Τα 10 κορυφαία ζευγάρια του ΝΒΑ

Οι νέοι είναι ωραίοι, μα οι παλιοί είναι αλλιώς. Ποιο, κατά τη γνώμη σας, είναι το πιο ελκυστικό δίδυμο σε ομάδα του ΝΒΑ μετά την αναπροσαρμογή των δεδομένων στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου;

Τα 10 κορυφαία ζευγάρια του ΝΒΑ
COPYRIGHT 2018 THE ASSOCIATED PRESS. ALL RIGHTS RESERVED.

Ο Καουάι Λέοναρντ ήταν κάθετος και ανυποχώρητος. Για να υπογράψει στους Λος Άντζελες Κλίπερς απαιτούσε άλλον έναν σταρ του ΝΒΑ. Η επιθυμία του μετατράπηκε σε διαταγή και ο Πολ Τζορτζ τον ακολούθησε, με συνέπεια να συνθέσουν ένα έξοχο δίδυμο που συνδυάζει αθλητικότητα, εμπειρία, σκοράρισμα, αμυντική προσήλωση και αίγλη.

Δεν ήταν το μοναδικό ζεύγος που προέκυψε κατά την πρώτη διαβολοβδομάδα της Free Agency. Η αναδιανομή των αστέρων από την ανατολή ως τη δύση συνέθεσε ορισμένα πολύ σπουδαία δίδυμα και εμείς -παρέα με όσα προϋπήρχαν- τα αξιολογούμε από το πιο πρόσφατο προς το παλαιότερο, ζητώντας ν' αναδείξεις, εσύ, το κορυφαίο εξ αυτών.

Καουάι Λέοναρντ - Πολ Τζορτζ

Δημιουργήθηκε εν μία νυκτί, την Παρασκευή 5 προς Σάββατο 6 Ιουλίου. Στη σκέψη του 'Klaw' βέβαια τριγυρνούσε από καιρό. Ήθελε στην επόμενη ομάδα του να έχει έναν σούπερ σταρ που θα εγγυηθεί πως δεν θα παλεύει με τα θηρία για να υπερασπιστεί τον τίτλο του παίκτη που έκρινε πέρυσι έναν ολόκληρο τίτλο. Επιχείρησε να πείσει τον Ντουράντ για τους Κλίπερς, απαίτησε κατόπιν τον 'PG-13' προτού υπογράψει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Θα έχει τρομερό ενδιαφέρον η συνύπαρξη δύο παικτών που όσο σπουδαίοι σκόρερ είναι άλλο τόσο κατέχουν την τέχνη της άμυνας, δίχως να την παραμελούν.

Κάιρι Έρβινγκ - Κέβιν Ντουράντ

Ακόμη δεν τους έχουμε δει μαζί. Ούτε θα τους δούμε για κάμποσους μήνες, εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του 'KD' στον αχίλλειο. Ο 'Uncle Drew' θα δοκιμαστεί κατά τον πρώτο χρόνο του στο Μπρούκλιν, προσπαθώντας να κουβαλήσει μόνος του τους Νετς, όσο όμως στο πίσω μέρος του μυαλό του θα έχει πως -καλώς εχόντων πραγμάτων- από το 2020-21 θα παίζε δίπλα στον ενδεχομένως πιο ολοκληρωμένο παίκτη του κόσμου αυτήν την εποχή, τότε αξίζει να ζοριστεί για μια σεζόν.

Λεμπρόν Τζέιμς - Άντονι Ντέιβις

Ο 'βασιλιάς' έψαχνε από πέρυσι τον 'δελφίνο' του στους Λέικερς. Έναν παίκτη που θα σταθεί επάξια στο πλευρό του, θα διακριθούν μαζί στη μάχη και στο τέλος θα του παραχωρήσει το στέμμα του. Ο 'AD' είναι τέτοιας πάστας τύπος. Θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους τον άρχοντά του, θα είναι μόνιμα στο πλευρό του και θα δηλώσει υποταγή έως ότου έρθει το πλήρωμα του χρόνου ν' ανέλθει ο ίδιος στην εξουσία.

ΛαMάρκους Όλντζιτζ - Ντεμάρ ΝτεΡόζαν

Βρέθηκαν στο Σαν Αντόνιο από σύμπτωση, καθώς ο ΝτεΡόζαν δεν σκόπευε να φύγει από το Τορόντο. Δυο παίκτες πάντως που έχουν μάθει να δουλεύουν για το σύνολο και όχι τόσο για τα δικά τους νούμερα, ήταν εύκολο να βρουν χημεία, να συνδυαστούν στο παρκέ και να εκτελέσουν κατά γράμμα τις ιδέες του Γκρεγκ Πόποβιτς. Αλίμονο, αν δεν. Να είστε σίγουροι πως θα είχαν σοβαρότατα πρόβλημα.

Τζέιμς Χάρντεν - Κρις Πολ

Τα 10 κορυφαία ζευγάρια του ΝΒΑ
Ένα πιθανό σενάριο ανταλλαγής

Η σχέση τους φέρεται να δοκιμάστηκε τις προηγούμενες εβδομάδες. Το δημοσίευμα πως ο 'CP3' ζήτησε ανταλλαγή, γιατί δεν αντέχει άλλο τον 'μούσια' διαψεύστηκε από επίσημα χείλη και στο μεσοδιάστημα έγινε η τεράστια προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί η απόκτηση του Τζίμι Μπάτλερ ως η κόλλα που θα ενώσει ξανά το γυαλί. Ξέρεις όμως τι ισχύει όταν αυτό ραγίσει.

Μπεν Σίμονς - Ζοέλ Εμπίντ

Το δίδυμο με τις καλύτερες προοπτικές εξέλιξης το απολαμβάνουν στη Φιλαντέλφια, γιατί εμπιστεύτηκαν το 'Process'. Ο ένας φτιάχνει από την περιφέρεια, ανοίγει τον αιφνιδιασμό μετά από δικό του ριμπάουντ, βλέπει γήπεδο. Ο άλλος είναι θαύμα της φύσης: πηδάει, τρέχει, μαρκάρει και σκοράρει με την ίδια ευχέρεια.

Ντέιμιαν Λίλαρντ - Σι Τζέι ΜακΚόλουμ

Συναντήθηκαν στο Πόρτλαντ πριν από 6 καλοκαίρια και συνεχίζουν μαζί χωρίς διακοπή. Ο ένας είναι ο ηγέτης και ο άλλος ο υπασπιστής του, από κοινού οδήγησαν εφέτος τους Μπλέιζερς ως τους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας, προσφέροντας τους 46 από τους 114 πόντους ανά αγώνα!

Γιάννης Αντετοκούνμπο - Κρις Μίντλετον

Στο Μιλγουόκι έφτασαν μαζί το καλοκαίρι του 2013. Ο δικός μας ο Giannis από το draft, ο έτερος από ανταλλαγή των Μπακς με τους Πίστονς. Έκτοτε προοδεύουν συνεχώς, συμπληρώνοντας ταιριαστά ο ένας τον άλλον, είτε στην επίθεση είτε στην άμυνα. Αμέτρητες οι εκατέρωθεν συνεργασίες τους, αμέτρητες και οι αντίστοιχες βοήθειες όταν το Μιλγουόκι δεν έχει την μπάλα. Ο ένας πλέον είναι ο MVP.

Τζον Γουόλ - Μπράντλι Μπιλ

Τα 10 κορυφαία ζευγάρια του ΝΒΑ
Μια πιθανή ανταλλαγή για Γουόλ και Μπιλ

Οι πρωτευουσιάνοι της παρέας, παρέα δουλεύουν από το καλοκαίρι 2012. Ντουέτο περιφερειακών με αντίστοιχα νούμερα δεν θα βρεις εύκολα στο πρωτάθλημα, ενδεχομένως εγκλωβίζονται στο γεγονός πως βρίσκονται σ' ένα περιβάλλον που δεν ευνοεί τον πρωταθλητισμό. Μοιάζει το πλέον πιθανό να 'σπάσει' -από επιλογή- μέσα στην επόμενη 2ετία. Ή να συνεχίσει κάπου αλλού μαζί, εκτός Γουίζαρντς!

Στέφεν Κάρι - Κλέι Τόμπσον

Αφού οι 'Splash Brothers' δεν χώρισαν τούτο το καλοκαίρι, που ο Κλέι Τόμπσον αναζητούσε ως unrestricted free agent το καλύτερο για το μέλλον του, οι πιθανότητες να βαδίσουν μαζί ως το φινάλε της καριέρας του αυξήθηκαν τρομερά. Θυμίζουν τα παραδοσιακά ντουέτα, εκείνα των 80s-90s, και οι Γουόριορς είναι πολύ τυχεροί που οι δυο τους συνέπεσαν στην ίδια εποχή. Φόβος και τρόμος για κάθε αντίπαλη άμυνα.

Ανέδειξε με την ψήφο σου το κορυφαίο ζεύγος, νέο ή παλιό

News 24/7

24MEDIA NETWORK