αυτή την στιγμή, είναι 24η στην ομαδική άμυνα με μέσο όρο 119,8 πόντους ανά παιχνίδι.

Η επίθεση, όσο αξιόπιστη και να είναι, δεν μπορεί να βασίζεται ένας ολόκληρος αγώνας πάνω της, πόσο μάλλον μια πρωταθληματική πορεία. Θα χρειαστεί η άμυνα να βελτιωθεί για να υπάρξει πράγματι περισσότερη αυτοπεποίθηση στους παίκτες ξέροντας ότι δεν χρειάζεται να κάνουν τον αγώνα της ζωής τους στο σκοράρισμα για να έρχεται μία νίκη.

Περισσότερα εδώ

Παίζει με τις ισορροπίες ο ΛεΜπρόν, στόχος η κορυφή

Περνάει δύσκολα στο Μιλγουόκι ο Λίλαρντ

News 24/7

24MEDIA NETWORK