Πιθανός ο υποβιβασμός για την Σίτι αν αποδειχθούν οι κατηγορίες εις βάρος της, η εκτίμηση για το ρεαλιστικό τελικό αποτέλεσμα

Το διακύβευμα είναι πολύ πολύ μεγάλο για τους "Πολίτες" και το άγχος των φιλάθλων κορυφώνεται.

Manchester City head coach Pep Guardiola attends a press conference in Madrid, Spain, Tuesday, Feb. 25, 2020. Real Madrid will play against Manchester City in a Champions League soccer match on Wednesday. (AP Photo/Bernat Armangue)
(AP Photo/Bernat Armangue) AP

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει εναντίον της 115 κατηγορίες για παραβιάσεις του Financial Fair Play. Σε περίπτωση που η ίδια αποδειχθεί ένοχη τότε οι συνέπειες θα είναι δυσβάσταχτες.

Το σενάριο του υποβιβασμού δεν αποκλείεται. Λόγω της σοβαρότητας των κατηγοριών η ποινή του υποβιβασμού είναι δυνατή, ωστόσο, αν και τεχνικά μπορεί να συμβεί, δύσκολα θα συμπεριληφθεί στην τελική απόφαση.

Υπήρξαν εκκλήσεις από πολλές πλευρές για να επιβληθεί στη Σίτι μια τεράστια ποινή. Πολλώ δε μάλλον μετά την αφαίρεση βαθμών από την Έβερτον και τη Νότιγχαμ Φόρεστ φέτος. Στα "Ζαχαρωτά" αφαιρέθηκαν έξι βαθμοί, ενώ στην ομάδα από το Νότινγχαμ τέσσερις, αφού κρίθηκαν ένοχες για παράβαση των κανονισμών.

Σύμφωνα με εξειδικευμένο οικονομολόγο από τον χώρο του ποδοσφαίρου, ο υποβιβασμός δε θα ανήκει πιθανότατα στην τελική ποινή.

"Τεχνικά δεν υπάρχει όριο στην τιμωρία που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η Μάντσεστερ Σίτι, θα μπορούσε να μοιάσει με τη Saracens στο ράγκμπι και να δει 30 βαθμούς και άμεσο υποβιβασμό. Ωστόσο, δεν μπορώ να φανταστώ ότι η Premier League θα κερδίσει μια υπόθεση εναντίον της Μαντσεστερ Σίτι που θα την υποβιβάσει, μπορεί να συμφωνήσει σε αφαίρεση 20 βαθμών και θα μπορούσε να καταλήξει και πάλι να προκριθεί στο Champions League".

Διαβάστε περισσότερα

Ο Κονσεϊσάο κατηγορείται για βιαιοπραγίες εναντίον διαιτητή, αστυνόμων και ενός Ισπανού δημάρχ...

Ο Αζάρ επιστρέφει σε πρωτάθλημα που συμμετέχουν οι Ιμπραίμοβιτς, Νεϊμάρ και Μάριο Γκέτσε, εμπνευστής της ιδέας ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Μπάρτσα

News 24/7

24MEDIA NETWORK