Ο Ολυμπιακός ψάχνει ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει στο Contra.gr τους στόχους της φετινής σεζόν του Ολυμπιακού και πώς ο Πέδρο Μαρτίνς δεν 'κολλάει' στην ηλικία των παικτών του, αλλά... ποντάρει σε αυτήν.

Ο Ραφίνια του Ολυμπιακού σε στιγμιότυπο της φιλικής αναμέτρησης με τον Ατρόμητο στο 'Άγγελος Ράμφος' | Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020
Ο Ραφίνια του Ολυμπιακού σε στιγμιότυπο της φιλικής αναμέτρησης με τον Ατρόμητο στο 'Άγγελος Ράμφος' | Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η σεζόν 2019-2020 έκλεισε εξαιρετικά για τον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς, ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί το βράδυ του Σαββάτου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Η καλή πορεία των "ερυθρολεύκων" εξαργυρώθηκε με την κατάκτηση του τίτλου, πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, σταθερότητα, προ και μετά της καραντίνας λόγω Covid-19, εξαιρετικές εμφανίσεις και αποτελέσματα, εντός κι εκτός συνόρων.

Τα credits που κέρδισε η ομάδα του Μαρτίνς με την παρουσία της, κυρίως στα ματς του Champions League και του Europa League, έπαιξαν σημαντικό ρόλο για να προκύψουν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις από το εξωτερικό για βασικά γρανάζια της μηχανής. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί προτίμησε τα 2.000.000 ετησίως της Γαλατάσαραϊ, ο Κώστας Τσιμίκας να ζήσει το όνειρο της Λίβερπουλ, ο Γκιλιέρμε το "χρυσάφι" των Αράβων της Αλ Σαντ.

Οι κινήσεις που έγιναν ως τώρα με τη σφραγίδα του προπονητή, στην 3η σεζόν πλέον στο τιμόνι, συνοψίζονται στη λέξη ποιότητα. Αυτή η λέξη χαρακτηρίζει όλες τις προσθήκες που έγιναν ως τώρα με Ραφίνια, Χοσέ Χολέμπας για τα άκρα της άμυνας, Πέπε, Γιαν Εμβιλά για τον άξονα της μεσαίας γραμμής και έπεται συνέχεια, αρχής γενομένης από την απόκτηση ενός πρωτοκλασάτου εξτρέμ που θα γεμίσει τα παπούτσια του Ντανιέλ Ποντένσε.

Είναι προφανές ότι η τεχνική ηγεσία δεν κολλάει στην ηλικία, αλλά αντίθετα ποντάρει στην εμπειρία. Το ζητούμενο είναι αν ο Ολυμπιακός θα μπορέσει με τόσες προσθαφαιρέσεις, να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι. Αν ο κόουτς καταφέρει να καλύψει τα κενά, χωρίς αναταράξεις, να ενώσει σωστά τα νέα με τα παλιά κομμάτια του παζλ, να στήσει ξανά την άμυνα και να παρουσιάσει έναν ακόμη πιο ομοιογενή και υψηλών απαιτήσεων Ολυμπιακό. Όλα αυτά με τα απαραίτητα αποθέματα φρεσκάδας, παρότι μεσολάβησαν ελάχιστες μέρες ξεκούρασης έπειτα από 59 επίσημα και φουλ απαιτητικά παιχνίδια.

Στόχος είναι φέτος η ομάδα να παρουσιαστεί με την περσινή σταθερότητα και συνέπεια, να παίξει ακόμη καλύτερο και πιο μοντέρνο ποδόσφαιρο και παράλληλα να έχει παίκτες έτοιμους για το κάτι παραπάνω στο εξωτερικό, όπου ο στόχος είναι ένα βήμα περισσότερο από χρονιά σε χρονιά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK