Τάκο Φολ: Ο γίγαντας των Σέλτικς μαθαίνει κολύμπι στα 25 του

Όπως έγραψε ο Ενές Καντέρ σε σχετική ανάρτηση "ο Τάκο Φολ είναι ο Σενεγαλέζος Φελπς". Δηλαδή, όχι ακόμα, αφού προς το παρόν μαθαίνει να επιπλέει.

Οι Ενές Καντέρ και Τζέιλεν Μπράουν δέχθηκαν να βοηθήσουν τον Τάκο Φολ, να συνεχίσει τα μαθήματα κολύμβησης.
Οι Ενές Καντέρ και Τζέιλεν Μπράουν δέχθηκαν να βοηθήσουν τον Τάκο Φολ, να συνεχίσει τα μαθήματα κολύμβησης. TWITTER (ENES KANTER)

Δεν είναι ένας και δυο που τον έχουν ρωτήσει 'πώς είναι να είσαι τόσο ψηλός'. Επειδή κουράστηκε να απαντά μεμονωμένα, ο Τάκο Φολ αποφάσισε να ποστάρει ένα video στο Tik Tok, ώστε να 'χουν όλοι πια την απάντηση.

Ο ύψους 2.31 παίκτης των Σέλτικς, ο οποίος έχει σωματικό λίπος 6.8%, το άνοιγμα των χεριών του φτάνει στα 2.49 και αν τα σηκώσει στην ανάταση φτάνει στα 3.1 μέτρα γεννήθηκε στο Ντακάρ (10/12/1995), όπου και μεγάλωσε, πριν ταξιδέψει στα 16 για τις ΗΠΑ, για να παίξει ποδόσφαιρο. Αλλά όπως καταλαβαίνεις, όταν είσαι 2.29 ως τελειόφοιτος λυκείου μάλλον το μέλλον σου γίνεται προδιαγεγραμμένο. Εν πάση περιπτώσει, ο Φολ είναι στη 'φούσκα' του Ορλάντο, καθώς οι Σέλτικς έχουν περάσει στα ημιτελικά των playoffs και έχουν 'δουλειές' με το Τορόντο. Έχουν και ελεύθερο χρόνο. Που ο συγκεκριμένος αξιοποιεί για να μάθει κάτι: να κολυμπά. Προφανώς και μόνος του δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι. Για αυτό είναι οι φίλοι, με τους Ενές Καντέρ και Τζέιλεν Μπράουν να στηρίζουν την προσπάθεια του 24χρονου.

Δες το και από άλλη λήψη.

Μολονότι το 60 με 70% του Ντακάρ 'βρέχεται' από νερό (ήταν δυο βήματα και από το σπίτι του), ο Φολ δεν έμαθε ποτέ να κολυμπά. "Οι φίλοι μου πήγαιναν για κολύμβηση, όλη την ώρα. Εγώ δεν ακολουθούσα, γιατί δεν με άφηνε η μητέρα μου. Πήγαινα μόνο μαζί της και δεν με άφηνε ποτέ να απομακρυνθώ", είχε πει στο wbur. Μετά έφυγε από τη μαμά του, για τις ΗΠΑ και το όνειρο του. "Δεν ένιωσα ποτέ ντροπή να ομολογήσω πως δεν ξέρω κολύμβηση". Τότε βέβαια, το όνειρο του ήταν να γίνει ο Στιβ Τζομπς και όχι ο ΛεΜπρον Τζέιμς. Θα επιστρέψει στα τεχνολογικά, μετά το μπάσκετ.

Όταν έγινε 'Κέλτης' στη συνέντευξη που είχε με την αντιπρόεδρος των δημοσίων σχέσεων των 'Κελτών', Χέδερ Ουόκερ είπε το κλασικό 'δεν έμαθα ποτέ να κολυμπώ'. Η Ουόκερ είχε δίπλωμα ναυαγοσώστη. Του πρότεινε να δοκιμάσει. Δέχθηκε. Το πρώτο session έγινε το Oκτώβριο του 2019, στην παιδική πισίνα του Charlestown Boys and Girls Club -απέναντι από το TD Garden. Aκολούθησε και δεύτερο και τρίτο και μετά είπε με χαρά πως δεν φοβόταν πια, στο νερό. Τα παιδιά που είχαν μάθημα μαζί του τον συνήθισαν σιγά σιγά. Όπου και αν ήταν στην πισίνα, 'πάτωνε'. Για την ακρίβεια, στο πιο βαθύ σημείο, όρθιος ήταν ο μισός έξω από το νερό. Άρα δεν φοβόταν πως θα πνιγεί. Έμαθε να το απολαμβάνει. Ρωτούσε τα παιδιά πώς θα μάθει να κολυμπά γρήγορα και πώς αναπνέει κάποιος μέσα στο νερό. "Τελικά, διαπίστωσα ότι ήταν κάτι πολύ χαλαρωτικό". Μετά είδε ότι είχε θετικές συνέπειες και στο παιχνίδι του. "Αν έχω κάτι να προτείνω σε όσους φοβούνται είναι να το δοκιμάσουν μια φορά".

Ο Φολ δεν σταμάτησε εκεί. Και όπως φαίνεται, κάθε φορά που βρίσκει την ευκαιρία συνεχίζει την εκμάθηση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK