Οι προτάσεις του κουπονιού της Κυριακής

Η τριλογία των superclasicos στην Αργεντινή, μεταξύ Μπόκα και Ρίβερ, ανοίγει με τη σημερινή τους κόντρα για το πρωτάθλημα. Είναι το ματς της ημέρας, σε ένα στοιχηματικό πρόγραμμα πάντως που περιλαμβάνει τα... πάντα. Η συντακτική ομάδα του Match Money αναλύει και προτείνει.

Οι προτάσεις του κουπονιού της Κυριακής

MATCH OF THE DAY

(00:15) Μπόκα – Ρίβερ: Θα χορτάσουμε... superclasicos αυτές τις μέρες, το σημερινό είναι το πρώτο από τα τρία, καθώς οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι θα τεθούν αντιμέτωποι και στους «16» του Λιμπερταδόρες. Πρόκειται και για ντέρμπι κορυφής στο ιδιαίτερο (των... 30 ομάδων) πρωτάθλημα της Αργεντινής, με τις δύο ομάδες αήττητες ως τώρα να έχουν από 24 βαθμούς (7-3-0). Και για τις δύο θα αποτελέσει ψυχολογικό πλεονέκτημα ενδεχόμενη νίκη, οι δύο τεχνικοί θα ρίξουν στη μάχη σχεδόν τις καλύτερες ενδεκάδες τους και μια ισοπαλία, στο τέλος της ημέρας, θα είναι ίσως το αποτέλεσμα που θα αφήσει αμφότερες το λιγότερο δυσαρεστημένες.

PUBLIC BETS

(14:30) Τσέλσι – Κρίσταλ Πάλας: Πάρτι στο Λονδίνο, με την Τσέλσι να κατακτά και μαθηματικά το πρωτάθλημα σε περίπτωση νίκης, την ώρα που η Κρίσταλ Πάλας παίζει απλά για το γόητρο. Οπως και να χει, όμως, η ταχύτητα και η ποιότητα της μεσοεπιθετικής γραμμής της φιλοξενούμενης, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αυτά τα πάρτι εύκολα αποπροσανατολίζουν, μετατρέπουν τον άσο σε ασύμφορο.

(15:00) Λιλ – Λανς: Μεγάλο ντέρμπι μίσους στη βόρεια Γαλλία. Η Λιλ που δεν είχε ως τώρα κάποιο κίνητρο, βλέποντας τις ομάδες μπροστά της να κολλάνε μπορεί να κυνηγήσει την έκτη θέση που είναι πιθανό να δώσει Ευρώπη. Το σίγουρο είναι ότι θα μπει τσιτωμένη στο γήπεδο ώστε να δώσει απάντηση για το ταπεινωτικό 6-1 στην Παρί. Αλλά και για να δώσει μια χαρά στους φίλους της που ζητούν να είναι αυτή που θα σφραγίσει και μαθηματικά τον υποβιβασμό της Λανς. Η Λανς περιμένει απλά και τυπικά να πέσει. Εχει ντεφορμάρισμα και πολλές απουσίες. Αλλά έχει και πολύ μεγάλο πάθος για το παιχνίδι. Περίπου 1.000 οπαδοί της στην προπόνηση έδωσαν παλμό και εμψύχωσαν τους παίκτες. Η αγωνιστική εικόνα των ομάδων δείχνει άσο, πάντως το 1,53 είναι οριακό. Θα προτιμήσουμε το over στο 2,12. Μεγάλο πάθος, διάθεση για νίκη και τίποτα άλλο, η Λιλ που σκοράρει δύο και τρία γκολ στα τελευταία στο γήπεδό της, η Λανς που έχει εκτός έδρας πέντε σερί Over και G/G, είναι αρκετά ισχυροί λόγοι για να καταλήξουμε στο over.

(20:00) Βαλένθια – Εϊμπαρ: Μετά την ήττα της Σεβίλλης χθες από τη Ρεάλ, η Βαλένθια έχει την ευκαιρία να ξεφύγει τρεις βαθμούς από τους Ανδαλουσιάνους με νίκη απόψε. Μετρά 9-1-0 σερί στο «Μεστάγια», τα έξι τελευταία δίχως να δεχτεί γκολ. Βαθμούς θέλει και η Εϊμπαρ, για την παραμονή της στην κατηγορία, ωστόσο με μία νίκη στα τελευταία 16 παιχνίδια της και τέσσερις συνεχόμενες ήττες, η μοίρα της μοιάζει προδιαγεγραμμένη. Μικρός, αλλά λογικός ο άσος του 1,20.

MISSING LIST

(21:30) Ρίβερ – Ντεφενσόρ: Χάνει το τρένο της κορυφής η Ντεφενσόρ, σε αντίθεση με τη Ρίβερ Πλέιτ που διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της ισοβαθμώντας με την Πενιαρόλ στη δεύτερη θέση, δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ντανούμπιο. Κάθε άλλο παρά πλασματική είναι η θέση των «νταρσενέρος», οι οποίοι έχουν επιδείξει αξιοθαύμαστη σταθερότητα, ασχέτως αν το ρόστερ τους δεν είναι από τα πλέον έμπειρα στην κατηγορία. Για τη φιλοξενούμενη οι απουσίες είναι και πάλι πολλές, ειδικά στο χώρο του κέντρου, γεγονός που δίνει ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα στον άσο του 2,22.

(21:45) Νάπολι – Μίλαν: Σε άθλια κατάσταση η Μίλαν, πραγματικά σε ελεύθερη πτώση, είναι η ομάδα που παίζει το χειρότερο ποδόσφαιρο στην Ιταλία, χωρίς κανέναν προσανατολισμό. Και ταξίδεψε στη Νάπολι με ένα σωρό απουσίες, με τιμωρημένο τον πρώτο της σκόρερ Μενέζ, τους Μεξές, Αμπάτε επίσης εκτός αλλά και με πολλές ελλείψεις ακόμα. Η Νάπολι πλήρωσε την υπεροψία της στην ήττα 4-2 από την Εμπολι αλλά αυτή η Μίλαν θα είναι θαύμα αν την προβληματίσει. Το 1,55 του άσου αποτελεί στήριγμα.

(02:00) Νέα Υόρκη Σίτι – Σιάτλ: Λύγισε από τα αγωνιστικά προβλήματα η νεοφώτιστη Νέα Υόρκη Σίτι, που μετράει έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη και τέσσερις ήττες στα τελευταία πέντε, εκ των οποίων δύο σερί εντός από Κάνσας και Πόρτλαντ. Για σήμερα παραμένει ερωτηματικό ο σταρ Βίγια, που έχασε και τα δύο προηγούμενα και δεν έβγαλε ακόμα φουλ προπόνηση, ενώ υπάρχουν έξι ακόμα τραυματίες (τρεις σίγουροι και τρεις αμφίβολοι) κι ένας τιμωρημένος, που περιορίζουν σημαντικά τις επιλογές του Τζέισον Κρέις. Από την άλλη, το Σιάτλ έρχεται από τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα, διαθέτει σαφώς μεγαλύτερη ποιότητα και προοπτική σαν ομάδα, ενώ πρώτη φορά από το ξεκίνημα της σεζόν έχει τη δυνατότητα να παραταχθεί πλήρες. Καλή περίπτωση στο 2,55.

INSIDE INFO

(14:30) Ααλεν – Καρλσρούη: Τα δίνει όλα για την παραμονή η Ααλεν, με δύο νίκες και πέντε ισοπαλίες έχει συμπληρώσει εφτά αγωνιστικές χωρίς ήττα, ενώ ακριβώς ίδιος είναι ο απολογισμός της στα εφτά τελευταία εντός έδρας, έστω και αν έχει αντιμετωπίσει Ινγκολσταντ, Καλρσρούη, Ντάρμσταντ και Μπραουνσβάιγκ. Σκληρή ομάδα, που καταστρέφει το παιχνίδι της αντιπάλου και… αυτό της Μπόχουμ είναι εσχάτως πολύ soft. Από τη στιγμή που φάνηκε ότι εξασφάλισε την παραμονή η Μπόχουμ κατέβασε το διακόπτη (τέσσερις σερί ήττες) και δύσκολα θα αποφύγει την πέμπτη διαδοχική στο Ααλεν. Ο άσος στο 2,02.

(14:30) Μόναχο 1860 – Ουνιόν Βερ.: Δεν είναι ομάδα εμπιστοσύνης, ιδίως εντός έδρας η Μόναχο 1860 (3-4-8), αλλά σε αυτό το ματς κίνητρο, φανέλα και το εκτός έδρας σερί της Ουνιόν (0-3-4) περιβάλλουν με αξία τον άσο του 2,05. Χωρίς χειροπιαστό κίνητρο οι Βερολινέζοι (+10 από την παραμονή), «σκοτωμένη» για τρίποντο η γηπεδούχος, που ενισχύεται από την επάνοδο του πρώτου σκόρερ Οκότιε στη βασική ενδεκάδα.

(16:00) Ιντερ – Κιέβο: Από το πουθενά η Ιντερ απέκτησε ελπίδες για την έξοδο στην Ευρώπη και με νίκη απόψε θα πιάσει τουλάχιστον τη Σαμπντόρια στους 51 βαθμούς. Το κίνητρο είναι στην πλευρά της Ιντερ, που συμπλήρωσε 10 βαθμούς στην τελευταία τετράδα αγώνων, έστω και με κάποιες ψυχοβγαλτικές εμφανίσεις. Από την πλευρά της η Κιέβο μόλις εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία, δεν έχει πλέον κανένα βαθμολογικό κίνητρο. Παίρνουμε το κίνητρο της Ιντερ για τον άσο του 1,44.

(18:00) Τότεναμ – Μάν. Σίτι: Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο στοιχηματικό ενδιαφέρον, όσον αφορά το 1Χ2. Δίκαιες οι αποδόσεις, για δύο άκρως ντεφορμέ ομάδες. Ομως, μια ματιά στην πρόσφατη προϊστορία θα μας δείξει το δρόμο για τα ειδικά: 2011/12 Τότεναμ – Σίτι 1-5, Σίτι – Τότεναμ 3-2, 2012/13 Σίτι – Τότεναμ 2-1, Τότεναμ – Σίτι 3-1, 2013/14 Σίτι – Τότεναμ 6-0, Τότεναμ – Σίτι 1-5 και φέτος στον πρώτο γύρο Σίτι – Τότεναμ 4-1. Συνολικά 34 γκολ στα 7 προηγούμενα. Σχεδόν 5 γκολ ανά παιχνίδι! Οπότε, και το over και το over 3,5 έχουν νόημα…

(18:00) Χετάφε – Γρανάδα: Με την ήττα από την Εσπανιόλ την Πέμπτη το σερί της Γρανάδα επεκτάθηκε στο 0-3-5, παρέμεινε στο -6 από τη σωτηρία τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε και η διοίκησή της αποφάσισε να κάνει ένα «ηλεκτροσόκ» με αλλαγή προπονητή, τη δεύτερη για φέτος, αντικαθιστώντας τον από το Γενάρη στον πάγκο της, Αμπέλ Ρεσίνο με τον Χοσέ Ραμόν Σαντοβάλ (πρώην Βαγιεκάνο, Σπ. Χιχόν). Νυν υπέρ πάντων ο αγών για τους Ανδαλουσιάνους (έχουν ακόμη Κόρδοβα εντός, Σοσιεδάδ εκτός και Ατλέτικο εντός) κόντρα στη Χετάφε, που είναι σαφώς πιο χαλαρή, καθώς βρίσκεται στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη. Μια «πιστολιά» στο 3,55 του διπλού θα μπορούσε να πάρει ένα χαλαρό ποντάρισμα.

(18:00) Μποαβίστα – Μορεϊρένσε: Από τους 30 βαθμούς που έχει μαζέψει έως τώρα η ιστορική Μποαβίστα, τους 23 τους κατέκτησε εντός έδρας, όπου έχει το πλεονέκτημα του συνθετικού τερέν. Δεν νιώθει καυτές ανάσες, καθώς συντηρεί ένα +7 από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά σήμερα έχει τη δυνατότητα να ξεμπερδεύει μια και καλή με τη σωτηρία και δεν θα θέλει να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Η Μορεϊρένσε είναι ήδη σωσμένη, δεν έχει λόγο να παίξει με σκοπιμότητα, αλλά επίσης δεν έχει λόγο και να σκιστεί. Σε ικανοποιητικά επίπεδα ο άσος στο 2,60.

(19:00) ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός: Ο Λεβαδειακός υπό το σοκ της αποβολής του Κομπότη, ψάχνει ένα τρίποντο, που λογικά δεν θα το βρει στην Τούμπα αλλά στο Παγκρήτιο. Κόκκινο πανί οι Βοιωτοί και ο μεγαλομέτοχός τους σε ΠΑΟΚ και Σαββίδη, όσο και αν ο κόσμος δεν είναι και τόσο ζεστός απέναντι στους παίκτες, ο άσος του 1,55 αποτελεί φαινομενικά στήριγμα.

(19:00) Τραμπζονσπόρ – Μπεσίκτας: Κρας τεστ για Μπεσίκτας, μετά τη δύσκολη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής καλείται να δείξει χαρακτήρα στο «Αβνί Ακέρ». Είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα του πρωταθλήματος στα εκτός έδρας (11-0-3), η Τραμπζόν κυνηγά την έξοδο στο Γιουρόπα αλλά πιστεύουμε ότι ο Μπίλιτς μπορεί να διαχειριστεί το ματς και να κάνει το διπλό του 2,65.

(19:00) Μόντενα – Κάρπι: Κάνουμε μια πονηρή σκέψη για το ντέρμπι της Εμίλια – Ρομάνια. Η μικρούλα ομάδα της ευρύτερης περιοχής της Μόντενα, Κάρπι, μόλις εξασφάλισε την άνοδο στη Serie A και τις τελευταίες μέρες επικράτησε πανηγυρικό κλίμα, με τους παίκτες να χάνουν όπως είναι λογικό τη συγκέντρωση στις προπονήσεις. Από την πλευρά της η Μόντενα θέλει τη νίκη για να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την παραμονή, έχοντας προβάδισμα +2 από την Κροτόνε. Να σημειώσουμε εδώ πως υπάρχει και το σοβαρό ενδεχόμενο του χρόνου η Κάρπι να έχει ως έδρα στη Serie A το γήπεδο της Μόντενα, καθώς το δικό της δεν πληροί τις προδιαγραφές για να φιλοξενεί αγώνες της μεγάλης κατηγορίας. Παίρνουμε το ρίσκο για τον άσο κινήτρου της Μόντενα στο 2,17.

(20:00) Αλμπαθέτε – Μπαρτσελόνα Β': Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, Αντρές Ινιέστα έσωσε δύο φορές από τη διάλυση την Αλμπαθέτε τα τελευταία 3,5 χρόνια. Ηταν και μεγαλομέτοχος (μέσω του πατέρα του) παλιότερα, πλέον έχουν ελάχιστες μετοχές. Αυτό είναι το παρασκήνιο της κρίσιμης αναμέτρησης της Αλμπαθέτε (με νίκη κάνει άλμα παραμονής) με την Μπαρτσελόνα Β’ (τελικός κάθε ματς). Πιθανό το over, αλλά δίχως αξία.

(20:00) Πούμας – Κρουζ Αζούλ: Clasico στην πρωτεύουσα του Μεξικού και για ανεξήγητους λόγους το διπλό ορίστηκε ως φαβορί του 2,30, ενώ ο άσος γυροφέρνει το 3,00. Και οι δύο ομάδες καίγονται για τη νίκη, που θα τις βάλει στην οκτάδα και σε θέσεις πλέι οφ μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής περιόδου. Μόνο ένας βαθμός η μεταξύ τους απόσταση, την ώρα που η Πούμας μετράει τέσσερις σερί εντός έδρας νίκες και συνολικά έχει υποστεί μόνο μία ήττα στα τελευταία επτά, ενώ από την άλλη η Κρουζ Αζούλ έρχεται από δύο πολύ μίζερα αποτελέσματα, καθώς έμεινε άποντη και… άγκολη απέναντι σε δύο από τις χειρότερες άμυνες της κατηγορίας (Μονάρκας, Τζαγκουάρες).

(21:30) Ο’ Χίγκινς – Αντοφαγάστα: Πλέον, μετά τα χθεσινά αποτελέσματα η ισοπαλία μεταξύ Ο’ Χίγκινς και Αντοφαγάστα εξυπηρετεί και τις δύο. Από τη μία η γηπεδούχος θα διασφαλίσει την παρουσία της στη λιγκίγια για να διεκδικήσει θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα και η φιλοξενούμενη την παραμονή της στην κατηγορία. Η Ο’ Χίγκινς θα μείνει εκτός λιγκίγια μόνο αν χάσει με ένα σκορ 2-0 και την ίδια ώρα υπάρχει νικητής στο Σ.Μ. Αρίκα – Αουνταξ. Η Αντοφαγάστα με έναν πόντο πάει στους 80 στη συνολική βαθμολογία των τριών πιο πρόσφατων πρωταθλημάτων και δεν θα κινδυνεύει με υποβιβασμό, μιας και η ενδιαφερόμενη Νιουμπλένσε – αν κερδίσει την Κομπρελόα – θα πιάσει τους 79. Το «Χ» στο 3,70!

(22:00) Ναντ – Παρί Σ.Ζ. Η Λιόν κέρδισε χθες και έτσι περιμένουμε από την Παρί να μπει ακόμα πιο δυνατά ώστε να ξαναπάρει κεφάλι στη βαθμολογία. Σημαντικό γεγονός η επιστροφή του Ιμπραΐμοβιτς μετά από τιμωρία τριών αγώνων. Πάντως το γκολ δεν είναι πρόβλημα για την Παρί. Στα επτά τελευταία επίσημα εντός συνόρων πέτυχε κάθε φορά από τρία γκολ και πάνω. Η Ναντ το περιμένει πως και πως το σημερινό παιχνίδι αλλά νομίζουμε πως η προσωπικότητα της Παρί και η κρισιμότητα του αγώνα, αφού δεν την παίρνει για γκέλα, το στέλνουν προς τα δεξιά. Ανάξιο αναφοράς πάντως το 1,35. Κρατάμε το over σε απόδοση αουτσάιντερ στο 1,95.

(22:00) Μάλαγα – Ελτσε: Από κει που ήταν άνετη στην έβδομη θέση (πιθανώς ευρωπαϊκή, εφόσον η Μπαρτσελόνα πάρει το κύπελλο) η Μάλαγα, κάνοντας ένα σερί επτά αγώνων χωρίς νίκη (0-3-4), είδε από χθες την Μπιλμπάο να την ξεπερνά και άλλες (Θέλτα, Εσπανιόλ) να την πλησιάζουν. Κόντρα στην, ήρεμη πλέον στη μάχη της παραμονής, έχοντας το +7 από την επικίνδυνη ζώνη, Ελτσε μπορεί να βγάλει έναν άσο αντίδρασης στο 1,57.

(23:15) Ατλ. Ουίλα – Ουνιαουτόνομα: Δεν υπάρχει άμεσο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η Ατλ. Ουίλα έχει προκριθεί στα πλέι οφ, η Ουνιαουτόνομα σκέφτεται την ειδική βαθμολογία. Στο στρατόπεδο της Ουίλα τονίζουν ότι θέλουν τη νίκη προκειμένου να ανέβουν όσο το δυντόν περισσότερο στην ειδική βαθμολογία. Είναι από τις πιο επιθετικές ομάδες του πρωταθλήματος, παράγει στρωτό ποδόσφαιρο και στο γήπεδό της μετρά 7/8 over. Θεωρούμε ότι θα επιβάλλει γρήγορο ρυθμό και η Ουνιαουτόνομα θα αναγκαστεί να ακολουθήσει. Κρατάμε το over σε απόδοση 1,85.

(01:00) Μιγιονάριος – Ατλ. Νασιονάλ: Clasico στην Μπογκοτά ανάμεσα σε δύο πολύ μεγάλες ομάδες. Αμφότερες παλεύουν να διασφαλίσουν την παρουσία τους στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, με τη Μιγιονάριος να είναι οριακά στην 8η θέση. Από τη μία είναι αμφίρροπο ματς, από την άλλη η Ατλ. Νασιονάλ έχει μεσοβδόμαδο ματς για το Λιμπερταδόρες με την Εμελέκ και υπάρχει το ενδεχόμενο να μην είναι συγκεντρωμένη στο 100%. Η Μιγιονάριος στην έδρα της παίζει πολύ επιθετικά, έχει παραπάνω μεσοεπιθετική ποιότητα από την αντίπαλό της και μοναδική έγνοια είναι αν θα περάσει στην οκτάδα ή όχι. Θα πάμε με την έδρα και θα κρατήσουμε τον άσο του 2,45.

(01:00) Λεόνες Νέγκρος – Βερακρούζ: Η Λεόνες θέλει τη νίκη ώστε να βρεθεί ξανά πάνω από την Πουέμπλα στην ειδική βαθμολογία και να κρατάει την τύχη στα χέρια της για τη σωτηρία. Η Βερακρούζ με νίκη εξασφαλίζει από τώρα τα πλέι οφ και δεν θα χρειάζεται να αγωνιά για τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής, αλλά ακόμα κι αν χάσει σήμερα, δεν… χάνεται. Σαφώς πιο ποιοτική η φιλοξενούμενη κι αυτό φαίνεται και από τις επιθετικές επιδόσεις τους (25 γκολ η Βερακρούζ, 10 η Λεόνες), ωστόσο το παιχνίδι είναι το ματς της χρονιάς πλέον για τη Λεόνες και μπορεί να σημάνει μια ολόκληρη κατηγορία. Το βλέμμα στον άσο του 2,60.

PUT YOUR MONEY

(15:00) Λιλ – Λανς over (2,12 στον Stoiximan.gr)

(19:00) Μόντενα – Κάρπι 1 (2,17 στον Stoiximan.gr)

(21:30) Ρίβερ – Ντεφενσόρ 1 (2,22 στον Stoiximan.gr)

(21:45) Νάπολι – Μίλαν 1 (1,55 στον Stoiximan.gr)

(22:00) Ναντ – Παρί Σ.Ζ. over (1,95 στον Stoiximan.gr)

(02:00) Νέα Υόρκη Σίτι – Σιάτλ 2 (2,55 στον Stoiximan.gr)

*** Αναλυτικές ειδήσεις, προγνωστικά, στατιστικά και τζίροι στο www.matchmoney.com.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK