Ο Ρέτσος παίρνει πάνω του το βάρος για Μιλιβόγεβιτς

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για το επόμενο στοίχημα του Μπέντο με τον Παναγιώτη Ρέτσο.

Ο Ρέτσος παίρνει πάνω του το βάρος για Μιλιβόγεβιτς

Στο ερώτημα αν υπάρχει ο αντικαταστάτης του Μιλιβόγεβιτς ή τι θα κάνει πλέον ο Ολυμπιακός χωρίς τον Μιλιβόγεβιτς, οι απαντήσεις αφορούσαν δύο ονόματα: Ρομαό και Μπουχαλάκης. Έλα, όμως, που όπως φαίνεται ο Πάουλο Μπέντο θα... θυμηθεί τον Σάντσεθ και αναμένεται να δώσει τα "κλειδιά" του αμυντικού χαφ στον Παναγιώτη Ρέτσο.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΦΑΙΝΟΤΑΝ

Όπως έγραψε και ο Αλέξης Βιρβίλης, ο Μπέντο πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του νεαρού παίκτη και μετά τις ευκαιρίες που του έδωσε σε διάφορες θέσεις της άμυνας, αναμένεται να του δώσει και τη θέση του Μιλιβόγεβιτς. Όταν και όποτε χρειαστεί. Ή, για να το θέσουμε καλύτερα, όταν διαπιστώσει πως ο Ρομαό και Μπουχαλάκης δεν μπορούν να ανταποκριθούν (και μέχρι στιγμής αυτό δείχνουν).

Ο Ρέτσος είναι γνωστό πως το καλοκαίρι, επί Σάντσεθ, δοκιμάστηκε και σε αυτή τη θέση. Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού που είδε τον πιτσιρικά στην προετοιμασία, δεν έπαψε να μιλά με κολακευτικά λόγια για τις δυνατότητές του. Ο Ισπανός ήταν αυτός που διέκρινε την ποιότητα του παίκτη και τη δυνατότητα να κινηθεί και με τη μπάλα στα πόδια -με λίγα λόγια δεν ήταν απλά ένας αμυντικός- και τον δοκίμασε ως αμυντικό χαφ σε πολλές προπονήσεις, αλλά και σε ένα φιλικό.

Τα ρεπορτάζ του καλοκαιριού έδιναν και έπαιρναν σχετικά με τις εντυπώσεις που αφήνει ο Ρέτσος στο προπονητικό τιμ. Μάλιστα, πολλοί τον είχαν βαφτίσει ήδη χαφ χωρίς να περιμένουν πως ο Μπέντο θα τον δοκιμάσει στη θέση του. Βέβαια, ο Πορτογάλος δεν τον έβαλε μόνο στόπερ, αλλά τον έριξε και στα πιο βαθιά. Τον έβαλε στα πλάγια, δεν φοβήθηκε να τον βάλει να κολυμπήσει με τους καρχαρίες και να του δώσει φανέλα βασικού σε δύσκολα ματς, όπως το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Η εποχή που ο Ρέτσος ήταν η έκπληξη, πέρασε. Πλέον, θεωρείται ένας εκ των βασικών του Ολυμπιακού και δεν προκαλεί εντύπωση όταν ξεκινά στο βασικό σχήμα. Τα διάφορα σενάρια περί Αρσεναλ είναι τα αναμενόμενα που συνοδεύονται για κάθε πιτσιρικά του ελληνικού πρωταθλήματος που κάνει το ξεπέταγμα. Είτε ισχύουν είτε όχι.

Το θέμα είναι πως ο Παναγιώτης Ρέτσος ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο στοίχημα. Να σηκώσει το βάρος της απουσίας του Μιλιβόγεβιτς. Στις μέχρι τώρα εξετάσεις που έχει δώσει τα πήγε μια χαρά. "Πέρασε" με ευκολία. Τώρα, όμως, έρχονται τα δύσκολα. Αυτό που είδε ο Σάντσεθ το καλοκαίρι που μας πέρασε έρχεται να το κάνει πράξη ο Μπέντο. Και μάλιστα σε μία εποχή όπου ο Ολυμπιακός θα δώσει συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια. Έρχεται ο Ατρόμητος, η Οσμάνλισπορ, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Ο Μπέντο, βέβαια, έχει κερδίσει με το σπαθί του το δικαίωμα να δοκιμάζει πράγματα χωρίς να αισθάνεται τη Δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι του. Τώρα ετοιμάζεται για ακόμη ένα μεγάλο στοίχημα, ίσως το κρισιμότερο, ίσως αυτό που εμπεριέχει μεγαλύτερο ρίσκο απ' όλα. Όχι τόσο για τη θέση του όσο για το μέλλον του ποδοσφαιριστή.

Γιατί πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να τον "κάψει" και να πεταχτεί στα σκουπίδια η προσπάθεια και ό,τι έχει κάνει μέχρι τώρα ο πιτσιρικάς. Αλλά, είπαμε. Δύο προπονητές διέκριναν το ίδιο πράγμα. Ε, δεν μπορεί να πέφτουν τόσο έξω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Ρέτσος πάει να "φάει" Ρομαό και Μπουχαλάκη;

News 24/7

24MEDIA NETWORK