Σταθερά κι αμείωτα

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τη συνέπεια της ΑΕΚ που ίσχυσε και στον αγώνα με την Καλλιθέα και για τον χαρακτήρα που δημιουργεί η Ένωση.

Σταθερά κι αμείωτα
INTIME SPORTS

Ο αγώνας με τον Ατρόμητο ήταν σημαδιακός για μια ομάδα που έχει συνηθίσει να υποδέχεται τα τελευταία δύο χρόνια αντίπαλους με πολύ χαμηλότερο ταβάνι. Ο ενθουσιασμός από τη νίκη της Πέμπτης ήταν ένα από τα σημαντικά στοιχεία που καλούνταν να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ την Κυριακή στο ματς απέναντι στην Καλλιθέα. Τελικά η Ένωση ήταν απολύτως συνεπής, σοβαρή και χωρίς ίχνος υπεροψίας ή κορεσμού κατάφερε να καθαρίσει το ματς λίγο πριν το πρώτο τέταρτο.

Νωρίς το πρώτο γκολ

O Αραβίδης έβαλε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ στο 6ο λεπτό μετά από κακοχτυπημένο κόρνερ του Ντούνη, σκοράροντας για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα και κάνοντας εξαιρετικό ματς στο φτερό. Η μετατόπισή του σε άλλη θέση της επίθεσης πέραν αυτής του φορ δείχνει ότι μπορεί να τον κάνει πιο χρήσιμο για την ομάδα, κάτι που ο Δέλλας έχει αντιληφθεί.

Κλείδωσε το ματς στο 11ο λεπτό

Με τον… γνωστό τρόπο ήρθε και το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ. Από στημένο δηλαδή. Ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ ο Μπρέσεβιτς σηκώθηκε για κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και κλειδώνοντας το ματς από το 11ο λεπτό. Ο Κροάτης στη συνέχεια σκόραρε άλλες δύο φορές και απέδειξε ότι βρίσκεται σε τρομερό μομέντουμ. Πρόκειται για ένα παιδί που κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια μέχρι να επιστρέψει στο επιθυμητό σημείο μετά από χειρουργείο και τραυματισμούς. Όπως στη Γ’ Εθνική, έτσι και στη Football League δείχνει ικανός σε όποιο επίπεδο δυσκολίας του ζητηθεί να ανταπεξέλθει. Σέντερ φορ 100% και μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση για την ομάδα της Σούπερ Λιγκ.

Συμμετοχή Ντούνη

Ο Μάρκος Ντούνης χρησιμοποιήθηκε στη θέση του Βαγγέλη Πλατέλλα. Εκτέλεσε άσχημα το κόρνερ από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ, έδωσε μία ασίστ στον Μπρέσεβιτς και σκόραρε μετά από δικό του κλέψιμο και πίεση ψηλά. Το μεγάλο θετικό για τον Δέλλα είναι το γεγονός ότι βλέπει τους ποδοσφαιριστές που παίρνουν ευκαιρία να την εκμεταλλεύονται κατευθείαν, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται η αίσθηση ότι η ΑΕΚ διαθέτει δύο ενδεκάδες Football League.

Nτεμπούτο Γιόχανσον

Ο Σουηδός αποτελεί μία από τις σημαντικές προσθήκες της ΑΕΚ ενόψει της επιστροφής της στη μεγάλη κατηγορία. Ξεκίνησε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα στο πλευρό του Ανάκογλου και έδειξε να βρίσκεται λίγο πίσω, γεγονός απολύτως λογικό λόγω της απουσίας του από την ενεργό δράση. Ο Γενάρης για τον Γιόχανσον είναι ότι ο Ιούλιος για έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή. Σιγά-σιγά με την είσοδό του στο πνεύμα της ομάδας αναμένεται να είναι μία από τις πολύτιμες μονάδες και κυρίως για τους αγώνες Κυπέλλου που το level δυσκολίας ανεβαίνει.

Σοβαρή και άνετη σε όλη την κατηγορία

Το ματς με τον Ατρόμητο έφτασε την αδρεναλίνη ψηλά. Ο αγώνας της Κυριακής με την Καλλιθέα την προσγείωσε κατευθείαν καθώς επανέφερε την ΑΕΚ στην πραγματικότητα που ζει τα τελευταία χρόνια η οποία είναι γεμάτη με υποδεέστερους αντιπάλους, εύκολα ματς και σκορ που ξεφεύγουν συχνά. Μεγαλύτερος αντίπαλος της ΑΕΚ σε αυτή την κατηγορία είναι η έλλειψη κινήτρου.

Όμως η ΑΕΚ δεν έπεσε θύμα της συγκυρίας και δεν χαλάρωσε ποτέ. Και στα ελάχιστα λεπτά που έγινε αυτό όταν το κοντέρ έπιασε τα τρία και το ΟΑΚΑ σίγησε λόγω της εξάπλωσης της είδησης για την ήττα της ομάδας μπάσκετ στην Πυλαία, αμέσως μετά το γκολ που δέχτηκε σοβαρεύτηκε ξανά και απάντησε… επί τόπου.

Φτιάχνει χαρακτήρα η ΑΕΚ στα πρότυπα της επιθυμίας του προπονητή της, ο οποίος καταφέρνει -τουλάχιστον για την ώρα- να παρουσιάζει μία ομάδα απολύτως σταθερή -στα όρια του βαρετού- και συνεπέστατη στους στόχους της. Αν συνεχίσει στο ίδιο τέμπο, η εμπειρία του ΟΑΚΑ θα είναι αρκετά δύσκολη για αρκετές ακόμα ομάδες της Football League.

Διαβάστε ακόμη:

ΑΕΚ - Καλλιθέα 5-1 (VIDEO)

Δέλλας: "Μου άρεσε η νοοτροπία των παικτών μου"

News 24/7

24MEDIA NETWORK