Ο ασφαλής τρόπος για να ανοίξουν τα γυμναστήρια βρέθηκε

Ένα αθλητικό σωματείο πολεμικών τεχνών στην Ανθούσα ξεκίνησε προπονήσεις, ολοκληρωμένες, χωρίς zoom βιντεοκλήσεις και livestream στο Instagram. Ήταν όλοι παρόντες, αν κι η τοποθεσία της προπόνησης δεν θύμιζε ακριβώς γυμναστήριο.

Προπόνηση κικ μποξινγκ σε υπαίθριο χώρο
Προπόνηση κικ μποξινγκ σε υπαίθριο χώρο EUROKINISSI

 Ένας από τους πολλούς επιχειρηματικούς κλάδους που έχουν πληγεί άμεσα από τον κορονοϊό, είναι και τα κλειστά γυμναστήρια. Πρόκειται για χώρους άθλησης που δεν προβλέπεται να ανοίξουν άμεσα, καθότι έχουν κριθεί πιθανές υγειονομικές 'βόμβες'. Την ίδια στιγμή, σε μια ξεκάθαρη απόδειξη πως όσα ζούμε τους τελευταίους 2,5 μήνες αγγίζουν το δράμα και την κωμωδία ταυτόχρονα, η πρώτη 'διαδήλωση γυμναστικής' έξω από γυμναστήριο που έκλεισε λόγω μέτρων ασφαλείας για την πανδημία έχει πραγματποιηθεί ήδη στη Φλόριντα και πιθανότατα δεν θα είναι η μοναδική.

Όμως, τα γυμναστήρια μπορούν να ανοίξουν και άμεσα. Πώς θα γίνει αυτό; Μα φυσικά με υπαίθριες προπονήσεις! Την εφαρμογή αυτής της ιδέας μας έδειξε πρόσφατο ρεπορτάζ πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής, που παρουσίασε αθλητικό σωματείο της Ανθούσας, του οποίου οι αθλητές συγκεντρώνονται 3 φορές την εβδομάδα για γυμναστική με social distancing στοιχεία. Η συγκεκριμένη γυμναστική, γίνεται σε μεγάλο υπαίθριο πάρκινγκ!

Σίγουρα, η προπόνηση σε ανοικτό χώρο δεν είναι εύκολο να συμπεριλάβει πλήρες γυμναστηριακό εξοπλισμό κι έτσι ασκήσεις με βασικό στοιχείο το βάρος του σώματος, όπως squats, lunges, push-ups, hand-release push ups, burpees, sit-ups βρίσκονται στην ημερησία διάταξη. Είναι όμως ένα σημάδι που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην κανονικότητα του αθλητισμού, μέσα σε ένα περίεργο καλοκαίρι, όπου θα δούμε ακόμα και γάμους να γίνονται μέσα σε drive-in σινεμά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK