Στο μπορδοροδοκόκκινο της νέας φανέλας της Άρσεναλ πρέπει να λύσεις ένα γρίφο

Κάθε νέα αρχή και (μια) δύσκολη (απάντηση) για την Άρσεναλ, η οποία πρόκειται να λανσάρει μια διαφορετική οπτική των παραδοσιακών στοιχείων της.

Ο Πιέρ-Εϊμερίκ Ομπαμεγιάνγκ με την όχι γούρικη εμφάνιση της Άρσεναλ
Ο Πιέρ-Εϊμερίκ Ομπαμεγιάνγκ με την όχι γούρικη εμφάνιση της Άρσεναλ AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Το πιο πρόσφατο από τα 13 πρωταθλήματα της Άρσεναλ χάνεται στα βάθη των προηγούμενων δεκαετιών. Από το 2004 κάθε προσπάθεια επιστροφής στην κορυφή της Premier League έχει πνιγεί στα νερά του Τάμεση και οι Λονδρέζοι (του βόρειου τμήματος) βολεύονται εξ ανάγκης με δευτερότριτους τίτλους. Το κύπελλο και το σούπερ καπ του 2017, που είναι οι πιο 'φρέσκες' επιτυχίες της, έχουν αρχίσει να 'μπαγιατεύουν' ήδη.

Σχεδόν μοιρολατρικά, οι 'κανονιέρηδες' ζουν από χρονιά σε χρονιά (σε) ένα επαναλαμβανόμενο inception δίχως ολοκλήρωση. Είτε επανεκκινήσει είτε όχι το πρωτάθλημα στην Αγγλία, η σεζόν είναι σχεδόν χαμένη. Ήταν ήδη προτού έρθει ο Μικέλ Αρτέτα, αλλά τα πράγματα χειροτέρεψαν μετά το σοκαριστικό αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό στο Europa League.

Η διαρροή της νέας εμφάνισης των εντός έδρας αγώνων έρχεται να ορίσει την αφετηρία της επόμενης. Η ιστοσελίδα footyheadlines, που έχει εξασφαλισμένη πρόσβαση στα kitleaks, έκανε πρώτη τ' αποκαλυπτήρια. Η απόπειρα επαναπροσδιορισμού της κατεύθυνσης, ευελπιστώντας σε αγωνιστική αναγέννηση, είναι ορατή με γυμνό μάτι. Το κόκκινο, ως κεντρικό χρώμα στον καμβά, σκουραίνει τονικά. Η τριγωνική λαιμόκοψη αντικαθίσταται από ένα κυκλικό λευκό κόψιμο άνευ γιακά ή κουμπιών, το οποίο δεν αφήνει το στέρνο να εξέχει. Οι ρίγες (που προσδιόριζαν την adidas ως την εταιρία ένδυσης) εξαφανίζονται από τους ώμους και οι κυκλικές γραμμές, χαμηλά στα άσπρα μανίκια, βάφονται εκ νέου με λεπτό πινελάκι για τις λεπτομέρειες.

Πολλά μαζεμένες οι αλλαγές, αλλά ταυτόχρονα καμία εξ αυτών θεμελιώδης. Συγκριτικά τουλάχιστον με το σχέδιο-γρίφο που επιλέχθηκε ως ένα λανθάνον, μεταμοντέρνο, στοιχείο στο κεντρικό μοτίβο, σε μια διάδοχη κατάσταση της κιτρινομπλέ εκδοχής που οι ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ φορούσαν κατά τη διάρκεια της εφετινής χρονιάς, δεύτερη στην ιεραρχία, στα εκτός έδρας ματς.

Πόσα σχήματα σε μορφή βέλους, είπαμε, ότι βλέπεις;


News 24/7

24MEDIA NETWORK