Γράφει ιστορία ο Ολυμπιακός, μπορεί σίγουρα και καλύτερα

Ο Διονύσης Βερβελές γράφει για το διπλό του Ολυμπιακού στην Καλλονή, το ρεκόρ που ήθελε ο Σίλβα, τη βελτίωση που χρειάζονται οι "ερυθρόλευκοι" και το πρόβλημα στην άμυνα.

Γράφει ιστορία ο Ολυμπιακός, μπορεί σίγουρα και καλύτερα
INTIME SPORTS

Έγραψε τη δική του ιστορία ο Ολυμπιακός που ολοκλήρωσε ένα γύρο πρωταθλήματος με 15 νίκες σε ισάριθμα ματς. Αν πει κανείς πως δεν το κυνηγούσαν αυτό το ρεκόρ οι "ερυθρόλευκοι", θα είναι ψεύτης. Ο Σίλβα άλλωστε όταν είχε μάθει για το ρεκόρ του Μπούκοβι, ρωτούσε και αν έχει ξαναγίνει να κάνει η ομάδα ένα γύρο χωρίς απώλεια βαθμών. Έτσι είναι… Όταν έχεις λυμένα "θέματα", τότε κυνηγάς και τα ρεκόρ. Δεδομένα το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κερδίζει παντού φέτος, θα τον κάνει πιο… μισητό στα μάτια αντιπάλων του και ντόρος να γίνεται.

Στο ματς της Καλλονής όσο και να σταθείς, δεν γίνεται για πάρα πολύ. Ο Μάρκο Σϊλβα παρέταξε μια εντεκάδα με στόχο τη νίκη και το "15 στα 15" και κατάφερε να "καθαρίσει" νωρίς. Με τα δύο πέναλτι του Κώστα Φορτούνη που σημάδεψε σωστά, έφτασε τα 12 γκολ και γράφει τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το μήνυμα σε αυτό το ματς ήταν ξεκάθαρο. "Να τελειώνουμε…" και όπου φύγει… φύγει ο καθένας πλέον. Βλέπετε οι "ερυθρόλευκοι" θα πάρουν τις ημέρες άδειάς τους ώστε να ξεκουραστούν. Ήταν ένα διάστημα έντονο. Με τον Ολυμπιακό να έχει ουσιαστικά "κλειδώσει" το πρωτάθλημα, να είναι μέσα στο Κύπελλο και να συνεχίζει στην Ευρώπη. Το… στοίχημα είναι οι παίκτες του Σίλβα να γυρίσουν όπως πρέπει από την άδεια, να δούμε και πως θα διαμορφωθεί αναλόγως το ρόστερ και από εκεί και πέρα να δούμε τι θα γράψει το… ταμείο.

Στην Καλλονή ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί και το έδειξε με το "καλημέρα". Έστω και αν από… τύχη και τη φάση του πρώτου πέναλτι, κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Οι γηπεδούχοι είχαν τις απουσίες, αλλά σε σχέση με τα τελευταία ματς, έβλεπες μια μεγαλύτερη ενέργεια στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Ίσως και το κίνητρο για τη νίκη-ρεκόρ και στην άκρη του μυαλού η άδεια. Θύμιζε λίγο από στρατό. Που έκανες τις υπηρεσίες, λίγο από… αγγαρεία και έπαιρνες και την αδειούλα.

Αφεντικό ο Σίλβα

Ο Ολυμπιακός με Φορτούνη και Τσόρι στην εντεκάδα, προσπάθησε να κυκλοφορήσει μπάλα, ακόμη και αν χρειάστηκε επί της ουσίας να βλέπουμε τον Ομάρ πιο ψηλά από ποτέ φέτος. Άσχετα αν δεν βγήκε όπως θα ήθελε στις φάσεις, όπως θα το περίμενε και ο Σίλβα.

Ο Πορτογάλος προπονητής έχοντας αυτόν τον αέρα στη βαθμολογία πλέον, θα μπορέσει να δοκιμάσει αρκετά πράγματα. Άλλωστε έχει φανεί σε μεγάλο βαθμό ποιοι δεν θα είναι στα πλάνα του για τη νέα χρονιά. Και μέσα από τα τελευταία ματς, για όσους δεν το κατάλαβαν πέρασε το μήνυμα πως ο Σίλβα ήταν, είναι και θα είναι το αφεντικό. Ο Πορτογάλος έκανε τις επιλογές του το καλοκαίρι, άλλες βγήκαν, άλλες όχι. Το ίδιο θα κάνει και τώρα. Το θέμα είναι ότι η διοίκηση τον εμπιστεύεται και αυτό του δίνει εξτρά δουλειά για τη συνέχεια. Μην νομίζετε άλλωστε πως θα αργήσει η στιγμή για τις δύο "μάχες" με την Άντερλεχτ, για τη φάση των "32" του Europa League. Εκεί είναι το άλλο μεγάλο στοίχημα του Σίλβα, ώστε αυτή η σεζόν να είναι καλύτερη της περσινής.

