Μπουνιές, κλωτσιές και λίγη μαγεία...

Ο Πάμπλο Γκαρσία ρίχνει άπερκατ στο αθηναϊκό κατεστημένο. Ο Κριστιάν Καρεμπέ βγάζει αφρούς μέχρι κι απ΄τα κοτσιδάκια. Ο Σικαμπάλα μαθαίνει στον Ριβάλντο λίγη μπάλα. Οι Ριβάλντο – Ζιοβάνι – Καστίγιο κρύβουν τη μπάλα. Γράφει ο Κώστας Κεφαλογιάννης.

Μπουνιές, κλωτσιές και λίγη μαγεία...

Τα ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ γενικώς και ειδικώς στην Αθήνα περιλαμβάνουν πληθώρα στιγμιοτύπων και ιστοριών που έχουν περάσει στη σφαίρα του κλασσικού. Κάποια από αυτά έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Κάποια άλλα με πολεμικές τέχνες. Όλα μαζί συνθέτουν το περίπλοκο μπακράουντ μιας αναμέτρησης που ευτυχώς ή δυστυχώς ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια του αθλητικού γεγονότος.

Με την ελπίδα ότι το παιχνίδι της Τετάρτης θα μνημονεύεται στο μέλλον μονάχα για την αγωνιστική του πλευρά και θα μας βοηθήσει να σβήσουμε επιτέλους από τα ρουθούνια μας την -ακόμα έντονη - περυσινή...ψαρίλα, ιδού ορισμένες από τις πλέον αξιομνημόνευτες στιγμές της πρόσφατης προϊστορίας των αγώνων Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ.

17/2/2002

Η εκδρομή, ο «Ζιο» και ο Κατσιαμπής

Μπουνιές, κλωτσιές και λίγη μαγεία...
INTIME SPORTS

Το ντέρμπι γίνεται στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός προηγείται 3-0, ο ΠΑΟΚ αντιδρά, μειώνει 3-2 αλλά η νίκη δεν αλλάζει χέρια. Εντός αγωνιστικού χώρου το στιγμιότυπο που έχει μείνει είναι το 1-0, με εκπληκτικό γκολ του Ζιοβάνι, ο οποίος πέρασε με ωραία ντρίπλα τον Κατσιαμπή πριν σκοράρει. Τα να φας ντρίπλα από τον «Ζίο» βέβαια ήταν κάτι περίπου αναμενόμενο. Το να μην τον προλαβαίνεις στο ...σπριντ όμως αξίζει μιας επιπλέον αναφοράς.

Εκτός αγωνιστικού χώρου, περισσότεροι από 8.000 ΠΑΟΚτσήδες είχαν κάνει την εκδρομή από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και στις κερκίδες του ΟΑΚΑ. Δίχως – σοβαρά – επεισόδια να σημειωθεί...

23/2/2003

Τι του είπε ο Οκκάς;

Μπουνιές, κλωτσιές και λίγη μαγεία...
INTIME SPORTS

Στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο το ερώτημα που βασάνισε για πολύ καιρό την κοινή γνώμη ήταν τι είπε ο Ματεράτσι στον Ζιντάν πριν την μυθική κουτουλιά του δεύτερου, στον τελικό του Μουντιάλ του 2006. Εντέλει το μάθαμε. Του έβρισε την αδελφή.

Το αντίστοιχο ερώτημα του ελληνικού ποδοσφαίρου εντούτοις παραμένει αναπάντητο: Τι συνέβη στον Κριστιάν Καρεμπέ; Γιατί αφηνίασε στο 86ο λεπτό ενός ντέρμπι δίχως ιδιαίτερες εντάσεις, στο οποίο η ομάδα του νικούσε (τελικό σκορ 4-3); Του είπε κάτι ο Γιάννης Οκκάς; Τι ήταν αυτό; Τι τον οδήγησε να αρχίσει να βαράει όποιον έβρισκε μπροστά του (Οκκάς και Καφές τα κυρίως θύματα), σε βαθμό που σου έδινε την εντύπωση πως και η Μητέρα Τερέζα αν περνούσε εκείνη τη στιγμή από τη Ριζούπολη θα τις έτρωγε τις σφαλιάρες της; Ενεπλάκη η τότε σύζυγος του Γάλλου, η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα στις λεκτικές προσβολές, όπως έλεγαν τα ανέκδοτα της εποχής; Τα χρόνια έχουν περάσει, καιρός να ανοίξουν επιτέλους οι πρωταγωνιστές το στόμα τους. Ο Οκκάς μίλησε βέβαια στο Contra.gr. Κι έτσι μάθαμε τι έγινε μετά τον καυγά. Τι έγινε πριν, πάλι δεν το μάθαμε.

30/10/2004

Το πιο ωραίο γκολ

Μπουνιές, κλωτσιές και λίγη μαγεία...
INTIME SPORTS

Αν το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είχε καθυστερήσεις, λίγοι θα τον θυμόταν. Ο Ολυμπιακός είχε σκορπίσει τον ΠΑΟΚ από το πρώτο ημίχρονο όταν και προηγήθηκε με 4-0, ο «Δικέφαλος» το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 4-1 και όλα δείχνουν ότι πάμε για φινάλε. Και τότε οι Ριβάλντο – Ζιοβάνι – Καστίγιο αποφασίζουν να εφαρμόσουν στο χορτάρι την κυριολεξία του «που ‘ναι η μπάλα;».

Την κρύβουν μέσα σε ένα κουβάρι κινηματογραφικής ταχύτητας συνεχών εναλλαγών και την εμφανίζουν στα δίχτυα του ΠΑΟΚ. Σκόρερ ο Καστίγιο. Σίγουρα ένα από τα ωραιότερα γκολ στην ιστορία των αναμετρήσεων.

16/10/2005

Το ιστορικό διπλό

Μπουνιές, κλωτσιές και λίγη μαγεία...
INTIME SPORTS

Το καλοκαίρι του 2005 ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον ταλαντούχο Αιγύπτιο Σικαμπάλα (είχε και καμιά δεκαριά άλλα ονόματα που δεν θα θυμάμαι...) και το ελληνικό ποδόσφαιρο ένα από τα πιο αστεία συνθήματα του. Ο Σικαμπάλα προφανώς δεν έμαθε ποτέ στον Ριβάλντο λίγη μπάλα αλλά εκείνο το απόγευμα ήταν μαζί με τον Παντελή Κωνσταντινίδη (σκόρερ και των δυο τερμάτων της ομάδας του) ο κορυφαίος στη νίκη του ΠΑΟΚ με 2-1. Ένα ιστορικό διπλό καθώς οι Ασπρόμαυροι έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα που έφυγε νικήτρια από το νέο Καραϊσκάκη. Το άδειο Καραϊσκάκη εν προκειμένω, λόγω τιμωρίας.

16/11/2008

Η γροθιά στο κατεστημένο

Μπουνιές, κλωτσιές και λίγη μαγεία...
INTIME SPORTS

Ο Πάμπλο Γκαρσία δέχεται αγκωνιά από τον Ντιόγκο σε μια δυνατή διεκδίκηση. Χάνει μερικά δόντια και την -έτσι κι αλλιώς- μικρή υπομονή του. Στην επόμενη φάση ρίχνει ένα πυγμαχικής αρτιότητας άπερκατ στον Βραζιλιάνο. Ή στο σάπιο ερυθρόλευκο σύστημα, αν το δεις από την οπτική γωνία των ΠΑΟΚτσήδων. Η φάση θα αποτελέσει την αφετηρία της λατρείας που θα αναπτύξει η κερκίδα της Τούμπας για τον Ουρουγουανό. Μιας λατρείας πάντως που παρά τα όσα πιστεύουν όλοι οι υπόλοιποι, μεγάλωσε εξαιτίας κάμποσων σοβαρότερων λόγων από μια μπουνιά.

24/1/2010 και 12/52010

Η αρχή του τέλους

Μπουνιές, κλωτσιές και λίγη μαγεία...
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ του Φερνάντο Σάντος, άψογα οργανωμένος παίρνει τη νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Εντίνιο. Η κερκίδα ξεσπάει σε αποδοκιμασίες. Η μπάλα παίρνει και τον πρόεδρο των τίτλων Σωκράτη Κόκκαλη. Πρόκειται για την αρχή του τέλους. Ο «Δικέφαλος» θα νικήσει με 1-0 και στα πλέι – οφ (στις 12/5/2010, το γκολ ο Ιβιτς), θα αφήσει τον Ολυμπιακό εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, θα φέρει τον Κόκκαλη σε πολύ δύσκολη θέση μπροστά σε εξαγριωμένους οπαδούς που κινήθηκαν απειλητικά προς τα επίσημα . Τα ΜΑΤ επενέβησαν, ακολούθησαν συμπλοκές και γενικώς η κατάσταση λίγο έλειψε να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Λίγο καιρό μετά ο Σωκράτης Κόκκαλης πουλάει στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

2/4/2014

Λίγο πριν τα ψάρια

Μπουνιές, κλωτσιές και λίγη μαγεία...

Ο πρώτος ημιτελικός του κυπέλλου πέρυσι στο Καραϊσκάκη ξεκίνησε με ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός, εντυπωσιακός, προηγήθηκε 2-0, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να συνέλθει και να μειώσει με τον Κλάους. Και μετά άρχισαν τα γνωστά. Σπρωξίματα, καυγάδες, ένταση, νεύρα και τελικά η αποβολή του Στοχ (και παραδόξως κανενός άλλου). Το σκορ δεν άλλαξε αλλά οι ΠΑΟΚτσήδες βρήκαν στη διαιτητική αδικία την αφορμή που ήθελαν για να μετατρέψουν τη ρεβάνς σε ...αυτό που την μετέτρεψαν τέλος πάντων (ο πάγκος του Ολυμπιακού γέμισε με ψάρια, η ατμόσφαιρα με καπνογόνα και καφρίλα και ο αγωνιστικός χώρος με τσαμπουκάδες που λίγο έλειψε να διαλύσουν την Εθνική ), οι Ασπρόμαυροι πήγαν τελικό . συνετρίβησαν εν συνεχεία έχασαν (εξαιτίας της τιμωρίας τους) και την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα καλύτερα του Contra.gr:

Oκκάς στο Contra.gr: Ο Καρεμπέ, ο Αγγελος και η Τούμπα

Απειλείται με αποκλεισμό η Ελλάδα

Στο μικροσκόπιο του Contra.gr: Αυτός είναι ο Αρετόπουλος

News 24/7

24MEDIA NETWORK