Ο ποιοτικός Κολοβός και ο Πάρντο που την... "άκουσε"

Ο Διονύσης Βερβελές γράφει για την εμφάνιση του Ολυμπιακού στα Χανιά, την εικόνα του Κολοβού, το come back του Πάρντο και τα ανοιχτά θέματα.

Ο ποιοτικός Κολοβός και ο Πάρντο που την... "άκουσε"

Στο άκουσμα της κλήρωσης με τα Χανιά, δεδομένα ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί. Και όταν αυτά τα ματς είναι δύο, εκτός και εντός, πρέπει να… κάνεις εγκλήματα για να έχεις "θέμα". Οι «ερυθρόλευκοι» στα Χανιά πήγαν με αρκετές αλλαγές. Με το "καλημέρα" βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Σε μια φάση, που ο Τσιμίκας θα βλέπει σε βίντεο για να καταλάβει τι εστί εμπειρία (άργησε να βγει ψηλά με αποτέλεσμα να καλύψει τον παίκτη των Χανίων που σκόραρε από κανονική θέση) και που ήταν αυτή που χρειαζόταν μάλλον, για να φτιάξει… βλέμμα ο Σίλβα. Ο Πορτογάλος δεν παίζει. Δεν θέλει να παίζουν και με το όνομά του, αλλά και με τον Ολυμπιακό. Δεν υπάρχει στο μυαλό του το "δίνουμε δικαιώματα…" και ο τρόπος με τον οποίο κοίταζε, έδειχνε πολλά.

Ο αντίπαλος δεν είναι φόβητρο. Έχουν και ένα φοβερό στοιχείο. Έχουν προηγηθεί στα έξι τους τελευταία ματς τα Χανιά και δεν νίκησαν σε κανένα! Απίστευτο κι αυτό. Ο Ολυμπιακός βρήκε ένα ωραίο γκολ από τον… τελειωμένο Ερνάνι και άλλο ένα από τον Κολοβό, κλείνοντας το ημίχρονο στο 1-2. Ε, μετά λες και πέντε λόγια, έβγαλε μια άλλη εικόνα, πιο σταθερή και στο τέλος "κλείδωσε" το εισιτήριο της πρόκρισης με το υπέρ του 1-4. Ό,τι έπρεπε δηλαδή και για το ψυχολογικό μέρος αυτών που έπαιξαν.

Αυτή τη φορά οι "ερυθρόλευκοι" δεν έπαιξαν με τη φωτιά. Και σίγουρα, κάνοντας τον απολογισμό περισσότερα θετικά στοιχεία πρέπει να δεις. Ένα από αυτά είναι σίγουρα η επιστροφή του Μανιάτη σε επίσημο ματς. Συνοδεύτηκε και από γκολ. Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, όμως, για το πόσο αυτό σημαίνει ότι θα αλλάξουν τα δεδομένα για τη συνέχεια και ότι δεν θα συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Στην τελική, αλλαγή μπήκε σε ένα κέντρο που είχε Καμπιάσο και Ζντιέλαρ και στον πάγκο τον Κασάμι και στην Αθήνα τον Μιλιβόγεβιτς. Ο Μανιάτης το σημαντικό είναι να είναι καλά, να νιώθει ότι μπορεί πλέον στο 100%. Από εκεί και πέρα, ξέρει ο ίδιος και η ομάδα τι θα είναι καλύτερο. Σημαντική στιγμή η επιστροφή του και "μάθημα" για πολλούς, σε σχέση με ό,τι έχει προηγηθεί.

Τα δύο μεγάλα κέρδη από το 1-4

Για μένα, τα δύο μεγάλα κέρδη του Ολυμπιακού από το ματς των Χανίων, είναι ο Κολοβός και ο Πάρντο. Θα αρχίσω πρώτα με τον Κολομβιανό. Ο Πάρντο έδειξε πως πραγματικά την… άκουσε, με την συμπεριφορά του Σίλβα πριν τις διακοπές. Γιατί από την πρώτη γραμμή και την αποθέωση με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, είδε σε σύντομο χρονικό διάστημα και τον πάγκο, αλλά και τον καναπέ του σπιτιού του. Πήρε το μήνυμα. Πέρασε οικογενειακά τις γιορτές του (δεν είναι και για ξενύχτια αυτός για να το… διασκεδάσουμε και λίγο) και γύρισε όπως έπρεπε. Ήταν μια χαρά στο πρώτο ματς του 2016, ήταν μια χαρά και τώρα. Με ενέργεια. Με ασίστ, δοκάρι, έδειξε πως το έχει πάρει το μήνυμα. Ας δει κάποιος την εικόνα του στα Χανιά, ας θυμηθεί κι εκείνη στη Ριζούπολη που τον "έσβησε" ο Βαλεριάνος. Λεπτομέρειες θα μου πείτε. Ε, τι να κάνουμε; Όταν έχουν πάει τόσο καλά τα πράγματα για τον φετινό Ολυμπιακό, τις λεπτομέρειες θα αναλύουμε…

Πάμε τώρα στην περίπτωση Κολοβού. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός, αρπάζει τις ευκαιρίες. Είτε παίξει βασικός είτε για λίγα λεπτά. Δεν μου ξενίζει. Ο Κολοβός είναι ένας ποδοσφαιριστής που κάθε ομάδα της Superleague θα ήθελε. Τη φανέλα βασικού σπίτι θα έπαιρνε. Δηλαδή αυτή τη στιγμή, αυτοί που πανηγυρίζουν για την απόκτηση του Βλαχοδήμου, θεωρούν ότι είναι καλύτερος ή ισάξιος του Κολοβού; Το μεγάλο του προσόν, είναι η ποιότητα. Όταν ξέρεις μπάλα, τότε έχεις και περισσότερες πιθανότητες να πιάσεις. Εκτίμηση όλων πως και θα παραμείνει στην ομάδα, αλλά και περισσότερες ευκαιρίες θα πάρει. Θα ψάξει κι αυτός το ρυθμό του, αλλά η γενικότερη παρουσία του δείχνει πως και σε βάθος χρόνου μπορεί να έχει θέση στον Ολυμπιακό.

Και δεν θα υπερβάλλω, να γράψω ένας Έλληνας για την 11άδα. Αλλά εμένα δεν με… χαλάει να βλέπω ως αλλαγή τον Κολοβό, φαντάζομαι και τον κόσμο που βλέπει καλά στοιχεία σε αυτό το παιδί. Στα συν, το ότι έχει χαμηλά το κεφάλι και είναι προσγειωμένος. Όπως για παράδειγμα προσγειωμένος πρέπει να συνεχίσει ο αριστερός μπακ, ο Τσιμίκας. Βασικός και στα Χανιά, παίρνει κι αυτός τις ευκαιρίες του και εμπειρίες μαζί. Έχουμε αναλύσει και στο πρόσφατο παρελθόν το γιατί και αυτό το παιδί μπορεί να αποτελέσει μια ελπίδα για τους "ερυθρόλευκους". Για την ιστορία, όλα τα λεφτά η φωτογραφία του μαζί με τους Βούρο, Σάλιακα, δίπλα στον Βασίλη Σπανούλη, στη συνάντηση ποδοσφαίρου και μπάσκετ την Τετάρτη στο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Ο ποιοτικός Κολοβός και ο Πάρντο που την... "άκουσε"

Η επόμενη ημέρα

Για όσους δεν το παρατήρησαν, ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς κλασσικό σέντερ φορ. Ο Ιντέγε έμεινε στον πάγκο, ο Πουλίδο μπήκε για τρία λεπτά και παραλίγο να σκοράρει πάντως. Οι Αμερικάνοι πιέζουν για να τον πάρουν και μετά το 1-4 στα Χανιά, αυτά είναι που πλέον έχουν σημασία. Που θα πάει ο Μεξικάνος; Τι θα γίνει με τον Φινμπόγκασον; Θα φύγει τελικά ή όχι ο Μανιάτης; Τι θα γίνει με τον Ερνάνι; Το ταμείο δείχνει ότι στα Χανιά τους είδαμε όλους, πλην του Ισλανδού. Τελευταία τους εμφάνιση; Ίσως. Κανείς δεν ξέρει, όμως, πως θα είναι τα δεδομένα του… αύριο. Απλά σε λίγες ημέρες, δεδομένα θα αρχίσει αλλιώς αυτή η κουβέντα και όλα θα στρέφονται στο ρυθμό της Άντερλεχτ. Ο Ολυμπιακός άλλωστε, αυτή τη στιγμή είναι κάπως όπως… πέρσι. Μόνο που δεν αμφισβητείται, είναι ο καλύτερος, στο πρωτάθλημα έχει κάνει πάρτι, στο Κύπελλο συνεχίζει και περιμένει τον επόμενο αντίπαλο, στην Ευρώπη καλείται να κάνει το κάτι παραπάνω. Εκεί θα είναι και το επόμενο μεγάλο στοίχημα του Σίλβα. Συμπερασματικά πάντως, ο Ολυμπιακός σαν εικόνα, έχει μπει στο 2016 καλύτερα απ’ ότι τελείωσε το 2015. Αυτό είναι ένα θετικό μήνυμα για τη συνέχεια.

Υ.Γ.: Υγεία να έχουμε και προχωράμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χανιά-Ολυμπιακός 1-4

Η επιστροφή και το γκολ του Μανιάτη

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Το μετέωρο βήμα του Γιάννη Μανιάτη

News 24/7

24MEDIA NETWORK