Απογαλακτιστείτε από τον Σπανούλη!

Ο Νίκος Γιαννόπουλος ρίχνει το μπαλάκι στους συμπαίκτες του Βασίλη Σπανούλη που πρέπει να χτίσουν χαρακτήρα και να παίξουν και για τον λαβωμένο αρχηγό τους.

Απογαλακτιστείτε από τον Σπανούλη!

Η ουσιαστική απουσία του Βασίλη Σπανούλη από το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη μπορεί να εξηγήσει κάποια από τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι "ερυθρόλευκοι". Κάποια, όχι όλα.

Ακόμα και αν ο αρχηγός του Ολυμπιακού παρουσιαζόταν σε σούπερ κατάσταση και σκόραρε κατά ριπάς, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν θα έλυνε το πρόβλημά της στα ριμπάουντ το οποίο στο αγωνιστικό 40λεπτο της Τετάρτης ισοδυναμούσε και με τις επτά πληγές του Φαραώ μαζί.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού βέβαια επιχείρησε να δικαιολογήσει τους παίκτες του και πολύ σωστά έπραξε, αν θέλετε τη γνώμη μας. Είπε με λίγα λόγια ότι όταν δεν σου βγαίνουν πράγματα στην επίθεση και δεν σκοράρεις, δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς και στην άμυνα. Λογικό αλλά δεν αποδίδει πλήρως την πραγματικότητα.

Ούτε η υψομετρική διαφορά με τους αντίστοιχους ψηλούς της Μπαρτσελόνα είναι η κύρια δικαιολογία αυτής του χαώδους χάντικαπ στα "σκουπίδια" (44-27 θυμίζουμε). Η ίδια, ίσως και μεγαλύτερη υψομετρική διαφορά, υπήρχε και με τους ψηλούς της ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα. Και όμως εκεί το κοντέρ έγραψε 44-33 με τον Ολυμπιακό να ηττάται σαφώς πιο δύσκολα και χωρίς να παίξει δευτερόλεπτο ο Σπανούλης.

Κοντολογίς, ο Λαρισαίος δεν μπορεί να αποτελεί την απάντηση σε κάθε ερώτημα που βάζει ο αντίπαλος. Εστω και αν η ομάδα έχει χτιστεί πάνω του και απολύτως γύρω από αυτόν, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να εντοπίσει τους τρόπους εκείνους που θα τον βοηθήσουν όχι μόνο να παίξει καλύτερα αλλά και να εντάξει πιο ομαλά τον αρχηγό του ξανά στη ρουτίνα της δράσης.

Κακά τα ψέμματα, δεν είναι εύκολο για έναν αθλητή, ακόμα και αυτός έχει την κλάση του Σπανούλη, να επιστρέψει μετά από απραξία ενός μήνα και να τα κάνει όλα τέλεια με το καλημέρα σας. Ο Σφαιρόπουλος αυτό φυσικά το γνωρίζει πολύ καλύτερα από μας, γι' αυτό άλλωστε έδωσε στον πιο χαρισματικό παίκτη του μόλις 11 λεπτά συμμετοχής, τα λιγότερα από κάθε άλλον.

Συμπερασματικά: Η επιστροφή του ποιοτικού Σπανούλη θα λύσει τα χέρια του Ολυμπιακού και θα τον κάνει να αισθανθεί καλύτερα στο παρκέ. Αν όμως και οι υπόλοιποι δεν προσπαθήσουν περισσότερο (στα μπλοκ άουτ, στην άμυνα, στη...διάθεση σε τελική ανάλυση) η αγωνιστική ανάταση (βλέπε νίκη στη Βαρκελώνη) δεν πρόκειται να έρθει.

Και είναι κρίμα γιατί η Μπαρτσελόνα, παρά το γεγονός ότι νίκησε με 16 πόντους διαφορά, δεν φόβισε κανέναν με το παιχνίδι της. Ο Ολυμπιακός έχει ευκαιρία, αρκεί να συνειδητοποιήσει ότι ένας κούκος ποτέ δεν φέρνει μόνος του την άνοιξη.

Διαβάστε ακόμη

Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 73-57

Σχόλιο Τ. Μαγουλά: Δεν είναι Ντάνκαν ο Τόμιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK