Πώς θα παντρέψει Τσόρι και Φορτούνη

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό που θέλει να φτιάξει ο Περέιρα και τη δουλειά που θα κάνει πάνω στο δίδυμο Ντομίνγκες-Φορτούνη.

Πώς θα παντρέψει Τσόρι και Φορτούνη

Ας αφήσουμε στην άκρη την κακή παρένθεση στους Ζωσιμάδες κι ας επικεντρωθούμε στο... αύριο του Ολυμπιακού. Τώρα, λοιπόν, που η διαδρομή του πρωταθλήματος φτάνει στις τελευταίες της στροφές με τον Ολυμπιακό να είναι έτοιμος να κόψει για μία ακόμη φορά το νήμα, ο Βίτορ Περέιρα μπορεί να μην το φωνάζει, αλλά έχει στρέψει ήδη το βλέμμα του στην επόμενη σεζόν. Μια σεζόν, στη διάρκεια της οποίας θέλει να παρουσιάσει τη δική του ομάδα. Μια ομάδα που θα έχει τη σφραγίδα του και δεν θα αποτελεί απλά το δείγμα μιας δουλειάς, την οποία ξεκίνησε άλλος προπονητής, με εργαλεία που εκείνος διάλεξε.

Αποτελεί πάγια αρχή για τη διοίκηση Μαρινάκη ότι ο εκάστοτε τεχνικός και διαλέγει και αποφασίζει για τις επιλογές και για το στήσιμο του ρόστερ. Μπορεί μέσα στο πρόγραμμα να είναι κάθε χρόνο και οι πωλήσεις κάποιων παικτών με το ανάλογο ή και με ακόμη μεγαλύτερο από την αξία τους, τίμημα, ωστόσο, είναι σαφές ότι οι επιλογές για τις... αφίξεις γίνονται από τους κόουτς, οι οποίοι όπως αποκάλυψε πρόσφατα και ο Πιέρ Ισά, βάζουν και... υπογραφή δίπλα στο κάθε νέο όνομα που γίνεται μέλος της ομάδας.

Είναι γεγονός ότι Ολυμπιακός και Περέιρα έχουν κινηθεί μεθοδικά και γρήγορα σε ορισμένες περιπτώσεις, κυρίως από το ελληνικό πρωτάθλημα, τις οποίες λίγο-πολύ γνωρίζουμε. Μπορεί παίκτες όπως τον Μπεν της Βέροιας και τον Τζανδάρη του ΠΑΟΚ να μην τους εισηγήθηκε ο Πορτογάλος προπονητής, αλλά ενημερώθηκε για τις προθέσεις, τους "τσέκαρε" και συναίνεσε στην απόκτησή τους.

Το μεγάλο ερώτημα αφορά τις δικές του επιλογές όχι τόσο στο ποιοι θα αποχωρήσουν, αφού και σε αυτό το σκέλος δεν έχουμε μεγάλες απορίες, αλλά στο ποιοι θα έρθουν για να κάνουν τη διαφορά. Στα πόδια του Περέιρα ανοίγεται πεδίον δόξης λαμπρόν για τον απλούστατο λόγο ότι έχει όλο το γήπεδό του μπροστά του να παίξει μπάλα σύμφωνα με τα δικά του "θέλω". Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι οι προπονητές από την Ιβηρική και δη οι Πορτογάλοι έχουν συνήθως ανοικτές πόρτες και στην πηγή παραγωγής ταλέντων της Λατινικής Αμερικής.

Μία από τις πρώτες προτεραιότητες του Περέιρα, ωστόσο, είναι να φτιάξει από τώρα κάποιους παίκτες που έχει ήδη στη διάθεσή του, ώστε να είναι έτοιμοι να πέσουν στα βαθιά από το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν. Μια τέτοια περίπτωση είναι ασφαλώς ο Κώστας Φορτούνης, τον οποίο ο Περέιρα γουστάρει και θέλει να αναδείξει, όπως έκανε για παράδειγμα ο Μίτσελ με τον Σάμαρη.

Δεν είναι τυχαίο ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι ο διεθνής πλέον μεσοεπιθετικός παίρνει ολοένα και περισσότερο χρόνο συμμετοχής παίζοντας είτε στον άξονα ως επιτελικός, είτε ως δεύτερος επιθετικός, είτε ως αριστερός κυνηγός. Από τη στιγμή, λοιπόν, που περνάει ένα-ένα τα τεστ με θετικό πρόσημο, το επόμενο βήμα για τον κόουτς είναι να τον παντρέψει με τον Τσόρι Ντομίνγκες. Μέχρι ο Κώστας να εξελιχθεί σε διάδοχο του Αργεντινού μαέστρου, ο Περέιρα τους θέλει μαζί στην ενδεκάδα, ώστε να προετοιμάσει και το αγαπημένο του 4-1-2-3, σύστημα το οποίο μέχρι τώρα δεν έχει τη δυνατότητα ή τα κατάλληλα εργαλεία για να εφαρμόσει στην ομάδα.

Στα παιχνίδια που απομένουν, ωστόσο, μέχρι το φινάλε της σεζόν, η τεχνική ηγεσία θα δουλέψει πολύ πάνω στο συγκεκριμένο δίδυμο με το βλέμμα στο μέλλον. Η εμπειρία και η ποιότητα του Τσόρι σε συνδυασμό με τη φρεσκάδα και τη σπιρτάδα του Φορτούνη μπορούν να προσφέρουν πολλά στον Ολυμπιακό και ο Περέιρα το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Τον ενδιαφέρει, λοιπόν, πρώτα απ' όλα να δέσει αυτό το δίδυμο, να μάθει ο ένας τον άλλο όπως πρέπει και στη συνέχεια να τους πλαισιώσει με τις κατάλληλες μεταγραφές για να αρχίσει το... πάρτι.

Με έναν σεντερ φορ γκολτζή μπροστά τους, άλλωστε, δύο εξτρέμ σαΐτες δίπλα τους κι έναν κόφτη σκύλο στην πλάτη τους ο Ντομίνγκες με τον Φορτούνη μπορούν να κάνουν... παπάδες στο χορτάρι. Το μόνο που απομένει είναι να το δούμε να εφαρμόζεται και στην πράξη, με την προϋπόθεση να αποκτηθούν,όπως δεσμεύθηκε και ο Ισά εκφράζοντας τα "θέλω" και τα "πρέπει" της διοίκησης, οι κατάλληλοι παρτενέρ.

Δ ιαβάστε ακόμη:

Το Top10 της 30ης αγωνιστικής

News 24/7

24MEDIA NETWORK