Βασίλης Σπανούλης: Από τον Κεραυνό Λάρισας στο "αιώνιο" δρομολόγιο (vids)

Ο Βασίλης Σπανούλης γεννήθηκε στη Λάρισα το 1982 και ως τούτου στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας έκανε και τα πρώτα του μπασκετικά βήματα.

Βασίλης Σπανούλης: Από τον Κεραυνό Λάρισας στο "αιώνιο" δρομολόγιο (vids)
Αρχισε να παίζει μπάσκετ στον Κεραυνό Λάρισας ενώ στη συνέχεια μεταγράφηκε στο Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας ο οποίος αγωνιζόταν στην Α2. Στον Γυμναστικό πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με αποτέλεσμα να τον “μυριστούν” τα λαγωνικά του Αμαρουσίου που τον έφεραν στην Αθήνα το 2001.

Στο Μαρούσι, ο Βασίλης Σπανούλης ωρίμασε μπασκετικά και κατάφερε να φτάσει μέχρι και την Εθνική ομάδα των ανδρών με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2005. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς έκρινε ότι είχε έρθει στιγμή να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και ο Παναθηναϊκός του έδωσε τη μεγάλη ευκαιρία.

Τη σεζόν 2005-06 κατέκτησε τους πρώτους τίτλους του (πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας) και το καλοκαίρι του 2006 έκανε θραύση με τα χρώματα της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας (αργυρό μέτάλλιο). Ειδικά στο θρίαμβο επί των ΗΠΑ ήταν ένας από τους καλύτερους.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2006 επίσης αποφάσισε να κάνει το όνειρο της συμμετοχής στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου πραγματικότητα. Ετσι υπέγραψε συμβόλαιο με τους Χιούστον Ρόκετς και επιχείρησε το άλμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι δυσκολίες στην προσαρμογή και ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής τον οδήγησαν στην απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό ένα χρόνο αργότερα.

Από το 2007 και μετά σάρωσε τους τίτλους με τον Παναθηναϊκό ενώ το 2009 στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης και MVP του φάιναλ φορ του Βερολίνου. Με την Εθνική ομάδα το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.


News 24/7

24MEDIA NETWORK