Κρατάμε την εικόνα και την αύρα της Εθνικής

Ο Γιώργος Καλαϊτζής σχολιάζει στο Contra.gr την τρίτη νίκη της Ελλάδας στο Mundobasket και εξηγεί γιατί τα νούμερα δεν μπορούν να αποτυπώσουν την προσφορά του κάθε παίκτη σε αυτή την Εθνική.

Κρατάμε την εικόνα και την αύρα της Εθνικής
INTIME SPORTS

Κοιτώντας την Εθνική να παίζει καταλαβαίνεις γιατί η προσφορά του καθενός δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε αριθμούς (tendex,value,κτλ...).

Καθαρό παιχνίδι

Είναι τόσο καθαρά τα πράγματα που κάνουμε στο γήπεδο σε επίθεση και άμυνα που όταν κάποιος κάνει κάτι εκτός "προγραμματισμού" το αντιλαμβάνονται οι πάντες. Και αυτοί στο γήπεδο (παίκτες-προπονητές-φίλαθλοι-δημοσιογράφοι) αλλά και εμείς από την πολυθρόνα του σπιτιού μας.

Τα λάθη στην άμυνα είναι λίγα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε έπαιζαν πιο πολύ ένας εναντίον ενός. Ήταν προσωπική άμυνα η οποία θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια. Δεν έχουμε παίξει ακόμα με ομάδα που έχει στοχεύσει στις αμυντικές μας αδυναμίες. Αντίθετα εμείς ότι επίθεση εκδηλώνουμε στο πέντε εναντίον πέντε έχει επιλέγει με βάση τους παίκτες που δεν είναι και τόσο φίλοι με την άμυνα.

Θεωρητικά Κροατία και Αργεντινή θα μας βάλουν πιο δύσκολα. Θα προσπαθήσουν να φθείρουν τον Μπουρούση μέσα στη ρακέτα αρχικά και έπειτα με Βουγιούκα και Γλυνιαδάκη λογικά θα επιλέξουν να επιτεθούν με pick & roll. Όταν εμείς θα αλλάζουμε στο σκριν με το τέσσερα, θα κάνουν ίσως κάτι πιο οργανωμένο από το να σουτάρει ένας κοντός πάνω από τα χέρια του Πρίντεζη και του Καϊμακόγλου. Θα δούμε.

Ηρεμία και αρμονία

Εμείς πάντως έχουμε μια ηρεμία και αρμονία στο παιχνίδι μας. Χθες δεν βάλαμε την μπάλα στη ρακέτα και το σκορ ήταν 27-27 στο 15'. Μετά από τάιμ άουτ ακουμπήσαμε την μπάλα 5 φορές στον ψηλό και με το τρίποντο του Ζήση είχαμε διάφορα 10 +π. στο ημίχρονο. Αυτό το τρίποντο ήξερες ότι θα μπει γιατί η αυτοπεποίθηση και η ψυχολογία του Νίκου ήταν τέτοια που η μπάλα απλά υπάκουσε. Την απόκτησε ο Νίκος από τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα. Και όχι μόνο αυτός.

Στην επίθεση μας εκμεταλλευόμαστε την καλή πάσα των ψηλών. Όχι μονοδιάστατα όμως. Όχι μόνο όταν δεν έχουν τι να την κάνουν ή όταν έχουν παγίδα. Ο κόουτς τους έχει τραβήξει αρκετά έξω έτσι ώστε να δώσει χώρο στους Αντετοκούνμπο, Παπανικολάου, Βασιλειάδη και στους υπόλοιπους κοντούς να κόψουν στην πλάτη της άμυνας και να σκοράρουν.

Τα όμορφα καλάθια που βάζουμε τα αξίζουμε. Τα δουλεύουμε. Τα καλλιεργούμε. Για αυτό το σκορ είναι πάντοτε ψηλά άσχετα με τα ποσοστά. Για αυτό δεν ξέρεις ποιον να διαλέξεις σαν καλύτερο παίκτη μετά το ματς με το Πουέρτο Ρίκο.Τα νούμερα λοιπόν θα υπάρχουν πάντα. Χάνεις, κερδίζεις. Εμείς θα κρατήσουμε την εικόνα και την αύρα αυτής της ομάδας.

Προηγούμενα σχόλια:

Κοντοί, εκνευριστικοί, με δικό τους στυλ

Μας έδειξε τι μπορεί να κάνει η Εθνική ομάδα

Πού μπορεί να φτάσει η Εθνική Ελλάδας

News 24/7

24MEDIA NETWORK