Η επιβράβευση του Τσιμίκα

Ο νεαρός αριστερός μπακ φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού και στο πρωτάθλημα. Είναι μια επιβράβευση για τον ίδιο. Φαντάζομαι πως θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες στο μέλλον. Μακάρι να τις πάρει, όλοι χαίρονται να βλέπουν νέα παιδιά και Έλληνες στην εντεκάδα. Εύκολο δεν θα είναι, αλλά έχει καλά στοιχεία και θα βοηθηθεί ακόμη και αν παίζει λίγα λεπτά. Το θέμα, όμως, είναι όπως αναφέραμε πως θα διαμορφωθεί το ρόστερ, τι θα θέλει να δει ο Σίλβα και στο επόμενο διάστημα. Πόσο μάλιστα όταν θα καλείται να "μοντάρει" την ομάδα που θα δούμε κόντρα στην Άντερλεχτ.

Έχει... θέμα πίσω

Θα γίνω λίγο… κακός πάντως. Παίζει η Καλλονή για μεγάλο διάστημα με δέκα ποδοσφαιριστές. Παρόλα αυτά, καταφέρνει και κάνει δύο ευκαιρίες στον Ολυμπιακό. Το κέντρο της άμυνας πήγε light στις φάσεις, έγιναν. Στη μία, ο Ρομπέρτο είχε τη συνδρομή του δοκαριού. Να θυμίσω ότι σε τέτοιο φάουλ ο Ολυμπιακός πέρσι "πλήρωσε" με ένα γκολ κόντρα στην Ντνίπρο στην Ουκρανία, αλλά και στο Καραϊσκάκη. Τέτοιες φάσεις σου κάνουν τη λεπτομέρεια.

Ο Σιόβας ξεκουράστηκε, Ντα Κόστα και Μποτία δεν είχαν τη… δουλειά, αλλά η αίσθησή μου είναι πως αν θες να κάνεις διαφορά στην Ευρώπη, εκεί πρέπει να είσαι δυνατός. "Καθαρίζεις" τις φάσεις, δεν τις κάνεις… υποψίες γκολ για τον αντίπαλο. Παίρνει την μπάλα ο σέντερ φορ της Καλλονής, γυρίζει με όλη την άνεση, άσχετα αν δεν σουτάρει όπως θα ήθελε για να μειώσει. Μπλοκάρει ο Ρομπέρτο. Είναι η αίσθηση που δημιουργείται περισσότερο, που περνάει από ματς σε ματς. Σίγουρα αυτά τα βλέπει ο Σίλβα και προβληματίζεται περισσότερο από τον καθένα.

Η αναγνώριση του Τσόρι

Δεν τον πήγε το ματς τον Αργεντίνο άσο που κινείται σε χαμηλή πτήση, σε σύγκριση με αυτά που βλέπαμε πέρσι από τα πόδια του. Και ένα και δύο γκολ θα μπορούσε να κάνει, αλλά δεν… Το παράσημο για τον Τσόρι πάντως, ήρθε από τον κόσμο της Καλλονής. Στην αντικατάστασή του, είδε τους φίλους του Ολυμπιακού, αλλά και αυτούς της Καλλονής να τον χειροκροτούν. Κι αυτό, κάτι δείχνει. Δεν είναι και πολλοί βλέπετε οι ποδοσφαιριστές στο ελληνικό πρωτάθλημα που μπορούν να ζήσουν μια τέτοια στιγμή. Με την αξία του το έχει κερδίσει όλο αυτό και όπως έχει θέση στην καρδιά των οπαδών της Ρίβερ Πλέιτ, θα είναι και εδώ πάντα ψηλά στην εκτίμηση όλων. Τουλάχιστον αυτών που αγαπούν το ποδόσφαιρο.

Υ.Γ.: Η μια μεταγραφή πάντως είναι ο Ντουρμάζ που θα μπει στη λίστα της Ευρώπης. Πιο σταθερός απ’ ότι έδειξαν σε αυτά τα 15 ματς πρωταθλήματος οι Πάρντο, Ερνάνι, Σεμπά.

Υ.Γ.2: Επειδή πολλά γράφονται και ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, να έχετε πάντα στο μυαλό σας και τι βλέπει ένας προπονητής στις προπονήσεις. Ακόμη και σε θέματα συμπεριφοράς. Γιατί όλα αυτά παίζουν το ρόλο τους, όταν έρχεται η ώρα των αποφάσεων.

Υ.Γ.3: Καλό θα κάνει η διακοπή στον Ολυμπιακό. Μόνο που κάποιοι θα "τρέχουν" αρκετά αυτές τις ημέρες.

Υ.Γ.4: Υγεία να έχουμε και προχωράμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Καλλονή-Ολυμπιακός 0-2

Χαμός στο twitter με τα πέναλτι του Ολυμπιακού

Ερνάνι και Φινμπόγκασον ανοίγουν... χώρο για δυνατή μεταγραφή

News 24/7

24MEDIA NETWORK