Κέρδισε δύο παίκτες και τρεις βαθμούς

Η AΕΚ που πέτυχε μία πολύ σημαντική νίκη, χωρίς να είναι καλύτερη, με τον Κετσπάγια να παίζει πιο επιθετικά, να ξεκινά Αραβίδη, Κολοβέτσιο και να ανεβάζει πιο ψηλά τα δύο ακραία του μπακ. Είχε πολλά ανασταλτικά προβλήματα, δεν του βγήκε το 4-3-3 με Μπακασέτα στον άξονα, αλλά χάρη σε δύο όμορφες εκτελέσεις του Πλατέλλα κράτησε το κανονάκι του. Σχολιάζει ο Τσάρλυ.

Κέρδισε δύο παίκτες και τρεις βαθμούς

Η AΕΚ σε αγώνα επιβίωσης εκμεταλλεύτηκε τα δυο τέρματα που πέτυχε ο Πλατέλλας και πέτυχε μία πολύ σημαντική νίκη. Δεν μπορώ να ξέρω πόσο θα κρατήσει στον πάγκο της AΕΚ τον Κετσπάγια η επικράτηση επί της ΑΕΛ, φαίνεται πάντως πως ο Τιμούρ κράτησε το κανονάκι του.

ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΕΛΑ

Η AΕΚ δεν ήταν καλύτερη από την ΑΕΛ, αλλά πιο τυχερή. Εκμεταλλεύτηκε δύο καλές εκτελέσεις στην απέναντι γωνία του Πλατέλα. Ο εξτρέμ της ΑΕΚ, δεν φημίζεται για τα ποιοτικά του τελειώματα, σε αυτό το οριακό παιχνίδι όμως, έκανε εκπληκτική δουλειά. Με δύο ψύχραιμες ποιοτικές εκτελέσεις, εκμεταλλεύτηκε στο 4ο λεπτό την λανθασμένη θέση που είχε ο Καβουσάκης και στο 30ό το μπιλιάρδο στην άμυνα της AΕΛ μετά από το άτσαλο διώξιμο του Κόντορ. Η AΕΚ βρήκε προβάδισμα δύο τερμάτων στο 30ό λεπτό χωρίς να είναι καλύτερη.

Ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ

Η αλήθεια είναι πως το παιχνίδι στην Λάρισα η AΕΚ έπρεπε να το κερδίσει. Δεν ήταν αυτοσκοπός η εμφάνιση αλλά το αποτέλεσμα κι αυτό ήρθε. Ήρθε με διαφορετικό πλάνο. Ο Τιμούρ Κετσπάγια από την πρώτη προπόνηση που έγινε μετά το παιχνίδι στο "Καραϊσκάκης" εμφανίστηκε διαφορετικός στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ. Πιο πράος με τους ποδοσφαιριστές του, πιο ήρεμος στη διαχείριση των εντάσεων της καθημερινότητας και με διαφορετική διάθεση προς τον Αραβίδη και τον Κολοβέτσιο.

Έδειξε από τις πρώτες προπονήσεις πως θέλει να κερδίσει τους παίκτες του, να τους κάνει να παίξουν γι' αυτόν και έχει στο μυαλό του να ενεργοποιήσει τους δύο ποδοσφαιριστές που δεδομένα είχε αδικήσει. Δεν υπήρχε ποδοσφαιρική λογική να είναι μπροστά από τον Αραβίδη ο Πέκχαρτ και μπροστά από τον Κoλοβέτσιο ο Λαμπρόπουλος.

ΜΕ ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Ο Τιμούρ, εκτός ότι ξεκίνησε βασικούς στην Λάρισα τους δύο που είχε αδικήσει, πήγε και σε πιο επιθετικό σχήμα. Εμφάνισε μία τακτική με 6άρι τον Γιόχανσον και Μάνταλο, Μπακασέτα εσωτερικούς μέσους. Ταυτόχρονα, υπήρχε φανερά διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο που έπαιζαν οι δύο ακραίοι μπακ. Οι Ντίντακ, Γκάλο είχαν μεγαλύτερες ελευθερίες και έπαιζαν πιο ψηλά.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ

Σίγουρα είναι θετικό για την ΑΕΚ, που οι Αραβίδης, Κολοβέτσιος είναι πλέον μπροστά στις επιλογές από τους Πέκχαρτ, Λαμπρόπουλο, καθώς είναι καλύτεροι ποδοσφαιριστές. Ο Αραβίδης βγάζει και ψύχη, πρέπει κάτι να μην πάει καλά με έναν προπονητή για να μην τον υπολογίζει καθόλου, ενώ ο Κολοβέτσιος πέρα ότι διαθέτει φανερά μεγαλύτερο ατομικό ταλέντο από τον Λαμπρόπουλο, λειτουργεί και πολύ καλύτερα από το βαρύ Λέσκοτ που έπαιζε... κρυφτό.

Ο Λέσκοτ έχει μεγάλο όνομα, αλλά δεν ήταν σε καλό ατομικό επίπεδο και συνέχεια κρυβόταν, στην πορεία το δίδυμο Τσιγκρίνσκι-Κολοβέτσιος θα λειτουργήσει καλύτερα. Είναι καλό ταλέντο ο Κολοβέτσιος και αμαρτία να μένει εκτός για να παίζει ένα μεγάλο όνομα που, όμως, είναι σε άθλιο ατομικό επίπεδο.

ΛΕΙΠΕΙ ΕΝΑ "ΕΛΑΦΡΥ" ΧΑΦ

Η AΕΚ, βέβαια, είχε μεγάλα αμυντικά προβλήματα, τα οποία προέρχονταν από την παρουσία του Μπακασέτα στον άξονα. Το μεγάλο πρόβλημα στο ρόστερ της AΕΚ είναι το κενό που υπάρχει πίσω από τον Σιμόες. Είναι απίθανο ενώ γνώριζαν ότι ο Πορτογάλος χαφ, έχει πρόβλημα και θα χάσει παιχνίδια, ότι δεν φρόντισαν να φέρουν άλλον ελαφρύ παίκτη στον άξονα. Ο Κετσπάγια, μετά το κάζο στο Καραϊσκάκης, δεν μπορούσε να ξαναβάλει τον Λαμπρόπουλο βασικό στα χαφ και πήρε την απόφαση να πάει σε δίδυμο Μπακασέτα-Μάνταλου.

Η Λάρισα είχε μεγάλη κατοχή μπάλας, χώρους για να την κυκλοφορήσει παρότι ο Μάνταλος έκανε ανασταλτικά πολύ γεμάτο παιχνίδι.

ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ 4-3-3 ΜΕ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ

Ο λόγος ήταν πως ο Μπακασέτας δεν συμμετείχε καθόλου. Είναι περίεργο πως Σκίμπε και Κετσπάγια έχουν βρει στο πρόσωπο του Μπακασέτα τον άνθρωπό για όλες τις δουλειές. Στην πράξη προσπαθούν να κάνουν την αδυναμία του Μπακασέτα όπλο. Παρότι δεν έχει δική του θέση σε υψηλό επίπεδο, οι δύο τεχνικοί τον δοκιμάζουν παντού. Είναι προτιμότερο, πάντως, να αποφασίσουν που τον υπολογίζουν και να τον βελτιώσουν σε μία θέση, να μάθει ένα ρόλο καλά. Πάντως το 4-3-3 με Μπακασέτα στον άξονα δεν βγαίνει. Με την ΑΕΛ χάθηκε το κέντρο και ήταν ο άξονας γεμάτος κενά παρότι ο Μάνταλος το πάλεψε πολύ.

ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΤΕΛΙΚΕΣ Η ΛΑΡΙΣΑ

Ο Αναστασιάδης κατάλαβε έγκαιρα πως μπορεί να ακουμπήσει την μπάλα με μεγάλη συχνότητα στους επιθετικούς του και να φορτώσει πίεση στα στόπερ της AΕΚ και λίγο μετά το 20ό λεπτό έπαιξε με δύο καθαρούς επιθετικούς, γυρνώντας σε απλωμένο 4-4-2.

Η ΑΕΛ ήταν πολύ ανώτερη, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, είχε μεταφορά μπάλας, αλλά όχι καλή τελική επιλογή. Το μόνο που της έλειπε για να ισοφαρίσει το παιχνίδι ήταν ένας παίκτης ψηλά με καλά πόδια, οι καθαρές τελικές βγήκαν.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΑΓΩΝΑ

Έστω και συγκυριακά, ο Κετσπάγια κράτησε την θέση του και έχει μπροστά του νέο τελικό με τον Πανιώνιο. Το καλό για την AΕΚ είναι πως ο ίδιος κατάλαβε ότι πρέπει να αναθεωρήσει κάποιες απόψεις του. Συνειδητοποίησε ότι δεν τον παίρνει να συνεχίσει να ακυρώνει τον Αραβίδη, ότι δεν γίνεται να υπολογίζεται ο Μπακασέτας για φορ και ο Πέκχαρτ, πιο μπροστά από τον Αραβίδη, απελευθέρωσε τον Γκάλο που δίνει ένα ακόμα όπλο στα δεξιά. Τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί με τον Πανιώνιο θα δώσει τελικό χωρίς Γκάλο, Χριστοδουλόπουλο και πιθανότατα χωρίς τον Σιμόες. Οπότε, θα χρειαστούν αλχημείες. Προς το παρόν ο Τιμούρ κέρδισε δύο παίκτες και ακόμα έναν αγώνα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΕΛ-ΑΕΚ 1-2
Κετσπάγια: "Με θάψατε αλλά επιβίωσα"

24MEDIA NETWORK