Δεν υπάρχει... ζωή χωρίς Σπανούλη

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για τον Ολυμπιακό που ετοιμάζεται για τα πλέι οφ της Μπαρτσελόνα χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη.

Δεν υπάρχει... ζωή χωρίς Σπανούλη

Κανείς δεν έγινε σοφότερος από τη δύσκολη νίκη του Ολυμπιακού επί της Νίζνι. Χωρίς Σπανούλη και Χάντερ μεν, χωρίς τον Ροτσέστι οι αντίπαλοι δε. Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν όπως σε κάθε αναμέτρηση και για πολλοστή φορά επιβεβαιώθηκε πως οι τέως πρωταθλητές Ευρώπης δεν έχουν καμία τύχη να επιστρέψουν σε φάιναλ φορ χωρίς τον Σπανούλη. Απλά πράγματα και καθόλου ....ψαγμένα.

Το φετινό κτίσιμο της ομάδας και ο τρόπος διαχείρισης υποδηλώνει πως οι ερυθρόλευκοι προτίμησαν να ζήσουν και να πεθάνουν με τον άνθρωπο που τους άλλαξε την ιστορία. Για να μην υπάρξει παρεξήγηση, επέλεξαν να στελεχώσουν την ομάδα με καλούς παίκτες που έχουν ρόλο βοηθητικό, συμπληρωματικό. Αυτός ο Ολυμπιακός δεν διαθέτει δεύτερο παίκτη που να μπορεί για μεγάλο διάστημα να οδηγήσει την ομάδα.

Παράλληλα όπως και με την Νίζνι, όπως και σε όλες τις...πολλές δύσκολες εντός έδρας νίκες, τα τρίποντα ήταν αυτά που έκαναν τη διαφορά. Μπήκαν και η πλάστιγγα έγειρε. Ο Λοτζέσκι αποδεικνύεται πως τελικά παίζει καλύτερα χωρίς τον Σπανούλη αλλά αυτόν ο Ολυμπιακός θα τον χρειαστεί στα πλέι οφ να είναι εύστοχος δίπλα στον Σπανούλη χωρίς πολλά λεπτά συμμετοχής ή σουτ.

Σε λίγες ημέρες όλος ο σχεδιασμός, η φετινή διαδρομή θα κριθούν μία και καλή διότι τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος ιδιαίτερα από τη στιγμή που τέθηκε ως μοναδικός στόχος η επιστροφή σε φάιναλ φορ.

Με τον Σπανούλη και τον Χάντερ παρόντες σε πολύ καλή κατάσταση, ο Ολυμπιακός έχει τον πιο βατό αντίπαλο απέναντί του, εν συγκρίσει με την Ρεάλ. Υπερτερεί σαφώς σε συγκεκριμένα σημεία(περιφέρεια, πείρα, βάθος πάγκου), υστερεί σε σχέση με την Μπαρτσελόνα στη ρακέτα και το πλεονέκτημα έδρας.

Αναγκαία και ικανή συνθήκη να είναι όχι απλά παρών ο Σπανούλης αλλά σε τρομερή κατάσταση. Λογικά με αυτό το σκεπτικό ο αρχηγός έμεινε εκτός σχεδόν έναν μήνα σε σχέση με τις 10 ημέρες που αρχικά είχε διαρρεύσει. Του λείπουν τα παιχνίδια αλλά αν σωματικά είναι καλά, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν κάθε δικαίωμα να ελπίζουν διότι δεν γίνεται να τρομάξουν με την φετινή Μπαρτσελόνα.

Όλα θα απαντηθούν μέσα σε 15 ημέρες. 'Ολη η χρονιά παίζεται σε αυτό το διάστημα.

Καλή Ανάσταση και χρόνια πολλά σε όλους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα είναι οι μοναδικές ομάδες με 10 σερί παρουσίες στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας. Αποτελεί ένα τεράστιο επίτευγμα και δικαιώνει τις προσπάθειες αυτών των ετών των Αγγελόπουλων. Μία μεγάλη ομάδα όμως σωστά δεν θα καθίσει να πανηγυρίσει επειδή δείχνει τέτοια σταθερότητα και θέτει ως μοναδικό στόχο το φάιναλ φορ. Πρόκειται όμως για μία πραγματικά σημαντική διαδρομή ιδιαίτερα αν σκεφτούμε το...κενό διάστημα του Ολυμπιακού μετά το 1999.

Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακός-Νίζνι 77-70

Πού βρίσκεται και πού πάει ο Παναθηναϊκός

News 24/7

24MEDIA NETWORK