Tα "ερυθρόλευκα"κέρδη στην Κροατία

Ο Σωτήρης Γεωργίου αποθεώνει τον... μισό Ολυμπιακό που έκανε ένα καθαρό διπλό στην έδρα της Τσεντεβίτα και δείχνει ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης.

Tα "ερυθρόλευκα"κέρδη στην Κροατία

Και όμως. Μπορεί να μην λέει πολλά μια νίκη επί της Τσεντεβίτα -που δεν είναι το μεγάλο όνομα- όταν είσαι Ολυμπιακός, αλλά λέει αρκετά με τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί πριν από το τζάμπολ στην Κροατία. Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε ουσιαστικά ακόμα και την 1η θέση αν κερδίζει στην έδρα του από εδώ και πέρα, αλλά το σημαντικό είναι ότι πήγε κυριολεκτικά... μισός στο Ζάγκρεμπ και αυτό δεν φάνηκε ποτέ στο παρκέ!

Αυτό είναι το μεγάλο του κέρδος που δημιουργεί αισιοδοξία για την συνέχεια. Σαφώς, βέβαια, άλλο Τσεντεβίτα και άλλο ένα μεγάλο και συνάμα κρίσιμο ματς, αλλά και στην Κροατία φάνηκε κάτι. Φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με την σημασία της λέξεως και ότι δουλεύει σωστά. Πέρασε εύκολα στο τέλος από μια έδρα που μπορεί να μην είναι ο ορισμός της δύσκολης, αλλά έχουν πάθει αρκετοί τη ζημιά. Άλλωστε η Τσεντεβίτα ερχόταν από 3 συνεχόμενες σπουδαίες νίκες όπως αυτές με τις Εφές και Μιλάνο εκτός. Επίσης, πρόκειται για μια πονηρή ομάδα στα μεγάλα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν της έδωσε δικαιώματα και με μια μεστή εμφάνιση ήταν σαν να μην έλειπαν οι δύο καλύτεροι Έλληνες παίκτες του, ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης, αλλά και ο βασικός του σέντερ Γιανγκ που ψάχνει να τον αντικαταστήσει.

Καθαρή νίκη, όχι τυχερή

Ο Ολυμπιακός αν και βρέθηκε να χάνει με 7 πόντους στην αρχή, είχε πάλι την άμυνα ως βασικό του όπλο. Και μετά τους 40 π. του ημιχρόνου δέχθηκε μόλις 30 στο δεύτερο και έτσι πήγε το ματς εκεί που εξ αρχής ήθελε, δηλαδή στους 70-72. Ε, τότε είναι... μανούλα να παίρνει τα ροζ φύλλα. Ακριβώς αυτό έκανε και στο Ζάγκρεμπ, αφού η επίθεση δούλεψε υποδειγματικά χωρίς μάλιστα τα τρία βασικά στελέχη. Γι αυτό η νίκη του είναι σημαντικότατη, αφού ήταν καθαρή και ουχί τυχερή.

Μάλιστα πέτυχε σχεδόν 20 πόντους σε κάθε περίοδο απέναντι σε μια ομάδα που δεν είναι καθόλου άσχημη αμυντικά. Τα 2 τρίποντα του Μάντζαρη -που θύμισε Σπανούλη στην εκτέλεση- στην 4η περίοδο στο 64-69, έκριναν και το ματς, με την Τσεντεβίτα να μην έχει δυνάμεις. Η υπεροχή στα ριμπάουντ ήταν καταλυτική με το 42-27, καθώς ο Σφαιρόπουλος είχε διαβάσει τις αδυναμίες της κροατικής ομάδας μέσα στην ρακέτα και χτύπησε συνεχώς με τον Χάντερ που ήταν και ο κορυφαίος με τους 19π και τα 9/12δ (θυμίζοντας Ντάνκαν)!

Μεγάλη εμφάνιση από τον Παπαπέτρου που έδωσε πολλές λύσεις (και) στην θέση 4, έχοντας 8 ριμπάουντ πέραν από τους 16 πόντους. Ο Αγραβάνης επίσης ήταν θετικός στην θέση αυτή και γενικά οι απουσίες των βασικών Πρίντεζη-Γιανγκ δεν φάνηκαν χωρίς αυτό ασφαλώς να σημαίνει ότι δεν χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα ή ότι στα πιο δύσκολα παιχνίδια δεν θα φανεί κάθε τέτοια απουσία, ή ο μικρός σχετικά πάγκος σε ποιότητα.

Τα δύσκολα έπονται

Προς το παρόν, όμως, ο πάγκος πήρε άριστα όπως και η διαχείριση του Σφαιρόπουλου. Θετικότατος και ο Στρόμπερι στο δημιουργικό κομμάτι με τις 5 ασίστ, αλλά επιθετικά ήταν άστοχος και παγωμένος με 4/13σ και 0/4τρ. Ο Μάντζαρης πολύ καλός και ο Χάκετ μέτριος αν και του ταίριαζε το ματς. Επίσης, με τον Λοτζέσκι εκτός ο Ολυμπιακός πήγε στους 80 πόντους και τους πέρασε έχοντας μεγάλο πλουραλισμό από παίκτες βασικά δεύτερης γραμμής.

Κλειδί, επίσης, τα 3/3τρ του Αθηναίου που αναδεικνύεται σε πολύ καλή -για τα κυβικά της- μεταγραφή, αφού έχει μπει στο πετσί του ρόλου του σαν 5ος παίκτης στην περιφέρεια. Βοήθησε και ο Τσαϊρέλης, μέτριος και εκτός κλίματος ακόμα ο Μιλουτίνοφ. Θα πρέπει να μπει άμεσα στο κλίμα, αφού πέραν της επένδυσης, μετά τον Χάντερ δεν υπάρχει κλασικό σέντερ.

Από εδώ και πέρα με ηρεμία ο Ολυμπιακός ψάχνει τον αντί Γιανγκ, οι αστέρες του γυρίζουν άμεσα και δουλεύει με ησυχία αφού πηγαίνει στα σταθερά του μονοπάτια χωρίς όμως και να εφησυχάζει. Όταν... σφίξουν τα γάλατα και δυναμώσουν οι αντίπαλοι, οι αδυναμίες θα εμφανιστούν. Προς το παρόν κρατάει τα κέρδη του από την Κροατία, μια καθαρή νίκη με 83 πόντους ενεργητικό, με μισή ομάδα απέναντι σε πονηρό αντίπαλο και με τους δεύτερους σε όνομα παίκτες και αξία να παίζουν σαν στάρτερ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τσεντεβίτα-Ολυμπιακός 70-83

Τι έγινε στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της ημέρας

News 24/7

24MEDIA NETWORK