Να πούμε τα κάλαντα και πάμε από το 2016 πάλι

Ο Διονύσης Βερβελές γράφει για την εικόνα του Ολυμπιακού κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, το ενδεχόμενο "αντίο" των Φινμπόγκασον και Γιαννιώτα, τον Φουστέρ και τον νεαρό Τσιμίκα.

Να πούμε τα κάλαντα και πάμε από το 2016 πάλι

Πάει κι αυτό… Άλλα 90 λεπτά έμειναν για τον Ολυμπιακό του 2015 και για να αποκατασταθεί η τάξη. Τι εννοώ; Να πάρουν οι ποδοσφαιριστές την άδεια που περιμένουν πως και πως και να γυρίσουν για την πραγματική δουλειά, με έναν άλλον Ρέντη είναι η αλήθεια. Τις επόμενες ημέρες άλλωστε θα ξεκαθαρίσουν πολλά όσον αφορά στο ρόστερ, στο ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα έρθουν. Θα τα δούμε παρακάτω, όμως, αυτά. Πάμε πρώτα στον αγώνα της Ριζούπολης, στην επιστροφή του Ολυμπιακού σε ένα γήπεδο που είχε τις δικές του στιγμές.

Κατάσταση αγωνιστικού χώρου. Τραγική. Αποκαρδιωτική. Πρωτάθλημα Τύπου να παίζαμε, θα κρατάγαμε τα πόδια μας. Γι’ αυτό και θα είμαι κάπως ελαστικός. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να μην σχολιάσεις την κακή εικόνα του Πάρντο απέναντι στον πρώην "ερυθρόλευκο" Βαλεριάνο. Μπαίνεις, όμως, στη θέση του. Διεθνής με την Κολομβία ποδοσφαιριστής, βλέπει αυτό το… χάλι, θα πάει να σκοτωθεί; Ή ο Φινμπόγκασον για παράδειγμα που έδωσε την αίσθηση πως έπαιζε στις… μύτες των παπουτσιών του; Euro 2016 έχει το μενού σε λίγους μήνες και θα… καεί στη Ριζούπολη;

Ο Ολυμπιακός μετά το Παναιγιάλειος-Πλατανιάς, περνούσε και χωρίς νίκη. Δεν μάγεψε τα πλήθη στη Ριζούπολη, αλλά δεν περίμενα και κάτι άλλο. Υπάρχει η αίσθηση "να τελειώνουμε και πάμε παρακάτω". Σε όλους έχει περάσει αυτό. Μόνο εμείς που θα πρέπει να γράφουμε για την ομάδα θα έχουμε τις έννοιες μας, ο Σίλβα και οι διοικούντες που θα δουν τον Ολυμπιακό του 2016. Οι παίκτες μετά την Μυτιλήνη "χάνονται" και θέλουν να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Ξεκάθαρο μετά το 0-3 με την Άρσεναλ και τη χαμένη ευκαιρία.

Θα το διαχειριστεί ο Σίλβα

Δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο που θα παίζει στο φουλ για εννέα μήνες, δεν έχει υπάρξει. Απλά ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει βάλει τίτλους τέλους για το 2015 και ελπίζει για τη νέα χρονιά, σε άλλες καταστάσεις. Καλείται να παίξει ξανά καλό ποδόσφαιρο, να κλείσει τα στόματα αυτών που άρχισαν και πάλι να αμφισβητούν την κυριαρχία του και πάνω από όλα, να είναι όπως πρέπει στις δύο αναμετρήσεις με την Άντερλεχτ. Μήπως θα θυμάται κανείς τον τελευταίο μήνα, αν ο Ολυμπιακός είναι πρώτος και με διαφορά στην Ελλάδα και στην κλήρωση των 16 του Europa League; Δεν νομίζω...

Αυτό πάντως δεν σημαίνει πως ο Σίλβα δεν θα δει γιατί η ομάδα έχει αδειάσει. Αν και θα το επαναλάβω, σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο, δεν μπορούσες να δεις πολλά. Μέχρι και ο Τεννές, ο προπονητής των γηπεδούχων, μετά τη λήξη του αγώνα στάθηκε στο γεγονός ότι ο κακός αγωνιστικός χώρος βοήθησε την ομάδα του. Λογικό. Βέβαια, υπήρχαν κάποιοι που με αυτή τη δικαιολογία κρύφτηκαν πιο εύκολα. Υπήρχαν και αυτοί που δεν κρύφτηκαν και θέλησαν να περάσουν τα μηνύματά τους, να δείξουν πράγματα. Είτε παίρνουν χρόνο συμμετοχής από τον Σίλβα είτε όχι.

Για παράδειγμα ο Κολοβός. Ζητούσε μπάλα, πήρε πάνω του ενέργειες, έδειξε πως θέλει να μείνει στην ομάδα, να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Τι να σχολιάσεις για τον Φουστέρ; Άνθρωπος που έχει ματώσει τη φανέλα του Ολυμπιακού κυριολεκτικά, βάζει τα πόδια στη φωτιά είτε παίζει Champions League είτε σε… χωράφι, όπως ήταν το γήπεδο της Ριζούπολης αυτή τη φορά. Τα δίνει όλα, έβαλε και τα δύο γκολ και τα πανηγύρισε σαν να ήταν ντέρμπι! Ούτε ξενέρωμα, ούτε τίποτα άλλο. Επαγγελματίας με τα όλα του. Μπαίνει αλλαγή ο Ντουρμάζ και με το "καλημέρα" στον αγωνιστικό χώρο έβγαλε την αύρα του, "γέμισε" την πλευρά που έπαιζε πόση ώρα… ανάλαφρα ο Πάρντο. Έτσι είναι. Και ο Ντουρμάζ αποτελεί έναν εξαιρετικό οδηγό για κάθε ποδοσφαιριστή. Από τελειωμένος, θα δείτε που Φλεβάρη μήνα κόντρα στην Άντερλεχτ θα είναι βασικός.

Η περίπτωση Τσιμίκα

Δεν συνηθίζω να γράφω εύκολα καλά λόγια για νεαρό ποδοσφαιριστή. "Καήκαμε" στο παρελθόν βλέπετε με ορισμένες περιπτώσεις. Δεν υιοθετούσα για Μέσι τον Φετφατζίδη, αλλά ο Τσιμίκας, ο αριστερός μπακ, μου κάνει. Μου αρέσει που τον βλέπω να παίρνει τις ευκαιρίες του και ειλικρινά θα ήθελα να τον δω και το Σάββατο κόντρα στην Καλλονή. Έτσι κι αλλιώς ο Μαζουακού δεν υπολογίζεται γι’ αυτό το ματς ως τιμωρημένος που είναι. Ο Τσιμίκας βγαίνει μπροστά, παίρνει πρωτοβουλίες και έχει καλή σέντρα. Και στη θέση που παίζει, η σέντρα παίζει ρόλο. Είναι σημαντικό να παίρνει εμπειρίες, να βλέπει για παράδειγμα τον Καμπιάσο να του λέει "μπράβο" με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Για "αντίο" Φινμπόγκασον-Γιαννιώτας

Βλέπω έναν ντόρο για τα σχόλια Φινμπόγκασον και Γιαννιώτα στο λογαριασμό του δεύτερου στο Instagram. Βγαίνει και από αυτά βλέπετε ρεπορτάζ. Δεν το θεωρώ απολύτως κακό αυτό που γίνεται. Ο Γιαννιώτας πιστεύει στον εαυτό του, θεωρεί ότι αδικείται από τον προπονητή του, αλλά αυτός είναι που αποφασίζει. Ο Γιαννιώτας δεν άνοιξε την πόρτα του Ρέντη και μπήκε. Τα δεδομένα και τις δυσκολίες προφανώς τις γνώριζε, τις είχε στο μυαλό του. Ο Φινμπόγκασον είναι μια άλλη ιστορία. Αυτό που δεδομένα βλέπω, όμως, είναι πως όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά πως 20 Γενάρη θα τους βλέπουμε στο Καραϊσκάκη.

Διαφορετικές περιπτώσεις. Ο Γιαννιώτας θα ψάξει το χρόνο του, ομάδα να παίξει. Ο Φινμπόγκασον επίσης, έχει μπροστά του και το Euro 2016 με την Ισλανδία. Με το γκολ κόντρα στην Άρσεναλ και δεκάλεπτα ή ζέσταμα μόνο, δεν… πάει πουθενά. Ρεαλιστές να είμαστε, ο Ολυμπιακός με Σϊλβα στον πάγκο δεν ενεργοποιεί οψιόν αγοράς του το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει περίπτωση. Με τελειωμένο πρωτάθλημα και συγκεκριμένες συνθήκες στην Ευρώπη, μέλλον δεν θα έχει. Κι επειδή φαίνεται καλός χαρακτήρας, είναι κρίμα να χάσει αυτή την ευκαιρία του Euro, επειδή ο Σίλβα δεν τον βλέπει. Θα πάει σε μια άλλη ομάδα που θα παίζει, το καλοκαίρι θα τον δούμε στο Euro και ο Ολυμπιακός απλά θα βολευτεί με μια άλλη λύση. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό και νομίζω πως δεν θα δοθεί και μεγάλη έκταση σε αυτή την ιστορία με τα σχόλιά τους.

Υ.Γ.: Ο Ολυμπιακός θα ψαχτεί στις μεταγραφές. Δεν θα μείνει έτσι. Για πολλούς λόγους.

Υ.Γ.2: Καταλαβαίνω πολλά. Το οφσάιντ το βλέπεις, τον ώμο ως χέρι, όμως, πολύ εύκολα τον "βάφτισαν" κάποιοι.

Υ.Γ.3: Υγεία να έχουμε και προχωράμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός 1-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK