Οι προτεραιότητες

Ο Σάκης Γκίνας εξηγεί γιατί η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι αυτοσκοπός για τον ΠΑΟΚ και εξηγεί τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για τη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας.

Οι προτεραιότητες
MOTIONTEAM

Η ψυχραιμία ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Ο ΠΑΟΚ δεν αρχίζει, ούτε τελειώνει με την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι πολύ σημαντικότερος ο αγωνιστικός σχεδιασμός για τη νέα χρονιά και το ποιος προπονητής θα τον υλοποιήσει.

Ούτως ή άλλως, η πρόκριση σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση, όπως αποδείχτηκε και στο παρελθόν. Συν του ότι ο ΠΑΟΚ ούτε αγωνιστικά, ούτε διοικητικά, ούτε από άποψη γηπεδικών εγκαταστάσεων και απομόνωσης των ταραχοποιών στοιχείων, είναι έτοιμος για μια δυναμική παρθενική εμφάνιση σε ομίλους.

Το κέντρο του σύμπαντος

Εάν έρθει η έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καλώς να έρθει, αλλά δεν πρέπει να αποτελεί αυτοσκοπό και να αναγάγεται σε κέντρο του σύμπαντος. Για να έχει νόημα και διάρκεια η συμμετοχή σε ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης πρέπει να εκπληρούνται κάποιες βασικές προϋποθέσεις.

Όπως η δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας και μιας διοίκησης που θα περάσει μια άλλη κουλτούρα στον κόσμο, γιατί οι μεγάλες ομάδες ξεκινούν από την νοοτροπία όλων όσοι τις περικλείουν έξω από το γήπεδο (διοικούντες, στελέχη της ΠΑΕ, φίλαθλοι) και καταλήγουν ως αποτέλεσμα της συνιστώσας των παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο.

Χρειάζεται και μια Τούμπα ριζικώς ανακαινισμένη που θα παρέχει ευρωπαϊκού τύπου υπηρεσίες και δυνατότητες στο κοινό. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένα ολόκληρο πακέτο υψηλού επαγγελματικού θεάματος και αισθητικής. Και από τον ΠΑΟΚ λείπουν πολλά από το ολοκληρωμένο πακέτο. Σ’ αυτά που λείπουν είναι άμεση προτεραιότητα να πέσει το βάρος και όχι σε μια περιστασιακή συμμετοχή σε ομίλους.

Ο ρεαλισμός

Επίσης, ακόμα και εάν ο ΠΑΟΚ δεν πάρει την πρώτη θέση στα πλέι οφ, είναι κρισιμότατο, για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της νέας χρονιάς, το ποια τελικά θέση θα πάρει. Εντελώς διαφορετικό πράγμα είναι να βγει δεύτερος στα πλέι οφ και εντελώς διαφορετικό να βγει τελευταίος.

Η αποφυγή της ταλαιπωρίας έναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων στο Γιουρόπα Λιγκ μέσα στο κατακαλόκαιρο, είναι απαραίτητη για μια ανεμπόδιστη προετοιμασία και ένα όχι βεβιασμένο μεταγραφικό πλάνο. Η Ξάνθη που ξεκίνησε τους ευρωπαϊκούς της αγώνες στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού έπαθε υπερκόπωση και θα παίξει στα μπαράζ για την παραμονή.

Με στέρεες βάσεις

Η περσινή εμπειρία δίδαξε ότι στα πλέι οφ μπορούν να συμβούν τα πάντα. Ας αντιμετωπισθεί η υπάρχουσα κατάσταση με ρεαλισμό και ορθολογισμό απ’ όλους. Και κυρίως από τον Ιβάν Σαββίδη. Η επιλογή του τεχνικού διευθυντή και του προπονητή, στους οποίους θα ανατεθεί η υλοποίηση ενός νέου (ας ελπίζουμε μακροχρόνιου αυτή την φορά) πλάνου, είναι σαφώς σπουδαιότερη από μια παροδική επιτυχία, όπως συνέβη το 2004, το 2010 και πέρυσι, η οποία δεν θα έχει πραγματικό υπόβαθρο και στέρεες βάσεις.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: "Δίπλα στον κόσμο για την εξυγίανση του βρώμικου κόσμου του ποδοσφαίρου"

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-0

Πότε εκτίουν τις πιθανές ποινές τους Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK